reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Bardzo ale to bardzo dziękujemy za życzenia miesięcznicowe.
Pytałam Was ostatnio czy wasze dzieci się podnoszą do wstawania i wdrapują na różne rzeczy. otóż mój Wojtś zaskoczył, że można się wdrapac. Faktycznie wystarczy dobra zachęta np. psia piłka :laugh:
i na dodatek od dwóch dni gada jak najęty, niestety ta jego mowa jest całkowicie niezrozumiała, ale i tak mam radochę.

Beatko - jak Tan Mati. Lepiej się czuje?

Magdulku - bardzo mi przykro, ze czeka Was rozstanie. Co za czasy i co za kraj...

Agast - daj znać co z wynikami Twojego męża, oby to nic poważnego. Oby Twojej koleżance tym razem sie powiodło. Trzymam mocno kciuki.

Lila tylko koniecznie daj znac czy z tego pozwalania sobie jakaś fasolka nie powstała. i gratuluje zdecydowania się :)

Agles - ja odwrotnie niż Agast będę Ci polecała głęboki wózek z duzymi pompowanymi kołami. My teraz przesiedliśmy się w spacerówke i wszytsko byłoby pięknie gdyby nie dziury w chodnikach. Małe plastikowe, kółka w gondoli jak dla mnie to porażka, zwłaszcza, że my duzo jeździmy po wertepach. A gondolka powinna byc jak najbardziej obszerna. Wózki dwufunkcyjne mają to do siebie, że dziecko z tego wkładku-nosidła szybciutko wyrasta.

a i ja się podłanczam do pytania Lili o stój na taka pogodę przejściową, zwłaszcza czapka chyba już nie ta zimowa przy +10? Ale kombinezon jeszcze chyba może być bo wiosenna kurteczka wydaje mi się za cienka.

A dla wszystkich małych jubilatów wiosenne życzenia zdrowia, apetytu i beztroskiej zabawy

reklama
Na początku wszystkim małym solenizantom życzę wszystkiego pysznego :)

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi odnośnie płaczu. Otóż jednak obstawiam nadmiar wrażeń. Nianię mamy z ogłoszenia, ale te polecone były koszmarne, więc wybrałam sobie młodą dziewczynę. Tymek od początku ją zaakceptował, teraz trwają w komitywie, Tymek cieszy się na jej widok. Kiedy wracam z pracy wita mnie uśmiechnięte dziecko pędzące z radością w moją stronę. Nie ma siły, to nie może być niania. Natomiast mieliśmy wczoraj gości (5 osób dorosłych i jedna roczna dziewczynka plus my - rodzice Tymka). To chyba po tym płakał.

Lila, ja kombinezon zakładam, bo sama noszę jeszcze zimową kurtkę. U nas jakieś 2 stopnie na plusie i wieje mocno. Natomiast śpiworek też jeszcze mamy, ale przykrywa tylko nóżynki. Co do butów to jeszcze nie wiem. Tymek w skarpetkach biega i chcę poradzić się pediatry, czy już czas na buty.

Nenyah, Tymek dostaje 2 albo 3 razy dziennie mleko, do którego dosypuję 3 łyżeczki kleiku ryżowego. I to tyle. Resztę dziennego menu stanowi obiadek (warzywa ugotowane, jajko albo kurczak) oraz deserek (najczęściej gotuję jabłko i gruszkę, rozdrabniam widelcem i tak podaję; czasami daję na surowo starte na tarce). Z tego co mówiła nasza pediatra wynika, że można dawać 3 razy dziennie coś z mlekiem, a czy dasz do tego kaszkę czy nie - Twoja sprawa. Ja daję kleik na Tymkowe ulewanie :) Aha i dodam, że ani deserku, ani obiadku nie zagęszczam już kaszką kukurydzianą. Stopniowo staram się wprowadzić jak najbardziej dorosłe ;) jedzenie.

Mongea, kopę lat! Pozdrawiam Cię serdecznie! :)

Frotko, moja teściowa 30 lat temu miała bandażowane piersi... mówiła, że to strasznie bolało, bo nie pozwolili jej wcale karmić i miała dużo mleka. No cóż, mi wystarczyła szałwia i laktator. Ale 2 tygodnie trwało zanim mleko mi całkiem zniknęło ;)

Agles, to zależy ile chcesz wydać kasy. Jeśli niewiele to polecam wózek Nestor Damian Plus Plus, polski, produkowany w Częstochowie. To wózek wielofunkcyjny. Tutaj znajdziesz informacje: http://www.nestor-wozki.com/ Ma przekładaną rączkę, świetnie się prowadzi, ma wkład dla noworodka, koła do wyboru pompowane albo gumowe, zawieszenie na paskach albo sprężynowe. Fajny jest.

Jeszcze się nie opstrykałam  :-[ Nie mam kogo pomęczyć, a mój małżyk to mi takie foty strzela, że wyglądam paskudnie. Musicie jeszcze troszkę poczekać...

Rito - sliczne zdjatko masz w podpisie :) Ja bym nie powiedziala, ja? ;D
Mondzi - ano ciekawe,ciekawe :) Jak nie to nastepnym razem bedzie, do skutku :p

Mojemu dziecku cos jest :( Co moment placze, chyba go brzuszek boli,dalam mu plantex, mam nadzieje,ze teraz usnal juz na dluzje, wciagu godziny biegalam do niego ze 20 razy,no bida straszna, spiacy jak nie wiem,a cos mu przeszkadza. Tez juz bym spac poszla... ::)

Dobranoc

Hej,

Idze i Piotrusiowi z okazji ich miesiecznic wszysktiego najlepszego!!

Spal juz dobrze Aletko  :), bida mala :(

A ja poprzebieralam ciuchy. Miko ma 40 koszulek :o A najgorsze jest to,ze pewnie niektore beda juz male na lato, bo Szymon ( kuzyn Mikiego) urodziil sie w innym miesiacu i dlatego rozbieznosci.Fakt niektore tylko po domu, inne na szelkach, polo, normalne. Co jedna to lepsza, Ci to mieli kasy ::) ech i znowu nie bede wiedziala co i jak ubierac, bez ciuchow problem,z ciuchami tez. Musze mu dokupic tylko jakies spodenki, bo ma 3 pary z szelkami, jedne dzinsowe i 3 pary takie jakby kalesonki,ale fajnych krotkich spodenek bez szelek i z innego materialu to nie ma.

:) cześc Wam

Dziekujemy za komplemenciki ;)

U nas slicznie dzisiaj słoneczko daje czadu normalnie czuję wiosnę ;D.Tak ładniusio na dworze a ja chora..przęziębiłam pęcherz.Wczoraj [pierwszy raz przezyłam migrene jesuuu niewiedziałam że to tak strasznie boli ::).
Widzę że głównymtematem jest powiększenie rodzinki( Aletka,Lila,Agast) ;D bardzo się cieszę oby sie Wam powiodło ;)

A u ans nocki się trochę uspokoiły no przynajmniej dzisiaj pozatym że Robert mi rano na głowe wylał cała herbatke to oki 8).Popiszę znowu pozniej bo juz w łózeczku stoi i krzyczy mama :p

Ciepłych dni i radosnego uśmiechu dla IGI I PIOTRUSIA buziaczki

Lila super że tyle koszulek akurat na lato się przydadzą ;) No i może dla małego planowanego sazkraba się wkrótce przydadzą ;)

Asiu wspolczuje przeziebionego pecherza!!

A i zapomnialam napisac,ze na swieta jedziemy do mamy, yupiiiii ;D Tej mina zrzedla,jak sie dowiedziala,ale ja sie tam ciesze, w koncu!!Bozego Narodzenia tam nie bylo to chociaz te. Nawet kuzyni nie maja wspolnego zdjecia,a tak sie siostry zjada i bedzie ;D

Idze i Piotrusiowi wszystkiego naj!

Aletko- to ja tez zaczne lykac filik ;D a co!

Lila- no to Miko bedzie modnis w lato, hihi

No i sie pochwale ze u nas znowu nocka cala przespana!! ;D ;D ;D Sen od 20.30 do 7.15 bez przerwy :laugh:

Asiu- duzo zdrowka!

Wszystkiego naj naj dla Igi i Piotrusia!!!

Dałam ogłoszenie o sprzedaży wózka i fotelika. No i teraz mam problem z wyborem spacerówki ::)
Fotelik juz mamy Venus Ramatti.

Minko Easy jak się sprawują Wasze spacerówki????

reklama
Do góry