reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Anka Wiem co masz na myśli. Też bym sobie coś chciała kupić, a nie kupiłam sobie nic nowego od porodu  :-[ poza spodniami, ale już 3 miesiące później były na mnie tak luźne, że spadały i są w szafie. Czekają na następną ciążę. Czasem mi strasznie przykro z tego powodu.

Kupuję fotelik samochodowy już chyba od 3 miesięcy i co? Kończy się na tym, że Szymkowi nogi wystają z obecnego, a zakup przekładamy na kolejny miesiąc. No, ale rozmawialiśmy z Tomkiem, że kupimy go w tym miesiącu. Ciekawe co z tego wyjdzie...
A jak przyjdzie wiosna to chcę kupić spacerówkę, ciekawe jak długo będę ten zakup odkładać?  ::)

Nie znoszę smęcić, a mam wrażenie, że ostatnio nic innego nie robię. Wybaczcie, ale tak źle jeszcze nie było stąd takie smuty zupełnie nie w moim stylu. Wszystko mnie drażni.

Agast ,Anka zycze poprawy nastroju. W końcu musi pryjść wiosna i wtedy napewno będzie lepiej!!! Tak sobiebynajmniej wmapwiam  :p.Mój nastrój równie wisielczy.!!
Anka jakie głupoty? ja nie widze w tym nic głupiego ,ze chciałabyś zakupić sobie pare nowych rzeczy.Ja też tak mam nie jesteś sama.I tez wiem ,że niestety muszę chyba ograniczyć się do najpotrzebniejszych rzeczy.Tym bardziej,ze chcemy zmienić samochód i musze oszczędzać-tylkoe nie bardzo wiem co  ::).
Świeżynko bryka zarąbista  ;D-ale cena... :o
Mondzi dziękuję za miłe słowa :)
Easy gratluję AUTA!!

Zazdroszczę Wam tych spotkań ,fajnie ,ze możecie spotkać się na żywo.To na zakupkach to na spacerku-super sprawa.No ale nie będę się już bardziej dołować  ;)

Dzwonił mój mężyk i  jakoś tak się ...rozczuliłam i się pobeczałam  ::).Ale ruszyło to chyba moją siostrę bo wzięła Oliwię na spacer żebym sobie ODPOCZĘŁA.Więc z tej okazji odkurzyłam mieszkanie ,wyszorowałam podłogi,starłam kurze, i jeszcze pare innych przyjemności...Teraz czekam ,aż Oliwkę  przyprowadzi i jeszcze ją na zakupy wyślę,niech se nie myśli....no!

Oliwia BARDZO DZIĘKUJE FORUMOWYM CIOCIOM ZA ŻYCZENIA

A widze ,że wątek robi się jeszcze bardziej dzieciowy  8) tyle widze mam planujących.Ja się nie wypowiadam bo chyba nie będę umiała zdecydować się na drugą dzidzię -ale co mi pisane tego nie wiem  ;)

No to narazie na tyle -lecę

Paula - jakos to bedzie ,musi . Damy rade ;) Zyczę zeby wkoncu zakup fotelika sie udał , napewno sie uda :)

junonka- dzieki! Zamiast odpoczać sprzatasz oj oj skad ja to znam ;D I prosze więcej nie płakać!!!!!!!!!!!

Junonka babo ja Cię uduszę! Odpoczywać to proste słowo, oznacza mniej więcej tyle co relaksować się, przez wielu ludzi rozumiane jako nie robić nic, a już na pewno nie oznacza pucować chłupę wzdłuż i wszerz !!! Mam nadzieję, że ta prosta definicja przybliżyła Ci sens ODPOCZYWANIA  ;) Ale wiem,  że inaczej nie da rady dlatego jest Ci wybaczone, ale teraz obowiązkowo herbatka i odpoczywanko! Bez dyskusji!  ;D

Anka pewnie, że damy radę. Nie mamy innego wyjścia.

A tak dla poprawy nastroju trochę tego czego nam najbardziej brakuje:

krajobrazy01466ec.jpg

:)

haj,
a moje dziecko szaleje. noc co prawda bez pobudek, ale co to za noc. poszła spać o 22.30 (no dobrze, położylismy ją o tej porze :p) a wstała o 6.30. i juz nie zasnęła. za to teraz śpi. od 2,5 godziny. ::)
łojejcia, chyba się kwiatkowi całkiem doba poprzestawiała.

a tak w ogóle to czytam was, czytam i jestem prawie na bieżąco. tylko albo nie mam czasu odpisywać (gdy kwiatelk nie śpi i nie śpi) albo nie jestem w stanie (bo chodzę jak pyknięta z kąta w kąt i denerwuję się, że śpi i śpi). ::) ::)

Hej!
Czekamy na wyniki. Będą dopiero w piątek.
Maciuś dzisiaj jest rewelacyjny. Mam nadzieję, że już nic nie pamięta.
Idę się z nim bawić, muszę mu wynagrodzić wczorajszy dzień.

Na razie. Pa

Asiu - przytulam!!
Minka - wow!!Gratuluje zeborkow!! Wikunia sliczna!!
Mondzi - Tymek sliczny!!!Co do puzzli piankowych wysle Tobie prywatna wiadomosc,ale to pozniej,bo ide kapac.
Beatusku - gratuluje zeborka!!]
Paula - a Ty nie wiesz co z ta owsianka i zupa pieczarkowa?? Ciesze sie z apetytu Szymona!!
Agast - ojoj!! Przytulam!! Ale w piatek juz wyplata...
Aletko - bomba!!Hehe to mala panienka!!
Aniu, Paula - a ja sobie np. dzinsow nie kupilam od czasow dlugo przed ciazowych ::) Tez chcialabym zaszalec i sie fajnie ubrac, ale lipa ::)
Swiezynko - bryka super!!
Czarnulko - zdrowka!!
Junoko - no to odpoczelas ;)
Mad - avatar sliczny!!

Lila no właśnie umknęło mi Twoje pytanie.
Można dać pieczarkową. Nie powinna zaszkodzić. Co do owsianki to mam w planie zrobić tak: Ugotować do miękkości na wodzie tak by odparowała, a potem zmieszać z mlekiem modyfikowanym żeby nie było takie gęste. Jak wymyślę coś więcej to dam znać. Na razie dopóki wysypka nie zejdzie supełnie nie eksperymentuję z glutenem ani z innymi nowościami. A owsianka od płatków jęczmiennych różni się rodzajem zboża z którego zostały zrobione. Oba rodzaje płatków zawierają gluten.

Natko trzymam kciuki za dobre wyniki.

Melduję, że podwieczorek został pięknie zjedzony. ;D Zobaczymy jak pójdzie z kolacją.
Zaraz będziemy walczyć, a potem chyba spanko bo najwyższa pora.
A jutro sądny dzień, a właściwie chwila prawdy. Zobaczymy na co zdało się tuczenie i zachęcanie niejadka do jedzenia. Trzymajcie kciuki.
Idę karmić i lulać.

reklama
Paula definicja ODPOCZYWANI brzmi zachęcająco ;).Może kedyś uda mi się osiągnąć ten miły stan,ale jak na razie chyba nic z tego.Bo jak wiesz ja mam jobla na punkcie sprzatania.A ostatnio jak sama jestem cosik nie daję rady tak glancować mojej chawir ;D No i super ,że z jedzonkiem dzis było ok.

Anka uda się kiedyś uda!! A taka dola matek z tym odpoczywaniem

A ja tak sobie wymyśliłam ,ze zrobię sobie małe "SPA" domowe.Kąpanko ,depilowanko, peeling i takie tam inne cuda. 8).No i wtedy może odpoczać mi się uda.
Oliwia zasnęła sobie już, i mam nadzieje,że nie zbudzi mnie jutro znów o 5:45 chociaż jakoś jej nie wierzę.Ale jak już tak bardzo musi to niech chociaż w nocy nie budzi się.

Ja się na dziś chyba już żegnam i życzę wszytkim SPOKOJNEJ PRZESPANEJ NOCKI!!

Do góry