reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Żłobek u nas w Kłodzku (bo z tego co wiem to zalezy od gminy)105 opłaty stałej +3,50 za kazdy dzien
jest tak wniejwiecej od 9.00 do 15 ale od tego ile godzin jest dziecko nie zalezy opłata za złobek u nas jest czynny od 6.30 do 16.30 jest 12 dzieci i 3 panie
lila no pewnie ze sie cieszyc a swoja droga to jest jedyny niechodzacy to na rączkach go noszą

reklama
Ech ja tylko na chwilę i ewidentnie się skarżyć jestem wburwiona na maksa. Właśnie przyszła nam dopłata za ogrzewanie nie było by w tym nic złego, gdyby nie to, że to poprzedni właściciele tyle wygrzali. Gdyby rozliczać tylko nasze grzanie, to mielibyśmy 400 zł zwrotu a tak musimy dopłacić 400 zł. No nic, tylko sobie w łeb strzelić normalnie...Ech czemu człowiek zawsze musi się uczyć na własnych błędach. Idę bo normalnie mnie chyba rozniesie ze złości na własną głupotę :( :(

Junonko widzę zmiany w podpisie i ava. To z podpisu to jedno z moich ulubionych zdjątek Oliwki. Ma minę jak wszystkowiedząca 4-latka ;) Poważnie, wygląda na dużo starszą i baaaaardzo rozgarniętą Dziewczynkę.

Mamomisi ja też czekam na wieści o dopłacie za ogrzewanie bo jest co roku, a te cudowne liczniki na kaloryferach nabijają jednostki nawet w lecie ::) pomimo oczywiście całkowicie zakręconych kaloryferów. :mad:

Naya ;D przyznaję się, że uwielbiam biegać za Szymkiem po całym domu, on ma w sobie tyle energii, jest taki wesoły, rozgadany i jak jeszcze coś sobie upatrzy i się do tego spieszy to nic tylko go schrupać taki jest słodki. Gdyby tak nie było to chyba bym już załapała jakąś zimową deprechę. ;)
Przytulam mocno bo wyczuwam, że smutno Ci z powodu Waszej przymusowej diety.
Ale pomyśl, że to nie będzie trwało wiecznie i Nadia pozna mnóstwo nowych smaków, a to, że później? no cóż, przecież to dla jej dobra. Głowa do góry! Ważne, że ma apetyt i chce jeść.

Naya - Paula ma racje, no meczycie sie meczycie, ale wiem,ze dacie raqde,tyle juz dajecie, bedzie dobrze!!Jest dobrze ;D

A mnie jakos nie za bardzo, do dupy, zle mi, hmm, ide spac, jutro jedziemy do mojej siostry, ale rano zajrze,nie ma to tamto, mam nadzieje,ze nocka bedzie z tych lepszych ::)

Dobranoc

Lila- Ty chociaz jedziesz do siostry, a ja cały dzien na uczelni :mad: No i jeszcze mam kolokwium do ktorego wlasnie sie ucze ::)

Wspolczuje Agast, wiem jak jest,ja za dwa tygdnie( bo teraz przerwe mamy 3 tygodnie,a Wy??Teraz tez tak miec bedziecie??) mama dwa kola, jedno z tego weekendu co bylam w szkole,bo wyprosili,zeby przeniesc i teraz dwa w jeden dzien ::) Trzymam kciuki za jutrzejsze kolo, moze i Wy wyprosicie??Czy Wasza grupa nie z tych??

No nic mykam, buziaki

reklama
ja też wpadłam się tylko przywitać ale zobaczyłam piękne nowe avatary i podpisy u Lili, Junonki, Aletki. I o ile nie pomyliłam to Junonka pisała o umiejętnościach swojej Oliwii, Jestem po prostu w szoku, że Oliwka tyle potrafi,robi papa, mówi mama, daje buzi, pokazuje gdzie jest.... Dal mnie to jakaś abstrakcja. Wojtka uczymy codziennie kosi -kosi, papa, przybij pione i od dzisiaj daj buzi ale nic nie łapie. Przybijał przez jakiś czas pione a teraz nic... Ile czasu dziennie poświęcacie na "naukę"?

mamoGosi - aż mi się w głowie nie mieści, że Wojtek mogłby domagać się cyca co 2 godz. Ale Gosia jest od niego o 2 kg cięża więc pewnie tez potrzeby ma większe. W dzień mój bączek ma długie przerwy między posiłkami, bo po prostu sam tak sobie ustawił. Przy krótszych przerwach jadł malutko a dziś zjadł na obiadł 2 słoiczki jednen 200 g a drugi 130 g. I z porannego cyca już zrezygnował. Tak więc dostaje ok 8-8.30 deserek (duży słoik) lub kaszka z owocami potem ok 11. herbatka z chrupkiem, waflem ryżowym, biszkoptem lub mleko, a po południu obiadek. Przy czym godz. obiadku zalezy do tego ile Wojtek śpi. OK 17.00 cyc, po kąpieli cyc, 22.30 cyc i 2 razy w nocy. A u Was z tego co pamiętam to cyc w nocy też co 2-3 godz. Podziwiam Cie, że dajesz radę. Niestety nie znam sposobu na oduczenie nocnych karmień. Gdybym taki znała to byłabym pewnie milionerką :)  

Do góry