reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

easy, zarąbista bajeczka!  ;D Gratulacje dla Mary za: dobry wynik badania, kolejnego zębolka i... cierpliwość dla Mamy!  ;) A co do zabijania się przy okazji wyrzynania ząbka- czy w ten sławetny weekend widziałaś coś pod dziąsełkami???

mad, B. pepti niby jest po konsultacji z lekarzem, ale to ja go zasugerowałam, bo w kwestii alergii jestem trochę 'oblatana'  ;). Lekarka chciała mi wcisnąć mleko typu HA, które jest dla dzieci zagrożonych alergią, a nie dla tych, które już ją mają!  :mad: Cóż, widać nie jest na bieżąco... Mleczko to jest na receptę i wtedy kosztuje 12-13 zł; bez recepty można kupić za ok. 25 zł, tylko w aptece. Jest bardzo podobne do Nutramigenu, tylko słodsze, bo zawiera laktozę.

Frotko, my jemy tak:
Rano po przebudzeniu cyc
9:00 cyc
11:00 deserek (kisiel mleczny z sokiem lub kisiel na soczku lub owoce same albo zmieszane z kleikiem na mleku) 150 ml
14:00 obiadek 190 ml
17:00 cyc
19:00 kaszka ryżowa z owocami na mleku modyf. na gęsto 200ml lub Sinlac 150ml
20:00 cyc
Czasem udaje się przemycić troche soczku, ale ilości są raczej znikome, natomiast chrupki czy cokolwiek innego do jedzenie dane do rączki służy głównie do zabawy, w przeciwieństwie do zabawek, które pchane są do buzi.  ::)

A teraz proszę sie ładnie przyznać, kto mi dziecko podmienił! ;) Rany, od kilku dni mam megamarude w domu, jęczy i kwęka, zdrowy jest, zębów ani widu ani słychu. A w dodatku jeszcze w nocy dziś zadbał o repertuar artystyczny. Budził sie kilka razy z płaczem, jakby coś mu się śniło, a w końcu wybudził się zupełnie, w czym pomógł mu tatuś  :p, po czym nie chciał iść z powrotem do swojego łóżeczka i urządził koncert nad koncertami.  ::) W końcu udało mi sie go położyć i zasnąć, ale efekt tego jest taki, że ja spałam dziś 3 godziny i czuję się, jakby mnie walec przejechał, Wojtek jest niewyspany, bo wstał o 6 nie zważając na to, że w nocy balował i znowu marudzi tak, że mam ochotę uciec.  ::) Swoją droga co takiego może się mu śnić, że budzi się z płaczem? Nikt na niego nie krzyczy, w życiu nikt go nie uderzył, ja jestem przy nim cały czas, na każde zawołanie, staram się zaspokajać wszystkie jego potrzeby i dbamy o to, by miał uregulowany tryb życia, zachowane rytuały itd. Nie dostarczamy mu żadnych negatywnych wrażeń. Więc o co chodzi???

Wszystkiego najlepszego dla Oli i Matiego!

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Oli i Mateuszka :)

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za jadłospisy Waszych dzieciaczków. Przeanalizowałam je dokładnie i doszłam do wniosku, ze spokojnie mogę wyeliminować jedno mleko (popołudniowe) i ten mus przed spacerkiem. Oczywiście zobaczymy, co na to Wojtek, bo może po tym okresie niejedzenia potrzebuje chwilowo aż tak dużo jedzonka.

Teraz właśnie czepia mi sie nogi pojękując wymownie więc chyba mu zacznę robić mleko nr 1, bo zaraz mnie zje. Potem drzemka i spacer, najwyżej będziemy wracać na sygnale na obiad...

Easy, ciesze się, że Mary zdrowa.

Mondzi, Warszawa nie jest taka najgorsza a my tez nie trędowate ;) Jakoś byście się z Tymkiem zaaklimatyzowali ;) Gratulacje dla męża :)

Lileczko, dziękuję za śliczne zdjątka! :)

Mondzi, gratulacje dla zdolnego męża (ale dumna pewnie jesteś z niego, co? :))! I życzę owocnych decyzji oraz zdrówka dla Tymcia!

Easy Gratulacje ząbka! :)
Swieżynko A może to jednak zęby? I wcale nie musi byc widać, bo zeby moga byc jeszcze dość głęboko, a właśnie torują sobie drogę. U nas zanim sie przebiły były okresy przebijania i Wikunia była wtedy troszke niespokojna, a tuz przed przebiciem dolnych jadła niewiele przez 3 dni.

Hej ;) Zaczęłam pisać wczoraj, ale mi się net skończył :| Na szczęście jestem cffaniaczek i sobie zapisałam w pliku odpowiedzi, a teraz uzupełnię  ;D

PaulaC, no nie wiem. Białe ucho mnie tak ładnie nawołuje... ;)

Juciu, wolałabym zgagę zamiast rzyganka. Wiem co mówię ;) Ssiesz Reni?

Świeżynko, ale ono mnie wzywa! I tak jakoś wyszło... ;)

Frotko, dzięki. Mam nadzieję to przeżyć jakoś :)

Nenyah, wiem, że minie, tylko mam nadzieję, że tym razem minie szybciej ;)

Minko, dzięki :) A po usg oczywiście napiszę.

Beatusku, cieszę się, że jesteście zdrowi i że Iguś lepiej je. Oby tak dalej!

Agast, a może lepiej by było, gdybyś Hani dała jeść jakoś bliżej wieczoru? Tymek też się darł jakiś czas temu, bo Mu 240 ml było za mało, ale zrobiłam tak, że ok. 16-16.30 dostaje jedzonko (jakiś deserek albo kaszkę), a potem o 18 mleko i jest ok. A na Bebiku to Tymek właśnie uczulenia dostał...

Mad, ja kupuję świeże marchewki, ziemniaczki, a kalafior to mrożony. No i Sinlac też jemy :)

PaulaC, Minko, śliczne zdjęcia Waszych pociech!!! Słodkie dzieciaczki :D

Annka, Sinlac kupiłam w markecie. Za opakowanie, które zawiera 2 torebki Sinlaca zapłaciłam 19 zł ;)

Easy, niezła opowieść haha ;)

Mondzi, prześpij się z tym problemem przez kilka dni. Na pewno coś wymyślisz :)

Ok, mykamy na usg ;)

Mondzi ja bym zapytała rehabilitanta czy iść ćwiczyć, jak WIki była chora i miała masaże, to nasza reh. pytała czy ma temp. podwyższoną, ale na szczęście nie miała, więc masaże były.

Samych dobrych chwil w życiu dla Oli i Mateuszka !!!

Dzisiaj wolny dzień a co za tym idzie "dzień wewnętrzny" w domu, czyli zmasowane pranie, prasowanie,pucowanie i caaaaały czas z Misiem, ale się cieszę!!!

Mondzi - gratuluję mężowego sukcesu ! Powiem Ci szczerze, że dla mnie taka decyzja byłaby bardzo trudna, ale to ze względu na to, że mamy mnóstwo znajomych tu na miejscu i w okolicach, ciągle kogoś odwiedzamy albo ktoś do nas przychodzi, ciągle też mamy jakieś "zaległości wizytowe" bo nie wyrabiamy z czasem. I myślę, że bez rodziny i znajomych byłoby mi bardzo smutno. Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji
Świeżynko - Nie wiem, co się tym naszym dzieciaczkom śni, ale to chyba normalne i nie wynika z jakichś nieprawidłowości rodzicielskich, więc się nie martw. Nasza Mała też czasem przeraźliwie krzyknie przez sen, tylko, że nawet jak się w nocy przebudzi, to potrafi sobie później sama zasnąć.
Easy - Historia o wizycie w przychodni niezła. U mnie takie pomieszanie terminów też byłoby bardzo prawdopodobne, ale ja to ogólnie roztrzepana jestem...Podobno pytałaś o czynsze.Nie wiem, czy to aktualne, ale my płacimy ok.400 zł za 61.5 m we wspólnocie mieszkaniowej. W tym czynszu jest już praktycznie wszystko łącznie z gazem i ciepłą wodą, tylko prąd jest osobno
Beatusku - Widzę śliczny nowy awatarek! Ja też muszę już zmienić tego mojego starucha jeszcze świątecznego. Długo mnie nie było na forum, ale sądząc po obecnych porcjach jedzeniowych Igorka to chyba jest wieeelka poprawa
MamoGosi - ech AHG - pewnie miałaś życie jak w Madrycie, bo to taka "męska" uczelnia ;) Mój mężuś też tam studiował i mój brat i w ogóle połowa znjomych się przez AGH przewinęła. A Kraków - cudowne miasto bez dwóch zdań...

Czecho,

Zyczonka dla Oli i Matiego z okazji miesiecznicy!!!!

Heh Frotko, no to jak juz podziekowalas to ja pisac nie bede, nie zadzylam,ale wnioskuje,ze dzieczywny rano podaja cos na mleku albo mleko,a ja owoce hmmm, chyba trzeba by bylo to zmienic ::) A i korzystajac z okazji chcialam C ijeszcze raz podziekowac, bol minal, zastrzyki pomogly ;D :-*
Agast - no to trzymam kciuki co by niemoc minela, aa no i u mnie to tez samej wody jest 210 ml,zapomnialam dodac, do tego dodaje 7 miarek mleka i 3 miarki kleiku ryzowego.
Nenyah -  :)
Mondzi - no to ja sie podpisuje pod slowami Aletki, ale fakt przemysl to sobie jeszcze, ja bym sie nie zastanawiala,ale kazdy ma inny charakter, inne problemy wiec wiem,ze moze byc Ci ciezko. Trzymam kciuki za decyzje, ktora w niedalekiej przyszlosci okaze sie ta trafna!!
Beatusku - sliczny avatar!!
Easy - no wiesz!!Jak mozesz mi tu pisac,ze Ty widzialas juz Maje, buuu ja tez chce!! :p Ja wiem, wiem chcialas sie pochwalic ;D To wybaczam :p Haha bajeczka sliczna, no i gratuje zebora!! ;D
Swiezynko - wspolczuje!! Miki tez czasami budzi sie z placzem, jak sie nie wyspi albo w nocy i tez nie wiem dlaczego,moze emocje z dnia sie w nocy odzywaja,a dziecko nie potrafi sobie z nimi poradzic?? I tu wcale nie chodzi o jakis strach,tylko tak po prostu...Nie wiem sama ::)

reklama
Szkrabiku, czekamy na wieści po usg :)

Lileczko, cieszę się bardzo, że zastrzyki pomogły. Oby ta rwa nigdy więcej nie wróciła :) A co do jedzenia, to pisz, pisz. Ja próbuję ustawić nowe menu i wszystkie rady mile widziane :)

Do góry