reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

mad ja wciaż na diecie beznabiałowej, bardzo mi brakuje nabiału, normalnie czasami nie chce mi sie siadać do kolacji czy sniadania. Mały na moim mleku i sinlacu, czasami zastępuje dwie trzy łyżeczki sinlaca kaszką kukurydzianą ryżową z owocami bo na wodzie tez mi sie wydaje że będzie beeeeee. Czekam az zejdą mu krosty i spróbuje nan HA do kaszek.
nenyah Bartek też nie pije z butli ostatnio próbowałam nie chce, z niekapka tez nie, popija z normalnego kubka, gdyby mi przyszło odstawic pierś(tfu tfu) to nie wiem jak bym go w nocy karmiła??????? :(

reklama
Frotko- czy je dobrze czytam ze Wojtus je 8 posiłków dziennie????? I Ty mówisz ze masz niejadka??????????? Hania je max 5 razy na dzien a czasem( np wczoraj) 4 razy!

A no i mam pytanie. Ile mleka przed spaniem wypijaja Wasze dzieci ( te butelkowe oczywiscie ;D) Bo Hanka dostaje 250ml i jak sie konczy to jest wsciekła. Mam dawac więcej??

Jucia, z tą jakością w Ikei zgodzę się w 100%. I m.in. dlatego tak trudno męża tam wyciągnąć.  ;) A ja lubię sobie pooglądać te wszystki pierdółki. No i aranżacje maja fajne. A podgrzewacz pewnie Ci się jeszcze przyda. Ja teraz jak podgrzewam obiadki dla Wojtusia, to czasami mnie już trafia na te "kąpiele wodne" za każdym razem: do obiadku, do mleczka, do herbatki itd. A w podgrzewaczu ustawisz sobie temperaturę, nie musisz tego pilnować... Same zalety.  :)

Paula, ale Szymuś elegancki! A ile włosków ma! I 'raczek' z niego fajny!  :)

Beatusku, cieszę się, że Iguś zakończył strajk!  :)

Agast, do roku dziecko nie powinno jednorazowo przekraczać 250 ml, tak więc ja bym nie dawała. Może spróbój wieczorem jakieś dwie godziny wcześniej dać dodatkowy posiłek. Po co rozciągać żołądek, tym bardziej, że pisałaś, że ostatnio Hania dużo przybrała.

Agast, no właśnie, Wojtek po tym strajku głodowym od dwóch (dzisiaj jest trzeci) dni je właśnie tak. Wychodzi 7 do 8 posiłków dziennie :o I to właściwie poza tym musem przed spacerkiem, to one wszystkie są treściwe. Nie wiem, dobrze to czy nie, cieszę się, że ma apetyt (no bo jakby to było, jakbym po marudzeniu, że niejadek, marudziła, że jadek ;) ) a w poniedziałek idę do pediatry i ustawię mu nowe menu, bo już głupieję od tych jedzeniowych akrobacji.

A tak właściwie, to zauważyłam, że Wojtuś tak nabrał apetytu, odkąd mu daję mleko modyfikowane do picia, wcześniej cycał albo po prostu dostawał soczki. Myślicie, że to ma jakiś związek?

Dziękuję za gratulacje i zdjęciowe komplementy.  :)

Frotko ja też jestem pod wrażeniem liczby posiłków Wojtusia.
My mamy 4 niecycowe i tak 3-4 razy cyc, ale nie sądzę by z cyca było tyle mleka co z butli.
Nie wiem czy rodzaj mleka ma wpływ na apetyt, za to zauważyłam, że odkąd Szymek je kaszki na modyfikowanym i Sinlac to je mniej.

Mondzi to super, że brat ma nową pracę. Co do spacerku to uda nam się innym razem. Pogoda faktycznie nieciekawa.

Agast możliwe, że to od Bebika, jak pierwszy raz dałam Szymkowi to miał szorstką skórę w zgięciach łokci i na policzkach. Teraz daję mu Humanę i nie ma tego problemu(a też jest tania i u nas łatwo dostępna, więc u Was pewnie też ;) ).
Gratuluję herbatki zamiast mleka w nocy. Oby tak dalej!

Annka ja użytkowniczką krzesełka Baby Ono nie jestem, ale mierzyłam Szymka do niego w sklepie i jak dla mnie było super.

Paula- dzięki za info o Humanie. Faktycznie tez jest łatwo dostępna, ale na razie hipp na nowo pojawił sie w sklepach( na szczescie!). Szczerze powiem ze jak mysle o testowaniu kolejnego mleka to az mnie trzęsie :mad: Moje dziecko nie jest z tych co nie wyczują różnicy ::) Zanim zaakceptowała Bebiko to mieszałam jej z hippem najpierw 5 miarek hippa i 2 bebiko i tak coraz mniej hippa na korzysc bebika. Udało sie, a tu teraz ta niby skaza :mad: Ech.

Frotko- ile to jest u Was pełna butla?? 250ml czy wiecej?

świeżynko, bebilon pepti podajesz w konsultacji z lekarzem? kupujesz je na receptę?

aletko, a gęstą przyrządzasz tę kaszkę na soczku? podajesz ją łyżeczką czy z butelki? i liczysz jako jeden z posiłków w ciagu dnia czy jako napój?

annka, a do ciebie mam pytanie o sinlac. nigdzie tego nie widziałam. ktoraś z was pisałatu kiedyś, że to taki rodzaj kleiku chyba. dobrze pamiętam? to mleko czy kleik? podajesz to po konsultacji z lekarzem, czy to twój wlasny pomysł?

paula, czyli takie zwykłe mniej więcej mleko podajesz, nie dla alergików. ale o ile dobrze pamietam szymek nie miał problemów ze skazą, prawda?

cały czas sie łudzę,że w koncu może kiedyś zdecyduję się coś olce upichcić sama  ::) więc mam pytanie do mateczek gotujących samodzielnie obiadki swoim dzieciom  ;D : z jakich warzywek robicie te rzeczy: z jakiś specjalnych mrożonek (jakiej firmy) czy kupujecie takie normalne, swieże?

reklama
Mad ja daję Szymkowi codziennie Sinlac- to jest preparat zbożowy(coś w rodzaju kaszki), jest słodki i bardzo kaloryczny, nie wolno go mieszać z mlekiem bo to by była bomba kaloryczna.
Nadaje się dla maluchów ze skazą, alergią na gluten itp.
Tak, Szymek nigdy nie miał problemów ze skazą do czasu podania Bebika i też nie jestem pewna czy to skaza bo miał tylko szortką skórę, a nie była zaczerwieniona, ani jak polakierowana.
Podejrzewam, że po prostu dostał za dużo białka na raz, ale potem dawałam Humanę(i nadal daję na noc do kaszki) i nic się nie dzieje.
Co do warzywek to ja miałam mrożone z działeczki od teściów(super pewne), ale zapasy skończyły się jakiś czas temu dlatego kupuję na placu targowym, a z mrożonek np. zielony groszek.

Agast no pewnie, jak tylko Hipp znowu jest dostępny, a Hani smakuje to myślę, że nie ma sensu znowu zmieniać mleka.

Do góry