reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast gratulacje dla Hanusi :-* A co do zabaweczek to tak jak juz pisalam wczesniej naprawde z reka na sercu moge polecic zwlaszcza garnuszek :) Ktos juz kiedys wspominal o skladaniu sie na prezenty i przyznam ze u nas w rodzince od dawna sie to praktykuje :) Lepiej kupic jeden "porzadniejszy" od wszystkich anizeli gdyby dziecko dostawalo od kazdego prezent za np.20 zl (hihi, chociaz te drobiazgi nieraz najbardziej ciesza ;D )

reklama
No i bardzo Wam wszystkim dziękuję za rady co do tego jak wyjść z tego okropnego przeziebienia, ale mimo iz raczę się na potęgę herbatka z sokiem malinowym to czuję sie coraz gorzej ::)

semi -  jak mogłaś? Narobiłaś mi starsznej ochoty na ten garnuszek.Ależ mnie łatwo nakręcić na zakupy ;) A samochodzik już rozpakowany. sama go nawet skręciła. Kolory intensywne i zywe. Mnie tam się bardzo podoba ;D

easy - kochana jesteś. Wielkie dzięki. Może trochę na wyrost ten rechabilitant ale co tam. Wole iśc na wyrost niz coś zaniedbać

świeżynko - oj to czeka Cię dieta. Trzymam kciukasy za Wojtusia, zeby szybko pozbył się alergii i krostek

agast - Hania ale pięknie siedzi. Widać, że jej się podoba. Gratuluję

natka - fajnie, że sie pokazałaś. Buziaki dla Maciusia

Teraz mam do Was koleje pytanie. Co sądzicie o tych szcepionkach na pneumokoki. Mnie się coś wydaje, ze to taki chwyt marketingowy z rozdmuchaniem sprawy. W końcu ta szczepionka cholernie droga jest? Czy któraś z Was myślała żeby zaszczepić dziecko albo pytała o opinię pediatrę?

Agast naprawde spokojnie kup ten Hascosept. Mnie to nawet ostatnio polecil znajomy pediatra. Mowil, ze karmiac mozna to stosowac bez zadnego ryzyka. Lek jest w areozolu i po kilku dawkach na pewno bedzie poprawa. Ja jak tylko czuje jakies "drapanie" w gardle to od razu to stosuje :)

Rito- ja myślałam o tej szczepionce, ale jak usłyszałam cenę to stwierdziłam ze to naciąganie i tyle  :-[

Semi- z moim gardłem jest juz lepiej, tylko teraz katarrrr, głowa boli i mała gorączka ::)

no to ja z kolejnym pytaniem wystartuję. Które z was przewalczyły metodę zasypiania bez smoka, jak długo ( w dniach) trwał horror krzyków zanim dziecię zasypiałao bez grymasów? jak udało wam się znieść ten żałosny płacz przy zasypianiu i czy nocki teraz są lepsze niż przedtem??? My próbowaliśmy ale pod koniec drugiego dnia nastapił kryzys. Usypianie trwało bagatela 2 h i Filip pod moją nieobecność podał Wojtkowi smoka. Z reszą wcale mu sie nie dziwię bo ja też bym pewnie nie wytrzymała.

Rita  ;D Kupuj, kupuj  ;D Naprawde warto  ;D I dzieki za odpowiedz w sprawie autka... Wlasnie mam dylemat na co przeznaczyc kase z chrztu :)

Co do szczepionek to chyba CI nie pomoge... My na razie szczepimy tylko na te obowiazkowe plus Hib (jejku, nie mam pojecia jak to sie pisze), ale to dlatego ze jako trzecie dziecko w rodzinie Hubert ma to za darmo no a nawet gdyby to jej koszt nie jest zbyt wysoki.

Agast no to duże BRAWA DLA HANII!!!!!!!!! tylko mój mały brzdąc się nie kwapi do roboty ::) owszem siedzi ale jak go chociaz za rączki trzymam ale wiadomo to w końcu chłopak leniwy......
Czarnulko no teraz to trzeba już uważać a zobaczysz co będzie pózniej (wiem coś o tym) ale najważniejsze że Wikusi nic niwe jest
A ja dalej siedze i myśle co robić ::)iśc jutro do lekarza czy może jednak nie było szans na "wpadke"

reklama
Asiu- nie chcę Cie martwić ale SZANSA NA WPADKĘ JEST ZAWSZE  ::)

No i Hania bardzo dziekuje za gratulacje :)

Do góry