reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Easy!!!No Marysia jest przepiekna!!A zdjecie na pamiatke rewelacja,chyba podkradne pomysl ::) I Ty tu moe gadaj,ze pustki,bo ja pozniej nadrobic nie mogie :p
Paula - dzis dalam miesko,to danie dla alergika,z indykiem :D
Frotko - a Ty kochana te kaszki na wlasnm mleku robisz??
Rita - kochana zacznie lapac w swoim czasie,patrz jak ja dlugo czekalam na przewroty,a moj Mlody jest starszy,glowa do gory!!
Colletta - trzymam kciuki za powrot do pracy,aby odbyl sie jak najmnije bolesnie!!
Mad - ja tam daje 4,5,6 miesaic,od,po wsio ryba,ale moj nie ma alergii( tfu,tfu)
Junoka - o rany!!Hehe no coz ja szpinaku tez nie lubie, obrzydl mi jak go na diecie jesc musialam, bleee...
Wiolinko - to tylko miec nadzieje,ze maja duza druzyne ;D
Czarnulko - tak mi przykro, wyobrazam sobie,ze jest Ci podwojnie zle,bo tutaj ospa,a jeszcze do tego wypadek, przytulam Cie wirtualnie i Twoja sliczna coreczke,ktora na zdjeciach reprezentuje sie wspaniale. Miki mi tez z wozka wypadl i pani pediatra powiedziala,ze mimo,ze czlowieczek taki malutki to kosci glowy ma twarde. Tazke glowka do gory!!A moj Arek tez z dwa lata temu swinke przechodzil, takze wiem, jak to jest jak stary zachoruje na dziecieca chorobe. Jeszcze go straszono bezplodnoscia ::) A prezenty Wiki dostala super!!!

Mondzi, Agast hop,hop!!!

Moj Miki coraz fajniej i czesciej sie przekreca z brzuszka na plecki, narazie w jedna strone,ale i tak sie ciesze ;D
I tez dziecko na podlodze na materacach takich cienkich ukladam.

reklama
Oj kochane ale dzisiaj naprodukowalyscie stron ;D Rewelacyjnie sie to czyta, wiec nadal piszcie (tylko tak, zebym nadazala z czytaniem ;) )

No wiec tak: najpierw dziekuje Megan i Evik za odpowiedz w sprawie maty. Juz w takim razie wiem, ze nadchodzi pora na odstawke (czyt. sprzedaz dalej ;)

Co do puzzli, o ktorych tyle piszecie :) Moja siostra ma dwie coreczki (4,5 oraz 2,5 roczku) koniecznie radzila zeby zwracac uwage na to, z jakiej pianki sa wykonane (najlepsze podobno sa Brio) z tego wzgledu, zeby sie nie "wypaczaly" w trakcie uzytkowania. Aletko dzieki za podpowiedz, bo przyznam iz sadzilam, ze jedna paczka takich puzzli wystarczy a tu faktycznie mozna z tego rzeciez robic plac zabaw ;D

Lilus, tak jak wspomnialam, starszy syn ma 14,5 roku a corka 11,5 no i teraz zdecydowalismy sie na Hubcia, bo w domu jakos pusto juz sie zrobilo ;) Starsze maja juz swoje drogi i nie zawsze chcialy z nami gdzies np. jechac czy isc na spacer.
A co do garnuszka to juz pisze ;D Przy wrzucaniu klocuszkow swieci mu sie nosek sa wydawane rozne dzwieki (mozna tez tylko nacisnac na noseki i uslyszymy e same dzwieki). Ustawia sie go badz na jezyk angielski badz na polski i slyszy sie np. smiech dziecka, odglosy w stylu "mniam, mniam", slowa "kocham cie" (lub "I love ypu"). Poza tym garnuszek "nazywa" wrzucane klocuszki (mozna ustawic by nazywal ksztalt wrzucanego klocuszka lub cyferke znajdujaca sie na nim - oczywiscie zow dwie opcje jezykowe do wyboru). CO do zyrafy fishera.... Hmmmm.... Tez ja mamy i przyznam, ze jest to chyba najprostsza zabawka fishera i tym samym najmniej atrakcyjna.

Czarnulko, masz mojego maila, wiec podaj mi prosze swoj adres. Postaram sie cos dorzucic do puli :) A prezenty dla Wikuni przesliczne ;D
Easy, Czarnulko fotki dzieci cuuuudowne, tzn. moze raczej bardziej niz fotki dwie sliczne modelki ;D

Aha a slimaki w TESCO byly ale sie skonczyly :mad: Zostala tylko "skorupa: jednego z nich :mad:

Rito czy juz rozpakowalas samochodzik? Chodzi mi o jego kolory, bo na allegro na jednej fotce sa one zywe a na drugiej takie subtelniejsze. Zadalam pytanie sprzedawcy, ale mi odpowiedzial, ze autka sa zapakowane wiec nie moze mi udzielic odpowiedzi :(

Uffff, ale dlugasny post mi wyszedl :) Buziaki

mad, alergolożka zaproponowała mi właśnie biały ser, taki najzwyklejszy, w kostce czy na tacce, bo w przeciwieństwie do jogurtów nie ma w nim mleka w proszku, które dość mocno uczula ani też dodatków przedłużających trwałość. Mówiła, że później mogę też spróbować żółtego serka.  :) A ja uwielbiam nabiał i w czasie ciąży głównie nim się żywiłam. I z niego chyba najciężej przyszło mi zrezygnować. Nie proponowała mi testów, a ja zresztą chyba i tak bym się na nie nie zdecydowała. Podejrzewałam alergię, lekarz to potwierdził, więc testy niewiele tu wniosą, a po co niepotrzebnie kłuć dziecko?Teraz muszę tak postępować, żeby nie dopuścić do jej rozwoju i mieć nadzieję, że Wojtuś z niej wyrośnie. 8)
Fajnie, że możesz sobie pozwolić na serki.  :) Mam nadzieję, że niedługo będziesz mogła pojadać coraz więcej "zakazanych" produktów. A Olka ma w tej chwili zupełnie ładną buzię? Bo u nas cały czas utrzymują się drobne krosteczki...

o kurka Semi to garnuch rewelacja!!!Przypomnij jeszcze ile on kosztowal???Kurka, no musze go miec ::)

Ide spac i sobie obmysle jak tu naklonic Arka do takiego prezentu ::)

Dobranoc

Lileczko, mnie udalo sie kupic ciut taniej ale na allegro widzialam nowe z opcja "kup teraz" za 76 zl (no do tego koszty przesylki, ale nie mam pojecia jak to cenowo wychodzi w sklepach) Zalowac takiego zakupu na pewno nie bedziesz :)

Witam wszystkie mamusie!

Pewnie mnie nie pamiętacie i wcale się nie dziwię bo bardzo, bardzo dawno się nie odzywałam.
Pisałam wcześniej troszkę na noworodku aż tu któregoś wieczorka Was tu zobaczyłam :) Mam nadzieję, że mnie ponownie przyjmiecie do swojego grona  :)
A co u mnie? Wróciłam do pracy a z Maciusiem mężuś i opiekunka. Tak ciężko mi się z tym pogodzić, bo widuję maluszka dopiero wieczorkiem  :( No cóż ale pracować trzeba.

P.S. Bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam na pierwszej stonie zdjęcie Maciusia.

Chciałabym pochwalić się zdjęciami Maciusia, ale nie umiem ich wstawić. Pomożecie?

AGAST Gratulacje dla siedzącej Hani

A ja po całodziennej walce z potworkiem moim kochanym idę spać wierząc,ze jutro będzie lepiej

Witaj Natko i zagladaj do nas jak najczesciej :) No i oczywiscie ze pamietamy :) Co do wstawiania fotek niestety ja CI nie pomoge bo tez sie kompletnie na tym nie znam... :( Pozdrowionka no i caluski dla Maciusia  :-*

Oj, nadrobiłam, ale juz nic nie pamiętm prawie :(

Czarnulko- współczuję wypadku, ale na pewno wszystko bedzie dobrze.

Easy, czarnulko- zdjęcia superowe.

Semi- zabawki czad!

Wiolinko- pokazuję się  :)

Asiu- mam nadzieje ze wszystko bedzie po Twojej myśli odnośnie zafasolkowania  ::)

Moja córa dzisiaj już po raz kolejny usnęła w minutkę :) No i muszę się pochwalić, a raczej Hankę ze SAMA SIEDZI!!!

reklama
Do góry