reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Strasznie dawno tutaj nie zagladalam i nie czytalam, wiec musze nadrobić. Narazie przeczytałlam dwie strony i jak praca dzisiaj pozwoli to poczytam jeszcze. W zeszlym tygodniu zepsuł mi sie w pracy monitor i nie mialam dostepu do komputera, dzisiaj informatycy zabrali monitor do serwisu i pozżczyli mi inny, więc nie ma wymówki żeby się obijać.

Evik właśnie przeczytałam o gorączce Hani. U nas trzydniówka rzeczywiście trwała 3-4 dni, była wysoka gorączka, na którą podawałam panadol lub czopki z paracetamolu, jak skończyła się gorączka to pojawiła się wysypka na całym ciele- a w zasadzie plamki.

Paula przeczytałam Wasz jadłospis i nasz jest poobny tylko jemy częściej. Mniej więcej tak:
-6 rano cyc, 8 cyc lub moje mleko jak jestem w pracy, 9-10 kaszka lub jajo na miękko, 12-zupka, 13-14 deserek tzn owoce (zupka i deserek zawsze popijane cycem lub mlekiem), 15 cyc, 17 cyc, 19 kaszka na moim lub modyfikowanym mleku ok. 150 ml i cyc. ( w nocy cyc n żądanie tzn. 11, 1, 3, 5) w między czasie: chrupki kukurydziane, biszkopty bezglutenowe, soczek lub herbatka, obiad mamusi i tatusia. Generalnie jakbsmy na to pozolili to Gosia jadłaby pewnie bez przerwy, ja podobno tez taka byłam.

Co do krzesełek- mamy drewniane zwykłe, nie wiem czy powinnam je polecic bo nie ma pasow i to jest jego główna wada, ale reszta jest ok.

Jakie spotkanie czerwcówek?.....musze doczytać

o i pisze z bykami jak kunta kinte-muszę się poprawić

reklama
Świeżynko, póki Nadia zajęta łyżeczką i kubkiem odpisuję ;) Z budową ruszamy jak dostaniemy pozwolenie i załatwimy całą papierkową "otoczkę", która mnie nieco przeraża. Mam nadzieję, że do maja się uwiniemy. Póki co, kupiliśmy właśnie projekt i jesteśmy w trakcie rozmów i uzgodnień przeróbek z architektem. Działkę mamy 14 km. od Poznania (Szczytniki, jeśli coś Ci to mówi). Teraz stoi tam domek drewniany (czyt. szopa letniskowa) i wyjazdy tam traktowane będą jak wakacje ;)
Evik, zdrówka dla Hani. Przy naszych dwóch pierwszych ząbkach nie miałyśmy gorączki. Trzeciego jeszcze nie posiadamy, więc nie mam doświadczenia w gorączkach przy ząbkowaniu, niestety nie pomogę...

Asiu - ja tam bym nie wierzyla  ::) Ale mam nadzieje,ze w koncu stosunki stana sie chociaz poprawne,zyycze Ci tego z calego serducha!!!

Zdjecia wyslalam, reszte ma Aletka, ale teraz prosba, piszcie jak nie dostaniecie,bo jak wiecie, to w ogole cud,ze udalo mi sie wyslac,a wysylalam i tak partiami po kilka osob. W Wiolinki e-mailu wystepuje blad,a ja nie wiem jaki ::) No i e-maile roznia sie od tych podanych na liscie, i tez nie wiem, ktore to prawidlowe,no nic sprawdzcie i piszcie. Milego ogladania, skargi mnie tu dochodza,ze mam nie widac, hmmm moze wynajde cos z mamami ;D

Ja mam krzesełko Baby Dreams i jak dla mnie jest genialne, ma wszystko co trzeba, regulację oparcia, 2 tacki, z których na razie nie korzystamy ;), kosz na zabawki pod krzesełkiem i kółeczka.
Frotko Wiki też się buja w pozycji pieska, ale bardziej w przód i tył, śmieszne to strasznie ;D
U nas te górne jedynki i dwójki zresztą też w natarciu, ale cięzko im idzie przebicie, widac je jak na dłoni pod dziąsłami.

Lileczko bardzo dziękuję za fotki, są śliczne :D No i strasznie żałuję, że nie mogę wszystkich spotkań zaliczyć ;) Też jestem za spotkaniem ogólnym :)
Chociaż nie boję się powiedzieć, że Kornelia to nie jest panna stała w uczuciach - niech Miki uważa, bo mam dokumentację zdjęciową, kiedy nie dalej niż w piątek robiła maślane oczy do Smoka ;D

Frotka no tak - po Capote spodziewałam się czegoś lepszego, ale nie był taki zły. Biorąc pod uwagę, że mieliśmy do wyboru Brokeback Mountain albo "Pinokio, przygoda w przyszłości", to naprawdę było ok ;) Chociaż jeśli się nie jest wygłodniałym pójścia do kina jak ja, to jest to film, na który spokojnie można zaczekać aż pojawi się w telewizji. Ale teraz chyba w ogóle nic specjalnie ciekawego nie grają.

reklama
Do góry