reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Hłe, Hłe, Hłe... - to do pytania retorycznego ;), Paula
Ale nie wliczasz do tego działki. A my jesteśmy golasy ;) Więc nawet jakby budowa wchodziła w grę to i tak najpierw trzeba by było działkę kupić (pod Poznaniem 50 - 120 tys.). No i w sytuacji kiedy oboje byśmy pracowali i założymy 2 dzieci, to bez 2 samochodów nie dałoby rady. A to kolejne koszta ::)
Także ekonomiczniej by wyszło jednak mieszkanie, na obrzeżach miasta.

A co do kwoty to mnie tez przeraża ;)

Na to wygląda, że aż trzy jesteśmy. Reszta Dziewczyn na łonie rodziny.

Easy nie liczyłam działki bo takową posiadam (dostałam w prezencie od rodziców na osiemnastkę) ;D , więc gdy poznałam mojego przyszłego męża, a potem wzieliśmy ślub to zaczeły się starania o pozwolenie na budowę. No i tak to trwa na razie 3 lata, po drodze był remont mieszkania, w którym obecnie mieszkamy, zmiana samochodu i narodziny Szymka, dlatego budowa staneła. Finansów na razie brak.

Świeżynko zdjęcia dobry pomysł. Czemu nie? Już idę czegoś poszukać ciekawego.

Nie ma to jak trochę podemolować
puzelki9az.jpg

Szukam czegoś ciekawego w tych ulotkach

ulotki8hz.jpg

Będę odkurzał

odkurz8ss.jpg

Uśmiechnę się do mamy, niech się cieszy
muzycz5gw.jpg

No to ja powklejałam. Teraz Wasza kolej!

Paula, dzięki! :) Teraz ja:

Lubię spać!  :)

Tak dobrze się spało, ale kiszki marsza grają!

Mama nie patrzy, wykradnę ciacha!

Świeżynko, Paulo super zdjątka.

Paulo czy Ci synuś nie zjada drobnych elementów z puzli? Kupiłam Hani puzle, rozłożyłam, ale ona wszystkie oczka zwierzątkom powydłubywał i gromadziła w buźce. Więc po 20 min. złożyłam i na razie czekają aż Hania podrośnie.

A w ogóle to Najlepsze życzenia miesięcznicowe dla dzisiejszych jubilatów!!!

Dziś byłam na spotkanku z koleżankami i ich dzieciaczkami z pobliskiego skwerku. W lecie podczas spacerów poznalam tam 4 mamy i od czasu do czasu spotykamy sie po domach i dajemy dzieciom okazje do wspólnych zabaw. Hania w tym gronie najmłodsza, jedno dziecko ma 13 miesięcy, drugie 11, a pozostala dwójka po 10 miesięcy. Hania zainteresowała sie samochodzikami, które pierwszy raz w życiu widziała i nic (ani nikt) innego jej nie interesowalo. No chyba ze ktoś jej chciał zabrać autko, wtedy była walka ;)

A jutro spotkanie z Aletką, Lileczką i Mongeą. Nie mogę się doczekać.

Acha i muszę publicznie na forum męża pozdrowić. Ponieważ jest chory i troszkę izoluje się od Hani, na mnie spadają wszystkie obowiazki związane z obecnoscią przy Hani. A on dziś poprasował stertę prania, która przemawiała do mnie od 2 dni, ale chyba bardzo cichutko, bo udawałam, że nie slyszę jak wołało: "poprasuj, poprasuj" :laugh:

Zdjęcie pt.: "Nie wkładajcie dzieci paluszków do kontaktu, bo będziecie tak wyglądać" ;D
zdj281cie680wh.jpg

Flips dobra rzecz:
zdj281cie653do.jpg

zdj281cie632nn.jpg

Sorka za jakość, ale robione telefonem ::)

Evik ja może nie Paula, ale powiem Ci w sekrecie, że wszystkie oczy wydłubałam i schowałam do woreczka foliowego. Stanowią one teraz odrębną i interesującą dźwiękowo zabawkę ;)

Świeżynko ale super śpioszek i jaką ma bombową fryzurę!

Easy Mary ma dopiero fryz! Super zdjątka. Przyznam Ci się że zawsze jak widzę zdjęcia Marysi to poprawia mi się humor. Jest niesamowita!

Evik zdarza mu się odchylać puzla tak jak na zdjęciu i wtedy te elementy wypadają, ale Szymek ostatnio woli oglądać wszystko niż brać do buzi.
Poza tym ja go pilnuję by tego nie robił. Rozkładam inne ciekawe rzeczy na nich. Wtedy puzzle służą tylko jako mata po której łatwiej pełzać, a na tym mi zależy.
Z ciekawości zapytam- gdzie się spotykacie?  Mam nadzieję, że zdjątka będą!

Odmeldowuję się na dzisiaj.
Dobranoc.

reklama
Witajcie, czytam i czytam i jestem już na 408  ;D NIe było mnie kilka dni i już takie zaległości. Zrobie sobie przerwe w czytaniu, napisze co u nas i wracam do lektury..
W końcu zaniepokojona sapką bartka i ewentualną anemią poszłam do pediatry i tak pediatra rzekł:
-sapka ma sama zniknąć jak wytropie alergen, też podejrzewa żółtko jak ja, krostkami na  oliczku niep rzejmować się..
-skierowania na badania nie dostane bo nie widzi podstaw, dziecko jest żywe, ma czerwone pod okiem, więc anemi nie podejrzewa..
-recepty na bebilon pepti nie dostane, bo mam spróbować mleko HA..
To tyle, bardzo się ucieszyłąm bo okazało sie że mały przytył w ciągu 2 miesięcy 1kg, uważam to za swietny wynik biorąc pod uwage że jest na cycu i niewiele je obiadku( 150g). Chciałabym spróbować z tym mlekiem, ale musze czekac aż sapka zniknie i te krostki na policzkach, a to dłuuugo trwa, jaja już tydzień nie jadł a krostek jakby więcej :-[ Oprócz tego co on je potencjalnie mogłam ja zjeść coś nie tak .........oszaleć można z tym tropieneim alergenu... OK ide nadrabiać dalej

Do góry