reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hejka

Paulo - jak Mateuszowi zrobili badanie krwi i wyszła mu ta anemia to od razu pani dr zapytała mi się czy miałam niedokrwistosć w ciąży i czy była duża. Na pierwsze pytanie potrafiłam jej odpowiedzieć a na drugie niestety nie no bo się po prostu nie znam. Po drugie nie przywiązywałam zbytniej uwagi do tej mojej anemii no bo to w ciąży ponoć normalne. Miałam przepisane żelazo i je sobie po prostu łykałam tak jak większosć dziewczyn. Na drugi dzień przyszła inna pani dr, która poinformowała mnie, że dzieci karmione piersią są bardziej narażone na tą poważniejszą i większą niedokrwistosć niż dzieci karmione mlekiem modyfikowanym bo jak wiadomo mleko to jest w specjalny sposób przygotowane by zaoptarzyć organizm we wszystkie potrzebne mu składniki. Mleko mamy nie jest niestety tak bogate w witaminy itp. Mateuszowi od razu zapisali mleko modyfikowane ale nie chciał go w ogóle pić bo to było to Pepti. Cholerstwo jest tak niedobre, ze ja bym tego do ust nie wzięła. Pić je jednak musiał wiec mu je dosładzałam glukozą.
Ja bym sie jednak na Twoim miejscu nie zamartwiała bo to jaką niedokrwistosć ma dziecko zależy również od jego organizmu i jeszcze pewnie od innych czynników. To, że u nas było tak a nie inaczej nie oznacza, że musi być i u Was więc spoko, spoko.
Ale ja miałam Ci odpowiedzieć czy Mateusz jadł chetnie a sie tak znowu rozpisałam upsss. Sorki
Z jedzeniem nie było problemu. To co mu dawałam jadl bardzo chętnie ale nie w powalających ilościach (ok 160-180 ml). Z poczatku kupowałam mu słoiczki a potem zaczęłam gotować mu sama i w sumie dawalam to wszystko co było w tych gotowych daniach. Dostawał królika, indyka i kurczaka a takze wszystkie warzywa. Każdego dnia dostawał jedzonko, które w swoje zawartosci miało co innego dlatego z początku dziwiłam sie bardzo skad u niego taka duża niedokrwistość.
Świeżynko - dziękuję za info ;D

aaaa co do TBS-ów to moi znajomi mieszkaja na ul. Folwarcznej (za szpitalem na Szwajcarskiej) mają dwa pokoje, kuchnie i łazienkę razem z WC (niestety nie wiem ile mieszkanie ma metrów) i płacą 500 zł

reklama
Lila pisze:
Jucia no wiecie co,co za lekarz!!Ja w ciazy przytylam 26 i nawet lekarz mnie nie wazyl,kazal to robic w domu,oczywiscie jak sie ma wage,a ja mialam i luz. zapisywal tylko,a na glowie mial powazniejsze sprawy, znaczy dziecko.

Lila, Aletko - ja swojego gina bardzo lubię i może dlatego tak mnie wkurza jego przywiązanie do kwestii wagi, inaczej bym to olała. Mój ma wagę w gabinecie i z niej skrupulatnie korzysta, a zapisując wagę puszcza do mnie oko, więc nie jest taki groźny... ale wolałabym nie przekraczać tych jego "norm"  ;)
Easy - miałaś podobną sytuację - mój też uznaje za idealną wagę +12/13 kg pod koniec i też powinnam ograniczyć sól i cukier. ::)
Agast - hmm...co do tego kochana, że niezła z Ciebie "laska" to nie mam wątpliwości i patrząc na Twoje zdjęcia za każdym razem się pocieszam, że skoro Tobie się udało tak szybko wrócić do formy to i mnie się uda  ;D
Tilli - koło mnie też buduje się osiedle TBS'ów, stoi już 6 bloków i budują następne. Ta forma budownictwa cieszy się w Łodzi sporą popularnością. A Twoje TBS mają do tego całkiem nietypowy, fajny kształt (spadziste dachy, a nie jakieś "klocki" itp.) :)

Wszystkiego najlepszego dla Wiki, Roberta i Mikiego!

Beatko dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. :) Dobrze, że się rozpisałaś bo dzięki temu więcej wiem.

Wiolinko cieszę się że jesteś zadowolona z nowej pracy.

Easy ja za 34 m2 płacę 220zł czynszu, do tego dochodzi prąd, gaz...

Frotko chyba w ciągu 14 dni można wyrobić duplikat faktury.

Tilli nocka faktycznie super. Oby tak dalej!

Świeżynko brrr co za sen! ::)

Coletta gratuluję owocnych rozmów z córcią.

Mondzi Szymek chyba napatrzył się na Tymka bo trenuje klękanie i pełzanie w ten sposób do przodu :D skoki żabki ja to nazywam. Może te ćwiczenia coś dają, ale ja jednak sądzę, że Szymek chce się lepiej bawić z Tymkiem dlatego próbuje mu dorównać sprawnością.
Daleka droga przed nim, ale pierwsze koty za płoty. ;)

Easy - mieszkanie okjak dla mnie również, ale ja już bym coś pozmieniała, bo wolę urządzać sama - przyznaję, że jestem pod tym względem nadzwyczaj upierdliwa. Zauroczyła mnie jednak nazwa osiedla. Fajnie mieć w adresie Osiedle Poziomkowe...naprawdę super przyjemna nazwa! :D W Łodzi jest blokowisko na osiedlu... Kurczaki. Już ze względu na taką nazwę nigdy bym sie tam nie przeprowadziła ;)

Świeżynko no to wyobraź sobie, że to wcale nie wygórowana cena ::)... Poprzeglądałam trochę ogłoszeń...
Jucia no ja też zapewne bym coś zmieniła (choćby kolor ścian), ale kuchnia mi się podoba np. I fajnie, że w cenie jest już jej całe wyposażenie...

Easy hmmm strach pomyśleć jak wygląda wygórowana cena. ::)
Chyba jednak wolę mieszkać w domku jednorodzinnym. Zdecydowanie taniej w naszym wypadku(budujemy sami a nie ekipa). Tomek zamierza sprawić sobie pług do samochodu(do odśnieżania), a koszenie nam nie straszne. 8)
Ale mieszkanko wypasione ! tylko, że ja wolę urządzać sama i podobnie jak Jucia jestem bardzo wymagająca pod tym względem ;)

Paula no podam Ci przykład - nowe mieszkanie od developera musisz liczyć gdzieś od 3400 za m2. Oczywiście jest ono do wykończenia (czyli podłogi, łazienki do zrobienia). Przeliczając koszt 70 m2 to 238000 zł. Do tego dodaj sobie koszty urządzenia... No wychodzi astronomiczna, jak dla mnie, kwota ::) A co do budowy to wielki plus, że robicie to sami. Mój Rafał ledwie się podejmuje powieszenia obrazka na ścianie, a co dopiero wybudować dom ;)

Aletko, asioczku dziękuję Wam dziewczyny!!!

Easy no pewnie. Rozumiem, że mieszkanko, do którego link wkleiłaś to jest cenowa okazja, ale przeraża mnie nawet taka kwota! O nic innego mi nie chodzi, żeby nie było ;D ;)
My obliczyliśmy koszt budowy domu+wykończenie,przyłącza, niektóre sprzęty już mamy(pralka, lodówka) i umeblowanie na ok. 130,000zł. To też nie bagatelna sumka ::)
Dlaczego to tyle kosztuje?
(Nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie).

reklama
Do góry