reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Easy - pare dni temu zmieniłam, ale bardzo dziękuję za komplement. Zgadzam się też z Tobą, ze zdjecia są takie gitowe ze względu na ich bohaterkę

reklama
witam

Przeczytałam ,nadrobiłam ,ale skleroza nie boli -połowę zapomniałam.
Imprezka czytam ,że Wam się udala -no super tylko pozazdrościć  ;)
Easy modelka jak najbardziej zasłużyła na pochwały-fotki super ,Marysieńka śliczna
Czarnulko zdjecia bardzo ładna.Życzę zdrówka małej Wiki

A ja mam dziś baaaardzo bardzo kiepski dzień.Bardzo źle się czuję i boję się żeby nie okazała się to jakas cholerna grypa zołądkowa.A moje dziecko postanowiło właśnie dziś mi dać CZADU!! drze  się, jęczy ,kwęczy i wogóle.Poprostu mam ochotę wyjśc z domu i ...nie wócić  ::)
A żeby było ciekawiej ,mąż dziś wróci później.A Oliwia tym swoim darciem chce wymusić abym ją wzięła na ręce i takie tam....jeny jak ja nie cierpię tych jęków.
Miałyśmy jeszcze dziś szpinakową przygodę ale raczej mało radosną  :(.Na początku byłam zdziwiona bo Oliwia to świństwo jadła i nawet nie protestowała,potem sobie tak sromotnie kichnęła z pełną buzią i ufajdała pare rzeczy.Potem przypomniało jej się ,ze od jakiejś minuty nie jeczy i trzeba nadrobić zaległości,wiec zaczęła się zmuszać do wrazsku.Więc cierpliwie odczekała ,pozabawiałam ją i kiedy już było w normie dalej ją karmiłam a ona nadal nie protestowała.Zjadła prawie wszystko i nagle : strzeliła jakiś dziwny uśmiech  ;D walnęła wielkie oczy  ::) i ..... na skutek torsji szpinak ponownie ujrzał światło dzienne  :o .Nie wiem co to miało być ,ale mnie mocno zdziwiło.

A herbatka Hippa malinowa jest u nas teraz numerem 1 i pije ją Oli po 100 ml dziennie  :laugh:
Spadam bo znów jęczy  -załamka

hej, to co z tą dynia gerbera, dziewczyny? skoro"od 6. miesiąca" to znaczy że mogę już podawać, prawda?

paulac ty chyba korespondowałaś z gerberem. wiesz coś na ten temat?

rety rety ale wy pedzicie z tymi stronami. Skąd wy na to czas bierzecie. ja sie ledwo wyrabiam a dzis nie bylam w pracy.

Semi - pytalaś czy to samochodzik Chicco. tak to wlasnie ten. A co do butli to wlasciwie sie pogodzilam z mysla o kramieniu wylacznie lyzeczka lub cycem ale jednak czlowiek to lubi sie ludzic.Zostawiam wiec sobie maly margines na to, ze jednak zaskoczy z ta butla.

Asiu - faktycznie w Twoim przypadku lepiej żeby teraz kolejna dzidzi na swiat nie przychodzila. tak to juz bywa,z e jak czlowiek sie stara o dziecko to ciezko zaciazyc a jak nie planuje to akurat zafasolkuje. Pedz do gina, bo nie wim czy przy karmieniu piersia wynik testu bedzie wiarygodny. Nie znam sie na tym. A 50 zl zwrotu za leki to jakis koszmarny zart. Wiadomo, ze panstwo biedne ale cholera na wyplate premii i trzynastek to maja a na chore dzieci nie. Szlag mnie trafia :mad:

czarnulko - zdjecia Wiktorii z biala mascia na ospe so przeslodkie. Ucaluj ja mocna od ciotki Rity i mlodzienca o imieniu Wojtek. Prezenty dla Wikuni sliczne. Kozuszek miod malina

easy - Marysia jak zwykle zachwycająca. zawsze jak na nia patrze to widzę ten blysk w oku. Cos mi sie mocno wydaje, ze temperament po mamie odziedziczyla ;) Koniecznie napisz jaka decyzje, dotyczaca dlaszej kariery w banku, podjelas.

junonka - bidulko, jak Cie pocieszyc. banalne to stwierdzenie ale dzieci juz tak maja, ze marudza, placza i wrzeszcza. Cale szczescie po jakims czasie im to przechodzi. Oliwia pewnie nie lubi jesieni bo to w koncu dziecie lata. No i szpinak tez nie wszyscy trawia.

U nas noc jak zwykle czyli do pierwszego karmienia spokoj a potem bopudki co 1-2 godziny. cale szcescie wystarczy zapakowac smoka do buzi i spimy dalej. dzien tez jak zwykle przechichrany. ja zasuwam jak maly motorek. pranie, odkurzanie, spacer, karmienie, prasowanie, obiad, przewijanie, zmywanie itd... a do tego pies sie czyms strul. na spacerze puscil dwa pawie i ciekawa jesetem co bedzie dalej. Juz wczoraj mu cos bylo wiec na wszelki wypadek zwinelismy dywan w przedpokoju. pewnie cholera jedna znowu cos zrzarla na spacerze.

Powiedzcie powinnam sie juz martwic tym, ze Wojtek nie chwyta sie za nozki. Ponoc na przewroty ma jeszcze czas, wiec staram sie tym nie przejmowac, ale ten brak  chwytania za nozki to mnie martwi. Jesli ktoras z poznanianek moze polecic jakiegos rechabilitanta ( nie naciagacza) to poprosze o namiary. Chyba sie przejde dla swietego spokoju. Easy moze Ty mozesz kogod polecic.

No to ide sie turlac po podlodze...

Hej ;)

Aletko, nie, to raczej przypadek. Przecież po innych zajęciach było ok.

Megan, byliśmy dziś u pediatry i mamy zgodę na basen, oczywiście kiedy Tymek wyzdrowieje. No i nie musimy rezygnować, a pytałam dokładnie, porządnie przedstawiłam swoje wątpliwości.

Lila, dziękujemy bardzo :)

Mad, przecież po 4 m-cu i od 5 m-ca to jedno i to samo :| Tylko oznaczenie inne... A po 6 m-cu oznacza, że dziecko musi mieć skończonych 5 miechów i zaczyna szósty, więc Ola może ;)

Beatko_24, dzięki. A z soczkiem to u nas odwrotnie: herbatki służą do plucia :|

Wiolinko, nie dziękuję, bo aż się boję, że nikogo odpowiedniego nie znajdę :(

Easy, śliczne zdjęcia :D

Więcej nie pamiętam co chciałam napisać  :-[

hej hej
jak ja nie lubię poniedziałków.... :mad:
a ten poniedziałek to ostatni jaki spędzam jako niepracująca mama
...........czuję się okropnie,w środę wracam do pracy
w ogóle Karoli chyba się udziela mój nastrój,z pogodnego dziecka stała się płaczliwa i wciąż się rozgląda dookoła czy jestem :(

Aletko takie puzzle piankowe jak na aukcjach allegro ,do których linki podajesz widziałam w hurt.akpol ale po 30zł(w bydg)
więc te aukcje to okazja,w ogóle to fajne są....

Asia24-dopytaj swojej pani alergolog czy nie mogłaby wystawić papierów dla Waneski na rentę z powodu astmy,wiem że alergolodzy wystawiali takie papiery,dużo tych pieniędzy nie daja ale zawsze cos by to wiecej było

Gdzieś mignęły mi piękne fotki Mary oraz Wiki..sama słodycz!!!śliczne te dziewczynki ;)

WIęcej chyba dziś nie napiszę bo strasznie mi smutno.

reklama
Mad jak już zostało Ci wyjaśnione możesz podać Oli słoiczki z napisem od 6 m-ca lub po 5 m-cu, a od 16 grudnia także takie z napisem od 7 m-ca i po 6 m-cu.  :)
Co do etykiet Gerbera to zmieniają właśnie na nowy typ stąd jedne z garnkiem, a drugie bez, ale w słoiczkach jest to samo co było tylko, że niektóre sklepy mają starszą i nowszą partię słoiczków. Stąd na przykład dwa rodzaje marchwi na półkach.

Easy gdyby tylko takie trolle na świecie były to świat byłby piękny.
Zdjątka super i masz rację niedobra Easy, niedobra... ;) popraw się...

Junonko współczuję ciężkiego dnia. Powiedz Oli od ciotki Pauli, żeby dała mamie chwilę wytchnienia i zaczekała na Tatę.
Szymek szpinaku zdecydowanie nie cierpi więc się nie zdziwiłam reakcją Oliwki.
Jak chciałam go nim nakarmić to zacisnął buzię na 4 spusty jakbym mu truciznę chciała podać.

Cola zapewne mamy pracujące napiszą Ci, że nie jest tak strasznie i da się przyzwyczaić.
Ja od siebie dodam tylko tyle, że życzę by powrót do pracy przebiegł bezboleśnie.

Do góry