reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

no to ruszyłyscie pełną parą z pisaniem ;), że nadrobić ciężko a byłam do godz 10 na bieżąco.

Gratulacje dla wszystkich maluszków które dzisiaj zadziwiły pozytywnie swoje mamusie oby tak było każdego dnia

płacz - przez kilka miesięcy Robcia nazywałam "aniołek" bo sam się sobą ślicznie zajmował, nie płakał, ja zdązyłam większość rzeczy zrobić, później przyszła faza ząbkowania i z aniołka stał sie małym terrorystą bo poczuł rączki mamy i taty oczywiście. Obecnie jest juz znowu lepiej i chyba tfu tfu powraca mój aniołek.

przystulam mocno i przesyłam optymistyczne fluidki dla wszystkich zasmuconych oby dzisiejszy dzień był ostatnim dniem smutków.

Lila - Robcio ma skazę i jak coś zje uczulającego to dostaje wysypki w ciągu 24 h ale niestety nie schodzi mu to tak szybko jak sie pojawia. Czasami na poprawe musimy czekać nawet tydzień :(
Wytrwałości życzymy :)

Frotka - co Ty tutaj wypisujesz?jaka wyrodna matka hmmm??? Odgon takei myśli od siebie!!!

Posiadaczom kolejnych ząbków wielkie gratki

Frotka - a moze maluszkowi bardziej bedzie smakowało jak bedzie jadł z Wami? Robcio jak widzi, ze ktoś je to dostaje ślinotoku.....nawet jak przed chwila jadł....

reklama
Lileczko plamka może byc po danonku, czyli jeszcze za wcześnie. Gosia też miała 2-3 tyg temu po bakusiu, dawałam jej przez 2 dni wapno dwa razy dziennie, a plamke możesz posmarowac alantanem.

Rita78 ja tez nie wiem, jak funkcjonuje, daje małej kaszke na dobanoc, albo z hippa albo z bobovitywięc teoretycznie nie powinna być głodna, w domu jest 19 st w nocy i powietrze nie jest suche. Poprostu śpimy razem od 22-23 , wieczorem mała śpi u siebie.

Jeśli chodzi o płacz po przebudzeniu to wydaje mi się Mondzi, że Tymek poprostu chce sie budzic koło ciebie. Przynajmniej u nas tak jest, że jeżeli Gosia mnie nie widzi to płacze  wniebogłosy.

witam wieczorową porą.... :)

dziękuję w imieniu Karoli  za miłe słowa o fotkach....serce matki rośnie ;) :)

Lileczko ta plamka może być po danonku..Mojej kolezanki synek miał niewielką skazę białkową ,która tak się właśnie ujawniała.Teraz ma 19 miesięcy i od paru miesięcy to zanikło całkiem .Zapytaj lekarza czy jego zdaniem to zlekceważyć czy nie.

Szkrabiku wspólczuję "rzyganka" oj uroki pierwszego trymestru.... ;)

Beatko przytulam
i składam wyrazy współczucia.

Przytulam smutasów!!!
Niech ta wiosna już przyjdzie, bo na łeb można dostać ... ::)
Za oknem znow śnieg. Normalnie Pani Pogodynka chyba pałę przegina.

Spokojnej nocki!

Strasznie tu smutno ostatnio, ze nawet pisac mi sie nic nie chce :( Niech ta wiosna juz przyjdzie to wszystkim sie polepszy.
U mnie w pracy zapisrdziel taki ze po jednym dniu mi sie odechcialo, no i do tego jakies zmiany sie szykuja w firmie. Na szczescie zwolnien nie bedzie ale ja nie lubie zadnych zmian. Jest mi dobrze tak jak jest i chcialabym zeby tak zostalo.

Lila- ja jeszcze wroce do tych Twoich nocek. A wiec moja teoria jest taka ze Miki budzi sie i zakazdym razem ma nadzieje ze dostanie cyca. Jak nie dostaje to probuje znowu za jakis czas. Nadal Twierdze ze odstawka zalatwila by sprawe, ale to oczywiscie Twoja decyzja i ja do niczego nie namawiam ;)

Beatko- cos mi sie przewinelo ze Mati ma kolejnego zabka?? Bardzo serdecznie gratuluje.

Mondzi - Miki jak za szybko sie obudzi( jak dzisiaj to placze),ale tak to nie, bawi sie w lozeczku, po jakim s czasie( 20 minutach czasami nawet) nawoluje :) Kochana oby gorsze nocki skonczyly sie z ta ostatnia!!
Aletko - no wlasnie, szorstkie to i jakby skorka schodzila. Myslisz,ze to danonek??Bo bakusie podaje i nic nie mial ::) No to jesli to to to bys mnie pocieszyla, nic mu nigdy nie wyskakiwalo, to jesli to danonki to musi z nimi cos byc nie tak, jesli chodzi o moje dziecko ::)
Zawadko - no to u nas trwa juz troche dluzej,a jak Robcia wysypuje to wysypuje,czy tez miewa taka jedna plamke??
Colletta pisze:
Teraz ma 19 miesięcy i od paru miesięcy to zanikło całkiem .

Zanikla plamka dopiero czy skaza??Bo dla mnie to juz pozna pora i dlatego nie jarze ::)

MamoGosi - ale ja bakusie daje i nic nigdy nie bylo, po prostu danonki tak zadzialaly, na nie za wczesnie ::)
Wiesz Agast mozesz miec racje,nie patrzylam od tej strony, hmm ::) W sumie juz zaraz bedzie jadl wszystko to na co mu ten moj cyc ::)

No nic, ide poczytam troche do szkoly i ide lulu,bo to przeciez nie wiadomo jaka nocka bedzie,az sie boje ::)

Dobranoc

:)
ups Lileczko
no ja jak zwykl nie umiem sie wysłowić jak trzeba
plamka to pojawiala sie i znikala
natomiast zanikło jak mial ponad rok wystepowanie tej plamki
i dodam ze to byla jedna ktora sie pojawiala od czasu do czasu w jednym miejscu

A. Lila zamieszczam odpowiedź: oczywiscie, że jeszcze jedno dziecię zrobimy, ale jak się wyśpię czyli jak Mary zacznie kumać, że noc przesypia się bez przerw. Dodatkowy warunek - muszą minąć co najmniej te wakacje, na które chcę jechać, a w ciąży nie pojadę nigdzie, bo zapewne będę się bała. Poza tym popracować muszę.
A dlaczego pytasz?

a i jeszcze moc życzeń dla dzisiejszych Jubilatów
Małgosiu i Krystianku Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!

reklama
shirleyko - dziekuje bardzo za filmik - po prostu boski!!!

Lila - u nas najczęściej pojawia sie wysypka. Po raz pierwszy jak go wysypało to krostki jakby sie "rozlały" i utworzyły plamkę.

Aletko - wrócę do tematu wózka - my mamy jakiejs austriackiej firmy :(On mi sie kiedyś tak podobał a teraz go nienawidze.

Dzisiaj pani doktor powiedzial,że dobrzeby było aby Robcio pobył w domciu min 3 dni aby katar całkiem minął.caly plan z przyzwyczajaniem Robcia do żłobka sie rypnął :(. Pochodził 4 dni i dostał gorączki itp i już teraz leci 2 tydz jak jestesmy w domciu. a ja 20 do pracy i zostanie mi tydzien aby go znowu przyzwyczaić.Tak chciałam mu zaoszczedzic szoku i nie oddawac od razu na cały dzień.Jak o tym pomysle to mi sie ryczec chce!!!cos może jeszcze wykombinujemy aby bylo dobrze!

oj moja godzinka wzywa do łóżka bo nocka może byc różna

przespanych nocek

Do góry