Świeżynka
Fanka BB :)
Paula, ja w temacie spania
. Podobno tak jest, ze w tym wieku, w jakim są teraz nasze dzieci, zmniejsza się ich zapotrzebowanie na sen w dzień i przestawiają się z 3 drzemek na 2. Jako pierwsza wyeliminowaniu ulega drzemka po podwieczorku, a w dalszej kolejności po śniadaniu. Natomiast drzemkę po obiedzie dobrze jest utrzymywać do 4 roku życia co najmniej. My teraz właśnie obserwujemy u Wojtusia rezygnację z po-podwieczorkowej drzemki- na 2 pozostałe udaje się bez specjalnych protestów, natomiast jak probowaliśmy go położyc koło 17, to wydzierał się, jakbysmy go obdzierali ze skóry! :
W związku z tym daliśmy mu spokój, pozmienialiśmy tylko troszkę pory posiłków i drzemek. 1. drzemka jest ok. 10 rano, a druga ok. 15, po obiadku, który wypada ok. 14. Czasem ulula się jeszcze trochę na spacerku- początkowo rozgląda się zaciekawiony, a potem robi mu się błogo i odpływa... 
Wojtus dziś kręcił się mocno w nocy, w związku z czym wstawałam parę razy, aby go przykryć czy zmienić mu pozycję (ostatnio ulubiona to pozycja 'jogina' z tułowiem położonym na kolankach :
). I taka byłam rozespana, jak się obudził, że nie zauważyłam, że to jego pora na jedzonko i przetrzymałam go! :
Jęknął parę razy i... poszedł spać! I spał do 7 rano!!!
Ja tak chcę! Mam nadzieję, że powolutku zmierza to do przesypiania nocy i do naszej wyprowadzki z jego pokoju... Ale to tak po cichutku...
Agast, dalej powodzenia w nocy!
Wojtus dziś kręcił się mocno w nocy, w związku z czym wstawałam parę razy, aby go przykryć czy zmienić mu pozycję (ostatnio ulubiona to pozycja 'jogina' z tułowiem położonym na kolankach :
Agast, dalej powodzenia w nocy!