reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Beatrusku zdjęcia wysłane :laugh:

Mała spala od 20 do 6.40 raz sobie jęknęła przez sen i to wsio. Wiecie co od kiedy ona przesypia noce ja wstaję bardzo zmęczona, chyba dłuższe spanie bez pobudek mi nie służy, eh i jak tu dogodzić kobiecie ;)

reklama
Dla Emilki sto lat z okazji ukończenia 9 miesiąca!!!

Aletko Fotki dotarły, dziękuję :) Kornelka cudna w bieli i ten uśmiech! :) Widzę, że nadal zapuszczasz włosy, bardzo ci w nich do twarzy! :)
Szkrabiku Wczoraj byłam nieziemsko zmęczona i przeoczyłam taki wazny dzień: Wszystkiego naj dla Tymka! :)
A tobie życzę jak najmniej spotkań trzeciego stopnia ;)

Dzień dobry :)

Wszystkiego najlepszego dla Emilki :)

Minko, super fotki, widzę, że Wiki szykuje się już na plażę????

My po kolejnej wariackiej nocy, oszaleję chyba. Nie wiem o co chodzi, pobudka co godzinę, płacz jak tylko wyjdę z pokoju, jestem nieżywa. Nie mam na niego żadnego pomysłu :(

No i zapomniałam z tego wszystkiego Wam napisać, że kot z chorą łapką wrócił z jeszcze barzdiej chorą łapką, ma zakażenie i trzeba go wozić na antybiotyk. Ale dobrze, że przyszedł.

A mnie naszła refleksja - po jakiego gwoździa codziennie poleruję te podłogi skoro Totulek zjada ziemię z kwiatków, jak wiadomo niezwykle higieniczną ::)

Idę, bo nie dość, że noc do niczego to teraz wyje. Czasami naprawdę mam dość.

Frotko A może to kolrjne ząbki męczą Wojtusia?
A plażowiczka mierzyła strój przed letnim wyjazdem nad morze, czy aby jeszcze dobry ;D

Frtoko, Aletko Co do dziwnych upodobań naszych dzieci, to WIki namiętnie zbiera wszelakie okruszki i paprochy z całego dywanu i je ... zjada ;D Nie trzeba odkurzać ;D
Aletko Weszłam teraz na poczte i widze, że fotki wczoraj jednak do mnie dotarły, tyle, że chyba dość późno, przepraszam w takim razie za podwójna fatygę :)

Witajcie późnym już rankiem.

Wszystkiego najlepszego dla Emilki!

Minko zdjątka śliczne, a modelka jeszcze śliczniejsza ;)

Frotko ja dzisiaj też miałam średnią noc bo z dwoma pobudkami.
Co do podłóg to ja też pucuję codziennie, a i tak Szymek wynajduje skądś kurz i zdarza mu się mieć brudne łapki ::)
Dobrze, że kotek wrócił- wiesz teraz co się z nim dzieje.

Evik ja też tak miałam na początku, że im więcej snu tym ja bardziej zmęczona, ale teraz nie mam z tym problemów i patrzę jak tu pospać jak najdłużej ;)

No i widzę, że temat lęku separacyjnego się przewija coraz częściej. Szymek na razie nie ma zaostrzonych objawów, chociaż są dni gdy nie mogę wyjść do toalety bo jest płacz.

Nocka do d... Nie chciałam już wczoraj Tymka męczyć przy zasypianiu, bo było mi strasznie głupio, że przez to nasze przedłużone wyjscie, dziecko było tak zmęczone. Nie lubię takich sytuacji i uważam, że powinno ich nie być. Dawniej potrafił kimnąć przy cycu i się zregenerować. Teraz szuka cyca, jak jest zmęczony i nie potrafi przy nim zasnąć. Jeszcze wróćiliśmy, a ja nie miałam ugotowanej zupki. No kicha straszna. W każdym razie, jak zasypiał, to przy nim zostałam. PIerwsza pobudka była niewiele po północy, druga o 3.30. Te pobudki były obstawione przez Michała. O 5 się obudził, dałam cyca. Potem rano nie mogłam dospać, co mnie wkurzyło. No i na dodatek ostatnio mam fatalne sny - parę dni temu śniło mi się, że duchy straszyły w domu, w którym mieliśmy spać, a dzisiaj że u nas na górze była moja nieżyjąca babcia. Płakałam przez sen, ze będę się teraz bała być u siebie, skoro jej duch tutaj jest. Normalnie porażka. A ja się strasznie boję takich rzeczy. Jak parę lat temu posłuchałam historii o tym, jak to w naszym przedszkolu straszyło, to cały wekend płakałam, że jak ja pójdę do pracy. A wtedy chodziłam na 6 rano, było zupełnie ciemno, a straszyło podobno na mojej sali. Och co ja wtedy przeżywałam...

Beatko, myślę o Was ciepło. Trzymajcie się!

Śliczna Wiki, ale spodziewałam się, że zdjęć będzie więcej... :)

Frotko, chyba każda z nas ma czasami dość. I najgorsze dla mnie jest potem to poczucie winy. Ale chyba i tak najtrudniejszy okres w życiu naszych dzieci mamy już za sobą. Głowa do góry!

Beatusku, moja mama też by Tymkowi wszystko słodziła, a jakże. Ale w takiej sytuacji jaka jest u Was, to ja nie wiem czy bym nie spróbowała.

Dobra, idę coś sprzątnąć, bo się Nuda mała obudzi i będzie po możliwościach. Ha, właśnie skuczy... :) No nic... Narazie...

reklama
Hejka,

Zyczonka dla Emilki!!!

Tilli - zdjecia boskie!! Nie wiem czy mi sie wydaje,ale chyba robia sie coraz mniej podobni   :(
Frotko - gratuluje zeba, juz odpisalam Tobie na prywatnych wiadomosciach,jakby co :) Ciesze sie,ze kot sie znalazl :)
Aletko - zdjecia sa po prostu przesliczne!!!A te zabki!!!No cud miod i orzeszki!!Razem wygladacie slicznie!!!!
Beatusku - przytulam i trzymam kciuki,zeby to byly zabki!!
Nenyah - gratuluje kolejnego zabka!!
Minko - Wikunia sliczna panienka!!
Natko - widze zmiany w avatarku i podpisie. Widze,ze na saneczkach byliscie? :)

Do góry