reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast, no to Bidulka nawet nie zdążyła wyzdrowieć. Porażka. Polecam Esberitox - lekarka kazała mi go dawać, jak zaczął nam się katar, no i nie skończyło się zapaleniem oskrzeli. To lek uodparniający. Teraz jak byłam na wizycie, to inna pani doktor powiedziała, że mogę go dawać nawet 6 tygodni. I chyba tak zrobię, bo pogoda fatalna, a chyba lepsze to, niż znów jakieś paskudztwo. Możesz o to zapytać, jak pójdziesz na wizytę. A swoją drogą to trochę dziwne, zeby w czasie antybiotyku, pojawił się katar. Jakoś mi to nie pasuje. Rozumiem, po leczeniu, ale w trakcie.

reklama
Dotarłam ;)
Tilli Mikołaj śliczny chłopczyk! I jak kapiel lubi :D
Lileczko Fajnie, że w szkole ok :)
Aletko Szkoda, że mnie pominęłaś w rozsyłaniu fotek ::)
Frotko Gratuluje kolejnego ząbka! U nas też atak zmasowany sie szykuje ;)

Aletko zdjęcia dotarły,i dołączam się do peanów na ich temat ;) Mi też się bardzo podobają i jestem w szoku widząc tak ślicznie uzębioną Kornelkę :o No super wygląda! Przez te zębolki wygląda na duuużo starsze dziecko,gdzie tam mój Miki do niej,gófniarz :laugh:

Frotko gratki dla Wojtusia z okazji ząbka,nie muszę pisać,że ja to codziennie wypatruję i obstukuję małemu dziąsełka a tu nic...Najgorsze jest to że je bardzo dokładnie widać pod dziąsłami,nawet kształt cały,będzie miał bidak ząbki jak łopaty(takie duże kwadratowe ;) )ale wyleźć nie chcą cholery..Aaaa,i miałam Ci już dawno odpisać że ja też jestem Agatka ;D

Agast oj,to przesyłamy moc uzdrawiających fluidków Hani,kurcze tu naprawdę nie można chwalić naszych pociech bo zaraz coś się zmienia i odwraca ::) Oby nic poważnego się z tego kataru i kaszelku nie porobiło,trzymamy kciuki. A co do wanny,to ja też zanim zaszłam w ciążę miałam kabinę(przez 2 lata) ale przy remoncie łazienki zdecydowanie wymieniałm ją na wannę.I nie muszę pisać że nie żałuję ;D Mikołaj już dawno przestał mieścić się w ikeowską wanienkę(ona jest naprawdę mikra) więc z chęcia wpakowaliśmy go do naszej wanny :) Na szczęscie mały przyjął zamianę z wielkim entyuzjazmem i ma wielki ubaw pluskając się coniemiara.

Witam wieczorowa porą

Nenyah dziekuję za pamietnik

Evik gratuluje papa i kosi i pytanko - czemu nie dostałam żadnych zdjęć? Poprosze łądnie.

Agast zdrówka i powodzenia w odstawieniu

Easy współczuje z powodu korzonek, nacierpisz si.ę bidulko, oby szybko przeszło i gratki dl aMary, jakies zdjęcia wkleisz?

Rita masz rację i staram się pamietać o tym , ze mam zdrowe dzieciątko ale sił juz brakuje.

mad ja nie szczepie, jedynie zdecydowałam sie na HIB

natka trzymam kciuki zeby wyniki było w porządeczku a jesli chodzi o stąpanie na paluszkach to jest to normalne na poczatku.

Beatko przytulam i przykro mi, ze Mati tak cięzko zachorował, trzymam za Was kciuki i zycze duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domku.

Mondzi gratuluje raczkowania bo to ewidentnie już.

Szkrabiku super fotki, Tymcio sliczny chłopczy a Ty super wyglądasz, ciesze się,z e tak świetnie sobie radzisz i musze przyznać, ze Twoje podejście do zycia od dawna mi juz imponuje. życzę jaknajmniej spotkań z białym uchem a najlepiej żadnych. Całysy dla Tymusia z okzaji miesięcznicy.

Frotko gratulacje dla raczkującego Wojtusia i z okzaji kolejnego ząbeczka także. Mam nadziję, ze nocki sie unormuja szybciutko.

Magdulku to super, ze wizyta u fryzjera udana. Moze fotki jakieś?

Lila na pewno dasz rade i super, ze imprezka uda i Miki niepokrzywdzony.

Tilli nie tylko Ty przegrałaś walke z cycem więc rozumiem doskonale. I pisz koniecznie. A fotki bombowe.

Aletko niespodzianke nam zrobiłaś i super, ze wszystko sie udało. Z niecierpliwościa próbuje dostać się do skrzynki zeby zobaczyc zdjęcia ale na razie bezskutecznie.

Wszystkiego naj dla Tymka Mondzi, Mikiego Cayo, Wojtka Rity i Tymka Szkrabika.

Teraz wieści o nas - Igorek je coraz gorzej, w zasadzie mleczka juz bardzo malutko, zupek nie chce, deserki sa be, za to przeprosił sie z herbatka i pije z butli nawet jak nie spi  jesli do końca nie zwariuje to będzie dobrze. Mam poczucie totalnej bezsilności, dzisiaj poskarzyłam się teściowej jak to z tym jedzeniem u na jest i szczerze mówiąc to zirytowała mnie tylko bo chociaz chiciała dobrze to nie wyszło, póxniej zadzwonili, ze przyjadą. I przyjechali z herbatnikami i jakimis ciastkami - paluchami, których Igus i tak nie chciał jeść więc nawet nie mówiłam co o tym sądzę. A pomysł jest taki, ze może powinnam słodzić mleko i kaszki - bez komentarza to pozostawiam. Jednym słowem martwię sie i nie wiem co robić, bo próbowałam juz chyba wszystkiego. Mam tylko nadziję, że to rzeczywiście wiąże sie z ząbkowaniem i że zaraz minie. NIech wróca te dni kiedy jadł kiepsko to bede szczęśliwa.

Tilli – twój Mikołaj rewelacyjny!

Szkrabikowski – a co to są Gucie? Chyba jakaś niedoinformowana jestem. Moja pediatra pytała jak Maciuś staje i powiedziała, że to zbyt duże napięcie stópek. Trochę się przeraziłam bo Maciek był swego czasu rehabilitowany i nie chciałabym aby coś znowu się mu przyplątało. Mamy wizytę u neurologa 15 marca to go dokładnie zbada.
A i wszystkiego najlepszego dla Tymka z okazji miesięcznicy!

Aletko, Mondzi  – mam nadzieję, że macie rację. Ja jestem straszną panikarą odnośnie Maciusia. Jak mi ktoś coś powie to zaraz myślę i się sama denerwuję. Pozostałość po problemach w ciąży.

Aletko - szkoda, że nie wklejasz zdjęć na forum bo chętnie bym Was zobaczyła w tak pięknym, uroczystym dniu.

Lecę się szykować do pracy, bo o 5 pobudka. Jak ja nie lubię poniedziałków!

Beatko Trzymamy wszyscy u mnie w domku za was kciuki najmocniej jak tylko potrafimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aletko Zdjęcia przecudowne :D a mój Radek najbardziej wpadł w zachwyt jak zobaczył ile Kornelcia ma ząbków :) Naszej niuni to dopiero drugi się przebił ,a twoja biubia ma już tak dużo ząbalków :D fajnie :D

Evik zdjęcia super :D

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA NASZYCH MALUTKICH PANÓW,TYMKA, WOJTKA I MIKOLAJA!!!

Przede wszystkim: Beatko trzymam kciuki za Mateuszka.
Dziekujemy za gratulacje z powodu pierwszego zabka. Mamy juz drugi - obie dolne jedynki :D
U nas przez ostatnie 3 dni byl strajk jedzeniowy. Z dnia na dzien bylo coraz gorzej. W koncu wczoraj nie zjadl prawie nic procz cyca mimo moich prosb i blagan. A dzis wciaga jakbym go glodzila normalnie i zajada sie tym, na co wczoraj nie mogl patrzec, zaciskal usta i odsuwal lyzeczke raczka. Takze ciesze sie bardzo, ze to juz za nami bo sie troche martwilam.
Szkrabiku, ja dostalam zdjecia 2 razy - dziekuje. Sliczne. A najfajniejsze to ostatnie :)
Wiolinko, pamietnik wysle jutro z rana.
Aletko, dostarl ten zip2? Jesli nie to bardzo Cie przepraszam. Wysle jeszcze raz. A, i tez chetnie obejrzalabym zdjecia Kornelki bo od jakiegos czasu nic do mnie nie dochodzi, choc przyznam, ze nadal nie wiem dlaczego :(
semi, ja tez pozdrawiam :)
No nareszcie ktos zauwazyl wlosy Natiego ;) Dzieki Megan :D A juz wyobrazalam sobie jak na kolejnym spotkaniu foremek Aletka powie 'O, jakie Nati ma wlosy!' Bo na wszystkich spotkaniach pytalyscie mnie czy on aby nie mial wczesniej wiecej wloskow  ;D No to teraz ma :)
Megan, gratuluje 13-tki! Zawsze sie przydaje.
Agast, gratuluje 'mama' i 'baba' no i tego, ze Hania juz rozbija sie po calym mieszkaniu :D
easy, gratuluje sukcesow nocnikowych :) no i nowej bryki (fajna!) :D Ale Ty bajerantka jestes z tymi kartonami. A do prawie-rozwodu mialoby ewentualnie dojsc przed czy po telefonie do hurtowni? Bo wiesz, moze maz zazdrosny po prostu  ;D
Frotko, gratuluje postepow Wojtusia. Rzeczywiscie 'Meksyk' :) ale jaki radosny :D Nati co prawda nie je kabli, ale ciagnie za wszystkie z calej sily  ::)
Lila, gratuluje udanego pierwszego dnia w szkole i ze wybawilas sie na calego :D
Beatusku to moze rozwaz to slodzenie jednak, co? No bo jesli on nic nie chce jesc to moze to poskutkuje. Moze chociaz sprobuj? Sama nie wiem  :-[

Nenyah, oczywiście że przed ;) Małżonek mój sznowny zamiast wykonać jeden telefon wolał pół dnia sklejać jeden duży karton z kilku mniejszych... ::) ech nawet nie chcę o tym pamiętać...

Buziaki wysyłam i znikam, bo przede mną kolejny tydzień pracy ... :(

reklama
Witajcie!

Dla Tymona wszystkiego naj!

Aletko zdjątka śliczniaste po prostu.

Agast zdrówka dla Hani życzę! i bezproblemowego odstawienia od cyca. Ja tam nie potępiam Twojej decyzji, chociaż należę do zwolenniczek karmienia piersią. Myślę, że przez 6 miesięcy jest to ważne, a później to już decyzja każdej z nas. Trzymam kciuki!

Natko ja myślę, że to stanie na paluszkach jest normalne. Szymek też tak stawia stópki na początku by po chwili stanąć na całych.

Mondzi oj, mam nadzieję, że się dogadacie z Michałem i że to nic poważnego.

Easy zdolna z Ciebie bestia, a mężowie by bez nas mieli dużo bardziej skomplikowane życie.
Korzonków nie chcę, mam swoje bóle pleców...

Nanyah kolejny ząbek! Wow! Gratulacje.

Beatusku przytulam i życzę lepszego apetytu Igorka. Strasznie Ci współczuję i mam nadzieję, że to tylko przejściowy okres. Nie mam już pomysłów. Skoro nawet nie chce jeść tego co smaczne to nie wiem. Co na to lekarz?

Lila cieszę się że było ok w szkole i że imprezka się udała.

Frotko widać ziemia lepsza niż zupka...nic nie powinno być po niej Wojtusiowi.

Tilli super zdjątka i melduję Szymka jako bezzębnego, więc jest już dwoje bezzębnych czerwcątek. Czasem się zastanawiam czy mu w ogóle kiedyś wyrosną.
Widać je już mnóstwo czasu...ale przebić się nie mają zamiaru  ::)

Mad ja już pisałam, że nie szczepię jak pierwszy raz pytałaś, ale pewnie nie zauważyłaś  ;)

Szkrabiku jak najmniej bliskich spotkań z białym uchem życzę  ;)

Dobranoc Foremki.

Do góry