reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

witam

DZIEWCZYNY JA NIESTETY ZE SMUTNYMI WIADOMOŚCIAMI
DZWONIŁA DO MNIE LILA-DOSTAŁA WIADOMOSC OD BEATKI A PONIEWAŻ WRÓCI PÓŹNO DO DOMU PROSIŁA BYM WAM JĄ PRZEKAZAŁA
BEATKA NAPISAŁA
HEJ TU BEATKA
NIECH CZERWCÓWKI TRZYMAJĄ MOCNO ZA MATUSIA KCIUKI
OD PONIEDZIAŁKU JESTEŚMY W SZPITALU
MATUŚ MA ROTA DZIS NAM ZEMDLAŁ
MA NISKĄ SATURACJĘ I PODAJĄ MU TLEN
W PONIEDIZAŁEK ECHO SERCA,KTG I EEG
BO JEST PODEJRZENIE PADACZKI
JA JUZ NERWÓW NIE MAM I SIŁ

MAM NADZIEJĘ ŻE NIC NIE POKRĘCIŁAM
BEATKO JA TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI I PRZYTULAM JAK TYLKO TO MOŻLIWE,ZOBACZYSZ BEDZIE WSZYTSKO DOBRZE KOCHANA ,BARDZO MI PRZYKRO ZE TWOJE MAŁE SŁONECZKO MUSI TO WSZYTSKO PRZECHODZIĆ.WIERZĘ,ŻE BADANIA WYJDĄ DOBRZE.TRZYMAJ SIE KOCHANA

reklama
O kurde junonko no to rzeczywiście złe wiadomości.Biedny Mateuszek Beatko trzymam za Was kciuki żeby jak najszybciej Mateuszek wyzdrowiał i żebyście szybciutko do nas wrócili i najważniejsze zdrowi Biedaczek musi się tyle wycierpieć niepowinno tak być,dzieci powinny być zawsze zdrowe :( :( Aż mi się łezka zakręciła....smutne

O Boże, Beatko, aż mi się serce ścisnęło, jak przeczytałam tę wiadomość! :-[ Strasznie mocno trzymam za Was kciuki- za Matiego, żeby szybciutko wyzdrowiał, podejrzenie padaczki sie nie potwierdziło i żeby biedulinek mały tak nie cierpiał i za Was, kochani Rodzice, żebyście mieli dużo sił, by usmiechać sie do Maluszka mimo, że serce się Wam kraje oraz wiary, że wszystko będzie dobrze. Musi być dobrze i koniec. Myslę o Was cieplutko. :-*

Beatko Strasznie wam współczuję przeżyć :( Wierzę, że wkrótce Mateuszek poczuje się lepiej! Trzymam za to kciuki!

Beatko, a ja myślałam, że wyczerpaliście już limit problemów nie tylko na rok poprzedni. Trzymajcie się mocno! Musi być dobrze! Będę o Was pamiętać.

Dziękujemy za życzenia rocznicowe dla Tymcia, a Wojtusiowi i Mikiemu życzymy wszystkiego dobrego!

Aletko, czy dziś czy jutro, to nie ma aż takiego znaczenia, jak sam fakt ważnego wydarzenia w życiu Kornelki. A Ty nie zdążyłaś nam o tym powiedzieć.

Easy, wózek fajny, ale cena też niczego sobie. Ale Ty jesteś kobieta pracująca, a to co innego ;)

Lila, jak tam? Mam nadzieję, że napiszesz, jak wrócisz.

Agast, nie chcę Cię dobijać, ale mam wrażenie, że odstawienie od cyca, niewiele zmieni w Waszych nockach. Ale mam nadzieję, że się mylę. Podziwiam, że jeszcze funkcjonujesz.

No to się chwalę, a właściwie mojego Synka. Spał w nocy 10 godzin, bez żadnej przerwy. Jeszcze trochę i zgodzę się z tym, że jak dziecko samo zasypia, to również samo radzi sobie, gdy się w nocy przebudza.

Kupiłam nocnik (jednak z pozytywką) i szczoteczkę do zębów, których Tymek nie ma :) Może jak je będzie masował, to szybciej wyjdą :)

Przede wszystkim DUZO ZDROWKA DLA MATEUSZKA!!!!!!!!
Mam nadzieje ze szybko sie uda zwalczyc tego wstrętnego wirusa :( Bardzo mi przykro ze musiacie przez to przechodzic  :(

Asiu- Waneska strasznie dumnie spaceruje z nową lalą. Teraz pewnie lalka od cioci agast poszła w kąt co??  ;)

Serdeczne zyczenia dla TYMKA, WOJTKA I MIKOLAJA!!!

Lila- caly dzien jestem z Tobą myslami. Mam nadzieje ze chociaz fajne osoby nasz w grupie  ;)

Easy- bryka Mary pierwsza klasa!!!  ;D

Ja tez dzisiaj bylam na swojej uczelnidowiedziec sie jaki mam plan i kurcze dziekan go jeszcze nie zatwierdzil i nie moglam dostac, ale oszukalam  :-[ pana w sekretariacie ze musze niani od dziecka powiedziec w jakich godzinach mam przyjsc i mi podal  :laugh: No wiec nie jest tak zle bo co prawda w sobote bede ślęczec od 8 az do 17 ale za to w niedziele wcale albo ewentualnie od 8 do 12 wiec jestem happy  ;D
A no i ufarbowalam sobie dzisiaj wlosy a jutro ide podciąć do fryzjera 8) to tak w ramach dbania o siebie no i zeby sie wymknąć choc na chwile z domu. Pewnie tez zalicze jakąś bluzeczke po drodze do fryzjera, ale wczoraj pensyjka wplynela na konto wiec zaszalec mozna  8) Szkoda tylko ze obcieli mo prawie 200zł za 8 dni zwolnienia na Hanie  :mad: No ale bylam na to przygotowana..

Mondzi- dlaczego tak myslisz?? Znam wiele przykladow wsrod dzieci moich kolezanek ze po trzech nocach rykow za cycem przestaly sie budzic w nocy. Dlaczego u mnie tak mialoby nie byc?? Dlatego ze Hania nie zasypia sama?? Wydaje mi sie ze to nie ma zwiazku- tak tłumaczyl mi pediatra, ale moze sie mylil. Ja jednak jestem dobrej mysli a jak na razie nadal sie w nocy cycamy. Dzisiaj tylko 2 razy ;D

Beatko, Mateuszku będzimy się za was modlić. Jeśli ktoś będzie się z nią kontaktował (ja niestety nie mam jej numeru) to proszę zapytajcie czy czegoś nie potrzebuje. W końcu my miejscowe mogłybyśmy jakoś pomóc.

A Wojtkowi wyszła dzisiaj wysypka na brzuszku, takie drobne czerwone plamki jakby pęknięcia i skórę ma suchą. Wyszła nagle po południu. I na 90% jestem pewna, że to przez moja głupotę. Dałam dzisiaj Wojtkowi do rączki piernika (domowej roboty) żeby zobaczyć jak sobie poradzi z pogryzieniem. No i poradził sobie świetnie tyle, ze teraz ma wysypkę. Poza tym cholernym piernikiem nic innego nie przychodzi mi do głowy. Pierwszy raz dałam Wojtusiowi coś takiego i masz ci los - wysypka. Głupia jestem i tyle. Oby mu to szybko zeszło. Mam nadzieje, że to tylko reakcja alergiczna a nie jakieś cholerstwo.

Easy - koniecznie napisz jak się sprawuje wózior. My jesteśmy na etapie rozglądania sie. Wszelkie uwagi i sugestie są mile widziane

chciałam coś więcej napisać ale informacja od Beatki zupełnie mnie rozwaliła. Dobranoc

Agast, ja sama nie wiem, co mam o tych nockach myśleć. No bo np. Szymek Pauli przesypia noce od kilku miesięcy, a jest na cycu. Co w tej sytuacji decyduje o tym, że jest ok? Nie wiem jak wyglądają noce butelkowych mam, ale mam wrażenie, że któraś z nich (Tilli?) pisała niedawno, że dziecko zaczęło się budzić. Nie wiem też jak odstawienie od piersi wpłynęło na nocki u tych dziewczyn, które ostatnio skończyły przygodę z cycem. Wiele dzieci przesypia nocki, jak zaczynają na wieczór jeść coś treściwszego - u nas zaczęło się robić dobrze po podawaniu przed snem banana, budził się, ale już nie co godzinę. To chyba bardzo indywidualna sprawa... A jak będzie u Was, to się pewnie dopiero okaże. Ale przetrwanie nocek w trakcie odstawiania, to może być niezła jazda. U nas pewnie będzie prościej, bo jednak w dzień człowiek funkcjonuje inaczej i płacz ewentualny dużo łatwiej jest znosić. Nie ma się chyba co zastanawiać, bo decyzja podjęta, a takie "gdybanie" wiele nowego nie wniesie. Zapytam jeszcze czy próbowałaś w nocy zamiast cyca dać herbatkę czy soczek (coś co lubi pić)? Wiem, że dla zębów nie najlepiej, ale ja uznałam to za mniejsze zło, niż ciągłe pobudki.

A Tymek dzisiaj został posadzony na nocniku, tak w ramach oswajania, przed kąpielą. Sesja zdjęciowa, itp, a tu nagle zaczyna się napinać, no i ten "zapach" - KUPA I SIKU. Jestem z niego dumna, bo to nie było tak, ze on zaczyna, a ja go fuk na nocnik, tylko ja go na nocnik, a on zaczyna. Natomiast pozytywka nie zadziałała.

Rita, no to zaszalałaś z tym piernikiem :) Być może miód go uczulił. Nie bardzo znam się na takich sprawach, ale myślę, że przejdzie. Nic się nie martw, każda z nas ma czasem jakieś oryginalne pomysły :)

reklama
No i dostałam zdjęcia od Evik i Szkrabika. SUper! Evik na czym bawi się Hania na zdjęciu z "pa pa"? Szkrabiku, przestrzeń rzeczywiście imponująca. A TYmek już duży chłop. I uśmiechnięty :)

Do góry