reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Czołem Babeczki!!!
Nie mam sznas na nadrobienie... Nie było mnie chyba od jakichś 20 stron ::)
Ale tydzień miałam beznadziejny... 3 popołudniówki :( Wczoraj byłam w domu ok. 19:15... wrrrr...

Dodatkowo sprzedaliśmy wózek i kupiliśmy wózek ;) Teraz bujamy się z wysyłką sprzedanego... i czekamy na przyjście nowego. Nie wiedzieć dalczego to drugie bardziej nas cieszy... hłe hłe hłe...
Mary wzbogaciła się rózwnież w ostatnim tygodniu o nową i na dodatek pierwszą lalkę!!! Lala jest boska: gumowy bobas (ruchome ręce, nogi i głowa), bezwłosy, z 21 cm wzrostu ;D Normalnie jak go zobaczyła to się trzęsła ;D

Że robimy kupy na nocnik to już pisałam. Babcia się nie poddaje...
No i dziecko mi się rozgadało strasznie... w jeden dzień. W szoku jestem.

Dla wszystkich chorutków wysyłamy z Marią fluidki zdrowia!!!
Dla świętujących składamy życzenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Dla zmartwionych i smutnych buziaki i przytulasy wysyłamy!!!

PS. Maria była się zaszczepić i najnowsze wymiary to: 8400 g i 70 cm ;)

reklama
Wszystkiego naj-naj-najlepszego gla Tymka Mondzi i Mikiego cayo z okazji miesięcznicy! :)

Ojoj, już myślałam, że ja dziś 1. na posterunku, a tu mnie easy wyprzedziła. ;)

Lila, trzymam kciuki, żeby dzień na uczelni minął Ci szybko i przyjemnie, a Miki dzielnie dawał sobie radę bez mamy!

Paula, chyba Klub Żółwika się rozsypie... ;) Gratulacje dla Szymka! :) Może wena Ci wróci? ;)

Evik, no ładna historia! :laugh:

A ja wczoraj zrozumiałam, co miałyście na myśli pisząc, ze przygotowania dzieciaczków do raczkowania (mam na myśli chwiejącą się, podniesiona pupkę) przypominaja Wam ruchy kopulacyjne. ;D Wojtek właśnie tak zaczął ćwiczyć i wkurza się nieziemsko, jak nie towarzyszy temy przemieszczanie. :p :laugh:

ja tak tylko szybciutko poczytałam troszeczkę i bardzo dziękuję za życzenia miesięcznicowe dla Wojtusia. Mój kochany ośmiomiesieczniak tak się rozpełzał że zasuwa po domu na całego. CHyba nie chciał być w klubie Żółwika. Tylko psa mi żal bo teraz ma na prawdę przekichane. Wojtek go "goni" i ciagnie za śierść. Jak takiemu dziecku wytłumaczyć skutecznie, ze nie wolno pieska ciągnąć.

Lila - trzymam kciuki żeby rozłąka minęła szybko i bezpobelśnie

Easy - ho ho Twoja Mery ma już wymiary prawdziwej modelki. Wysoka szczupła i ten uśmiech, oj będą się chłopaki za nią uganiać.

Beatusku - wiem, że łatwo sie mówi ale może po prostu trzeba będzie się  pogodzić z tym, że Igorek  ma taki apetyt a nie inny. Sama mówiłaś, że poza tym to wspaniałe grzeczne i uśmiechnięte dziecko. A ja widzę na zdjęciach, że na dodatek to śliczny chłopiec. Trzymam mocno kciuki za Was, żeby sie poprawiło ale pamiętaj nie ma się co załamywać skoro poza tym niejedzeniem nie ma innych problemów.

Wojtusiu (Świeżynki) w dniu Twojej miesięcznicy życzenia zdrowia, żeby katar poszedł precz, uśmiech i apetyt dopisywał no i wspaniałych zabaw z mamą i tatą.

POstaram się poczytać jeszcze wieczorkiem, bo teraz biorę się do roboty.

gapa jestem na d gapami

Tymku, Mikołaju - sznowini mali Panowie, życzymy Wam wszystkiego co najlepsze, a więc zdrowia i miłości, długich spacerów, dobrego chumoru i przespanych nocy - Rita z Wojtkiem

Aletko, Rito, dziękujemy za życzenia! :)

Oj, chyba sporo mnie tu będzie w ten weekend... :-[ Pogadam troche do siebie... :p

mad, wracam jeszcze do sprawy smoka. Otóż większy smok, od 6 do 18 m-cy (Avent), został już wypróbowany i zaakceptowany w mgnieniu oka. :) Niestety, smok jest ostatnio najlepszym przyjacielem mojego synka. ::) Mam nadzieję, że ta przyjaźń to jedynie przelotnie...

Serdeczne życzenia dla Wojtka, Tymka i Mikołaja.

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że teścia wypuścili ze szpitala i teściowa jest już we własnym domku :laugh:
Za miesiąc znowu teściu do szpiatla a teściowa do nas. Ale to jeszcze cały miesiąc wolności i radości :laugh:

Lileczko powodzenia we Wrocku. Mam nadzieję ze się nie pogubisz. Trzymam kciuki.

kupiliśmy taki wózek: http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_238&products_id=4868
zastanawialiśmy się nad takim: http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_336&products_id=4943 , ale nie ma on w wyposażeniu folii przeciwdeszczowej i przykrycia na nogi, a przy okazji mniejsze kółka niż Chicco.

Aletko, dzięki za gratulacje ;) Mary dostała na razie taką małą lalę, bo zależy mi żeby mogła się nią bawić w tej chwili (czyli obgryzać jej wszelkie kończyny, ślinić czoło i wykonywać inne zabiegi typu wyskubywanie oka ;D ), ale pewnie z czasem trzeba się będzie i w większą zaopatrzyć... Fajny masz ava!!!
Rito, a najlepsze jest to, że ona na szuplaka nie wygląda... pulajdy ma słodkie ;D
Rozumiem, że Lila w szkole dziś... Trzym się , Babo!!!

Mary się chyba przestawia na 1 drzemkę ::)
wczoraj i dziś normalnie nie ma spania przed deserem i koniec :-[ własnie zasnęła... wstała o 7:40... ;)

Ciekawe jak tam Lila?
Easy wiesz Wanesia dostała teraz lale na urodzinki która śmieje się płacze,oddycha,ssie smoczka,trzeba ją usypiać i klepac po pleckach jak prawdziwe dziecko i Robert jest nią zachwycony ;) dlatego że suoper jej się wydłubuje oczka a zresztą pokażę Ci tą lalę ;)

obraz02329xx.jpg

Evik gratuluje wolności!!! ;D
Aletko to super ;)

NAJLEPSZE żYCZENIA DLA KOCHANYCH DZIECIACZKóW MIKOłAJA,WOJTKA I TYMKA

a teraz uciekam obiadek robić-dzisiaj Maksowi zachciało się żurku ciekawe czy Robertowi posmakuje ::)

reklama
Do góry