reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam!

Jak po imprezie, skacowane?  ;)

Easy możemy sobie ręce podać bo ja z tym moim chłopem to się ostatnio w ogóle nie mogę dogadać. Już mi się wydawało, że sobie wyjaśniliśmy to i owo, a tu masz. Znowu wymyśla  :mad:

WSZYSTKIM CHORUJĄCYM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA!!!

Asiu o sobie mogę napisać tyle, że jestem zagorzałą przeciwniczką chodzika.
Sama miałam jak byłam dzieckiem i nic dobrego z tego nie wynikło dlatego postanowiłam nie stosować chodzików u swoich dzieci.

U nas nocka boska. Szymek spał od 19 do 6:30 bez przerwy, a potem po nacycaniu dopaliśmy jeszcze do 9.  ;D

reklama
Hejka,

Dolaczam sie do zyczeni dla naszej Basi!!

Agast, hmm, nie mma pojecia czym mozna sie leczyc,na nos to ja uzywalam euphorbium compostium, krople homeopatyczne do nosa i Stodal - syrop homeopatyczny. Idz do innej apteki, tam Ci doradza. To co ja bralam w porzadeczku,podzialalo :D Mialam kiedys liste lekow jakie mozna,bo spisywalam jak dzieczyny podawaly,ale nie wiem gdzie podzialam. Aa i Asia jeszcze wtedy do ssania polecala chlorchinaldin,tez bralam :D
Czarnulko - zycze Wam zdrowka!!
Ifa - witaj kochana!!
Beatko - u nas zaparc tez nie ma wiec nie pomoge,ale tez slyszalam o tych sliwkach,tyle ze ja nigdzie ich znalesc u nas nie moge jakby juz zaparcia byly ::)
Easy - no tez Twoj mezul wymysla,niedziela,a ten co!!Ale powiem Ci,ze moj tez potrafi w niedziele dac czadu,np. w ostatnia, caly dzien mi gledzil,ze tylko na necie siedze i siedze,uszy wiedly ::) Zycze szybkiego pogodzenia!! ;D

Milej niedzielki :D

Aj zapomniałam napisać.

Beatko u nas śliwki suszone Gerbera sprawdzają się rewelacyjnie w takim przypadku. Wczoraj przekonałam się o tym na własnej skórze kiedy Szymek zrobił takiego kupala, że prawie nogawką wypłynął i musiałam go całego przebierać.

Lila nic się nie martw ja też nie mogę znaleść wszystkich słoiczków, które bym chciała. Często nie ma w Tesco ani śliwek, ani dań z królikiem czy jagnięciną.
A tylko na tych mi zależy bo wszystko pozostałe gotuję sama.

Zmykam do mojego śpiewaka. :)

Beatko jeżeli karmisz daniami w słoiczkach to szukaj takich, które mają w składzie olej np. kukurydziany. A jak nie mają to sama odrobinkę dodawaj. Hanka też miała zaparcia po słoiczkowym jedzeniu i lekarka tak nam poleciła robić. I problemy zniknęły, teraz maym 2 kupy dziennie :). A śliwek też nigdzie nie mogę kupić. :(

No to całe szczęście, że nie tylko mój ma swoje "wyskoki", bo bym się chyba zaryczała, gdybym była sama na placu boju ;)
Oczywiście już nie jest między nami cicho, ale jeszcze nie mam do końca humoru takiego jak zwykle ::)

Wczoraj myslałam, że padnę na paszczę - ugotowałam obiad na 4 dni, byłam na zakupach, powystawiałam na Allegro ciuszki i biżuterię z własnych zbiorów ;), obrobiłam wieczorem Mary... a na koniec zaległam przed TV i zamierzałam obejrzeć RING, ale się nie odważyłam ;D Byliśmy na tym w kinie, więc już widziałam kiedyś. Oglądałyscie? Jak wrażenia???
A jutro jadę z Mary na kontrolę bioder, pojutrze na kontrole u neurologa i pewnie jeszcze w tym tygodniu zaliczymy szczepienie :p

Jucia mam nadzieję, że link dotarł!!!

Agast to mnie teraz jeszcze przeraziłaś!!! Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok!!!

A ja naliczyłam aż 30 wyprysków u Wikusi :( :( :( Mam nadzieję że szybciutko minie :)
Teraz zabieram się za sprzątanko!
dozobaczenia wieczorkiem :)

Heloł :)

Wszystkiego naj dla Basi!!!

Ale tu dziś cichutko :)
A ja w końcu poszłam spać o 1 w nocy i miałam pobudki co godzinę, jak w zegarku. Na szczęście mąż się zlitował rano i wziął mi małego jęczka o 8 no i pospałam do 9.30. Ale jak tak dalej pójdzie, to mnie te nocki wykończą...

Frotko, miłego pływania :) My dziś jedziemy na spotkanie organizacyjne ;D

Easy, no dobrze, że u Was już lepiej... Mój małż w zasadzie nie ma humorów i sie nie obraża i w ogóoe jakimś ufoludkiem jest, no, ale ma to tez gorszą stronę taką, że jak mu się raz na ruski rok zdarzy (tak, jak przedwczoraj), to ja jestem w szoku i jest mi potwornie przykro a to dlatego, ze nie jestem kompletnie przyzwyczajona do tego typu jego zachowań... CO nie znaczy, że chciałabym, żeby bylo ich więcej.
Ringu nie obejrzałam, choć mnie korciło, mąż mi stanowczo odradził i chyba dobrze, bo jak zostałam na kilka dni bez niego, to wieczorem albo w nocy jak sobie same "zajawki" z TV przypominałam, to, delikatnie mówiąc nie czułam sie komfortowo ;)
A co do zakupów, to się Mary obłowiła :laugh:

Paula, gratuluję nocki i życzę szybkiego porozumienia z mężem!

Czarnulko, życzę, żeby wstrętne choróbska jak najszybciej Was opuściły!!!

Agast, u mnie niestety skończyło się antybiotykiem, ale na "lżejsze" sprawy to brałam witaminę C, Rutinoscorbin, wapno a do płukania gardła albo łyzeczka sody oczyszczonej na szklankę letniej wody albo coś, co się nazywa chinoksyzol, jest to nieprzeciętne świństwo (śmierdzi farbą) ale skuteczne. Do tego herbata z miodem lipowym i/lub sokiem malinowym. Mam nadzieję,że szybko Ci przejdzie

No dobra, idę obdzwonić wszystkie znajome Barbary a mam ich kilka :)
Do później

Hehehe Megan ja ogladnełam Ring i żałowałam, bo po pierwsze trwał do północy, a po drugie okropnie boje sie horrorów i wiekszość filmu przesiedziałam pod kocem ;D, a potem do 1 nie mogłam zasnąć ze strachu ;D a o 1 obudziła sie mała i dopiero po jej nakarmieniu udało mi sie zasnać ;D
Czarnulko życzę wam zdrówka!
Agast Tobie też!
No i fotka z wczorajszego pół roczku ;)
mam_p___roczku.jpg

Aaa, i chciałam sie jeszcze pochwalić :-[ Moja mama nauczyła dzis Wiki kręcić głową jak ona kręci i mówi nie, mała też kręci, hehehe, ośmiałam sie jak nigdy ;D

reklama
Ojejku, ależ gnacie :)

Mad, bardzo się cieszę, że bioderka ok :)

Basen był super a przed chwilą mój mąż z kolega skończyli przestawiać mable w pokoju Wojtka - wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości i wojtusiowa przeprowadzka przesunęła się na dzisiaj. Także mamy dziś wielki dzien, albo raczej wielką noc... Boję się...

Do góry