reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Evik, Joakar usłyszycie upragnione "mama" i to szybciej niż myślicie.

Joakar gratuluję postępów Klary!

Lila w takim razie jeszcze raz zdrówka dla Mikiego. Bida mała, ciągle ten katar.
Dziękuję za buziaka dla Szymka  ;D

Beatko ja też nie wiem jak to jest z tempką w buzi bo nie mierzyłam w ten sposób  ::)

Rita, Świeżynko Klub Żółwika brzmi super!  ;)
Jak na razie liczy 3 małych mężczyzn. Czy ktoś chce się dopisać?  ;)
Rito, a czy Twój Wojtuś pełza do przodu?

Tak oto wygląda mój 8 miesięczny mężczyzna:

pic007384lx.jpg

Acha i mam pytanie do mam maluchów, które samodzielnie siadają.
W jaki sposób to robią? Czy podciągają się do siadu? Jeśli tak to w jakich okolicznościach?
Tak się zaczełam zastanawiać i Szymek nie ma się nawet za co podciągnąć- szczebelki w łóżeczku zasłonięte ochraniaczem na całej długości, w wózku też nie da rady, fotelik pod kątem, więc czasem usiądzie siłą mięśni brzucha, a nie za pomocą rączek.
Ciekawi mnie jak to u Was wygląda.

reklama
Lila - terz dopiero doczytała. Po pierwsze najlepsze życzenia imieninowe. Spełnienia marzeń, gładkiego przejścia przed strudia i oczywiście samych radosnych chwil. Co do rwy kulszowej to niewm czy dobrze myślę to taki bół jakby od pośladka / kości ogonowej ciągnący do uda? jeśl tak to bidulka z Ciebie faktycznie. Boli jak cholera. A u Mikiego z tymi zielonymi kupkami to może być od tej infekcji. Tak przypuszczam.

Czarnulko - jeśli chodzi o imię Tyberian to powiem tak, ja bym tak nie dała swojemu dziecku na imię bo jestem tradycjonalistką i zwolenniczką tradycyjnych polskich imion. Ale jak pisała Aletka to Wasz dzidziuś i Wasz wybór. Asia pisała, ze jej mąż chciał dla Robeta Alan. I jak na mój gust dobrze się stało, ze Asia postawiła na swoim i jest Robert. Ilu Polaków tyle opinii...

Frotko- przepraszam ale nie doczytałam co to był za alarm z powiększoną wątrobą????

mamomisi- Gratuluje pracy. jesteś przykładem na to, ze jednak nie jest aż tak tragicznie w tej naszej Polsce. W końcu jakiś pracodawca zwrócił na to uwagę, ze i młode mamy mogą byc i są dobrymi pracownikami.

Paula - Wojtek to tylko kręci się w kółko i czasem uda mu się podpełznąc kawałek w tyl. I to tyle. Ma za to dwa zęby ale z wypowiedzi to nadal jet geju, gaju, gaaaj, Lubi literke g i już ;)

Kochane ośmiomiesięczniaki - zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia oraz samych wspaniałych zabaw i radości

U mnie katar pomału odpuszcza za to doczepił się kaszel. Ale nie czuuje się już taka potłuczona. U wojtak natomiast ten katar siedzi gdzieś głęboko w nochalu. Ni mogę go wyciągnąć gruszką ale słychać wyraźnie jak mu tam rzęzi i spływa do gardła. I bidak to połyka. materaz ma do snu ułożony w równię pochyłą ale nie daje to za wiele i najgorzej jest z tymi gąglami rano. Tak jak polecałyście kupiłam nasivin i maść majerankową a oprócz tego czyścimy nochala marimerem. A gąglę nadal siedzą :( I basenu wczoraj nie było. buuuu

A i jesz zce chciałam pochwalić pięknę zdjęcia małej Maryśki i Wiktorii z domku na prerii.

Paulo - Szymon boski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przystojniacha,ze ho ho, oj gdybym miala coreczke... ;D Ale co tam zawsze jeszcze moge miec :p A co do siadani to podciaga sie sam, miesniami brzucha,albo z podparcia lokciowego. Ale zauwazylam,ze jak go przenioslam na podloge od razu zaczal pelzac,a na lozku nie mial pewnie jak i to moze troche racji,ze jak brak mozliwosci to nasze dzieciaczki nie za wiele probuja. A Co do katarku,to zauwazylam,ze jak tylko zmienia sie pogoda to Mikulec ma katar ::) A u nas wlasnie odwilz ::)
Rito - dzieki wielkie!!, tak tak to ten bol,tylko,ze mi ciagnie sie do lydki i bardziej czuje w lydce niz w udzie :mad: Zdrowka Wojtusiowi zycze!!

serdeczności dla haneczki i szymka, naszych dzisiejszych ośmiomiesięczniaków kochanych!!

beatko, toż to istny horror, co opisujesz. ja bym pewnie juz spasowała z karmieniem. (przynajmniej miałabym odpowiednio mocny pretekst, by zrobić to właśnie "dziś" nie "jutro").

a ja dzisiaj wystukałam pierwszego kwiatkowego ziąbalka  ;D  ;D  ;D. nooo, teraz to juz rozumiem ten cyrk sprzed dwóch nocy  ::).
poza tym olka nauczyła się klaskać. przyzwyczajona, że wrzucenie klocka do grajacego kubełka nagradzane było moimi brawami, tak to jakoś sobie podpatrzyła, że kiedy ja zagapiłam się  ::) i zapomniałam o aplauzie, postanowiła sama siebie nagrodzić za te swoje osiągi  ;D. no i pełza po domu i klaszcze: oglądając jak myję zęby, jak podgrzewam  jej słoiczek. no po prostu mam teraz super motywację w tych codziennych, monotonnych działaniach.

a katar jakiś gUpi mamy wciąż. od tkilku dni nie ruszamy się z domu na najkrótszy nawet spacerek mimo braku temperatury i innych objawów, no bo ten katar... myslicie, że to może mieć związek z zębiszczami właśnie?

o kurczę, ząbek! fajnie, wreszcie, ale się cieszę. tylko powiedzcie: już trzeba jakoś specjalnie szczotkować ten  niewidoczny jeszcze ząbeczek?? jakich szczoteczek używacie? samej wody? rumianku? no i co z zasypianiem przy cycu??  ::)

mad gratulujemy ząbala super...my nadal szczerbaci...
Paula Ja również mam jeszcze ochraniacz w łóżeczku,ale jedną stronę odwiązałam i zawinęłam więc szczebelki są "dostępne".Robert dzieki szczebelkom nauczył się wstawać i porządnie siadać.Jak chce usiąśc podpiera się zazwyczaj na łokciach jak jest w łózeczku podciąga za szczebelki,jednak najbardziej to on lubi....je lizać ;D Ale męzczyzna Ci rosnie....

Kurcze dziewczyny dzisiaj nie weekend a tu taka cisza :(

mad Gratulacje pierwszego ząbalka :D

Asiu Gratulacje dla Robercika :D widzę że robi szybko wielkie postępy :D niedługo będziesz za nim biegać ;)

A mnie powruciły mdłości :( i wymioty :( Jest mi strasznie zle :( Mam nadzieje że to szybciutko minie :)

Teraz jestem taaaakaaaa śpiąca :( ale nie mogę iść spać,bo Wiki mi nie śpi a mój Radek pojechał właśnie do pracy :(

Czarnulko zebys wiedziała trochę szkoda,teraz jest taki pieszczoch mój tulinek,ale pewnie i ztego mi wyrośnie :p
Dzisiaj mieliśmy pierwszą próbe nocnikową no i ...siedział super podpasowąło mu następny znak na to że "dorosleje" mój pieszczoch...Ani się nie obejrze a będzie miał latka jak Wanesia.Ona teraz we wtorek końcvzy 4 latka i nawet nie wiem kiedy miała 2 jakos mnie to chyba omineło

Mad - gratuluje i zebiska, i klaskania, i pelzania ;D Katar owszem moze byc od zabkow. Co do czyszczenia,ja narazie czyszcze jeszcze gazikiem namoczonym zwykla woda,kiedys przegotowana,teraz juz nie. I czytalam w jakiejs gazecie,ze mleko matki mimo,ze slodkie to nie szkodliwe na te pierwsze zabki, choc wiem,ze tu na forum rozne opinie kraza.
Asiu - a widzialam wczoraj opis na gg,ze dostala Waneska walentynke, od kogo,chwal sie ;D

reklama
Lila a dostała dostała ;D jedną od kuzyna w którym jest zakochana :laugh: a druga nie wiem ale pismo dziecka .Jeszcze troche a zacznie mi chłopów do domku sprowadzać :laugh:

Do góry