reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

O matko, to jakiś żart? Tyle mam nadrobić? W życiu nie zdążę :( Nie mam jeszcze neta, pracy dużo, więc wybaczcie, nadrobię w innych okolicznościach ;) A tymczasem wszystkie foremeczki i dzieciaczki gorąco pozdrawiam i wracam do pracy ;)

reklama
Najlepsze życzenia dla małych solenizantów z okazji miesięcznicy

Beatko25 dwa tygodnie temu miałam taki sam problem z lewą piersią. Przez trzy dni starałam sie karmic przez kapturek-z marnym skutkiem- lub w ciągu dnia co 3 h odciągałam mleko laktatorem i dawałam w butli, w nocy starałam sie karmic wyłącznie prawym cycem, smarowąlam taka maścia z lanolina na brodawki z apteki i wietrzyłam pierś w domu bedąc cały czas tzn. chodziłam z lewą peirsia na wierzchu i smarowałam też brodawke swoim mlekiem. Przeszło szybko i sie zagoiło.

Megan gratulacje dla Piotrusia

A, Smok dziękuje za gratulacje, ale na razie jeszcze woli pozycję świstaka, która też pozwla na dorwanie się do wielu interesujących rzeczy ;)

Szkrabiku ależ z Ciebie służbistka ;D

Beatko historia mrożąca krew w żyłach :( Ja bym chyba nie dała rady się dalej poświęcać w takiej sytuacji - może jednak pomyśl o przejściu na butlę choćby częściowo? Zadbaj o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Myślę, że to ważniejsze dla Mateusza niż Twoje mleko, zwłaszcza, że te kluczowe pierwsze miesiące już minęły.

Frotko - masz rację jeśli jest poważny stan zapalny to sie wtedy bierze antybiotyki. Ja już pare razy się z tym borykałam i zawsze korzystałam z porady mojej położnej tzn. komresy, kapusta i tabletki przeciwbólowe i zapalne i jakoś się na dobre u mnie nie rozkulało (tfffuuu). W każdym razie bronię się przed antybiotykami jak mogę. Zawsze jednak mam gorączkę i bolą mnie wszystkie kości i stawy tak jak na grypę. Dokładnie tak samo czułam się jak mi wtedy to łożysko zostawili i miałam 40 stopni temp. Ta prawa pierś jest jakoś strasznie podatna na te wszystkie zapalenia i zastoje. Ciagle mi sie z nia cos dzieje. Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Jeśli skoczy mi temperatura to mam sie zglosić do lekarza.

Mamogosi - pamiętam jak ostatnio o tym pisałaś. Nie wiem w jakim stopniu Ty byłas pogryziona ale ja mam kawałek ogryziony (tak 0,5 cm). Pare dni temu zaczęło sie to goić, zrobił sie strupek a teraz jeszcze mi to spuchło i cała pierś boli. No i ta pierś jest teraz znacznie większa niż lewa :o :o
Shirleykogdyby nie uczulenie Mateusza tzn alergia to bym sobie pewnie dała juz spokój. Zreszta planowałam ostatnio, ze od 8 miesiaca zaczne Mateusza odzwyczajac ale wtedy nie wiedziałam jeszcze o tym, ze nie toleruje mleka krowiego (najprawdopodobniej). Jesli jednak bedzie naprawde zle i nie bede mogła juz wytrzymac to wyjscia zbytniego miec nie bede.Mam jednak nadzieje, ze sie jakos ułozy,

A teraz zmykam bo sie gryzoń obudził

Aletko Wysłałam do ciebie meila :)

Wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich wczorajszych i dzisiejszych szkrabów :D

Lileczko Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze :D i najpiękniejsze :D życzenia spuznione ale napewno szczere! :D

reklama
Beatko miłam ugryzienie na jakieś 4 mm szerokie i na 0,5 cm głębokie. Za każdym razem jak mała ciagneła cyca to sie rozrywało i leciała krew, więc cała brodawka była spuchnieta, a piers bolała aż pod ramię. Najważniejsze jest żeby nie dopuscic do mocnego przepełnienia piersi, czyli odciagać, owszem kapusta jest super tutaj bo zmniejsza laktacje i likwiduje obrzęk. Na goraczke brałam paracetamol w postaci panadolu. Dobrze mi zrobiła ta maść z lanolina i wietrzenie. Postaraj sie dwa dni nie karmic ta piersia tylko zciągać i dawac mleko w butelce. Staraj sie nie dopuscić do zastoju mleka.

Do góry