reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

O matko, to jakiś żart? Tyle mam nadrobić? W życiu nie zdążę :( Nie mam jeszcze neta, pracy dużo, więc wybaczcie, nadrobię w innych okolicznościach ;) A tymczasem wszystkie foremeczki i dzieciaczki gorąco pozdrawiam i wracam do pracy ;)

reklama
Najlepsze życzenia dla małych solenizantów z okazji miesięcznicy

Beatko25 dwa tygodnie temu miałam taki sam problem z lewą piersią. Przez trzy dni starałam sie karmic przez kapturek-z marnym skutkiem- lub w ciągu dnia co 3 h odciągałam mleko laktatorem i dawałam w butli, w nocy starałam sie karmic wyłącznie prawym cycem, smarowąlam taka maścia z lanolina na brodawki z apteki i wietrzyłam pierś w domu bedąc cały czas tzn. chodziłam z lewą peirsia na wierzchu i smarowałam też brodawke swoim mlekiem. Przeszło szybko i sie zagoiło.

Megan gratulacje dla Piotrusia

A, Smok dziękuje za gratulacje, ale na razie jeszcze woli pozycję świstaka, która też pozwla na dorwanie się do wielu interesujących rzeczy ;)

Szkrabiku ależ z Ciebie służbistka ;D

Beatko historia mrożąca krew w żyłach :( Ja bym chyba nie dała rady się dalej poświęcać w takiej sytuacji - może jednak pomyśl o przejściu na butlę choćby częściowo? Zadbaj o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Myślę, że to ważniejsze dla Mateusza niż Twoje mleko, zwłaszcza, że te kluczowe pierwsze miesiące już minęły.

Frotko - masz rację jeśli jest poważny stan zapalny to sie wtedy bierze antybiotyki. Ja już pare razy się z tym borykałam i zawsze korzystałam z porady mojej położnej tzn. komresy, kapusta i tabletki przeciwbólowe i zapalne i jakoś się na dobre u mnie nie rozkulało (tfffuuu). W każdym razie bronię się przed antybiotykami jak mogę. Zawsze jednak mam gorączkę i bolą mnie wszystkie kości i stawy tak jak na grypę. Dokładnie tak samo czułam się jak mi wtedy to łożysko zostawili i miałam 40 stopni temp. Ta prawa pierś jest jakoś strasznie podatna na te wszystkie zapalenia i zastoje. Ciagle mi sie z nia cos dzieje. Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Jeśli skoczy mi temperatura to mam sie zglosić do lekarza.

Mamogosi - pamiętam jak ostatnio o tym pisałaś. Nie wiem w jakim stopniu Ty byłas pogryziona ale ja mam kawałek ogryziony (tak 0,5 cm). Pare dni temu zaczęło sie to goić, zrobił sie strupek a teraz jeszcze mi to spuchło i cała pierś boli. No i ta pierś jest teraz znacznie większa niż lewa :o :o
Shirleykogdyby nie uczulenie Mateusza tzn alergia to bym sobie pewnie dała juz spokój. Zreszta planowałam ostatnio, ze od 8 miesiaca zaczne Mateusza odzwyczajac ale wtedy nie wiedziałam jeszcze o tym, ze nie toleruje mleka krowiego (najprawdopodobniej). Jesli jednak bedzie naprawde zle i nie bede mogła juz wytrzymac to wyjscia zbytniego miec nie bede.Mam jednak nadzieje, ze sie jakos ułozy,

A teraz zmykam bo sie gryzoń obudził

Aletko Wysłałam do ciebie meila :)

Wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich wczorajszych i dzisiejszych szkrabów :D

Lileczko Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze :D i najpiękniejsze :D życzenia spuznione ale napewno szczere! :D

reklama
Beatko miłam ugryzienie na jakieś 4 mm szerokie i na 0,5 cm głębokie. Za każdym razem jak mała ciagneła cyca to sie rozrywało i leciała krew, więc cała brodawka była spuchnieta, a piers bolała aż pod ramię. Najważniejsze jest żeby nie dopuscic do mocnego przepełnienia piersi, czyli odciagać, owszem kapusta jest super tutaj bo zmniejsza laktacje i likwiduje obrzęk. Na goraczke brałam paracetamol w postaci panadolu. Dobrze mi zrobiła ta maść z lanolina i wietrzenie. Postaraj sie dwa dni nie karmic ta piersia tylko zciągać i dawac mleko w butelce. Staraj sie nie dopuscić do zastoju mleka.

Do góry