reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Dzieki Beatko- mam nadzieje ze wyjazd bedzie udany aczkolwiem troche sie boje podróży bo bedzie trwała z 6 godzin pewnie... Co prawda nad morze jechalismy 7 godzin ale Hanka miała wtedy 2,5 miesiąca i spała prawie cały czas.

Beatko - dopiero dzisiaj pisałaś o upadku Matiego a dziś moja mała przewróciła suszarkę do ubrań, taką rozkładaną. Strach pomyśleć, co by było, gdyby na nią spadła :( oj trzeba mieć oczy dookoła głowy. Naszym znajomym dziecko wypadło z krzesełka do karmienia nawet jak było przypięte szelkami. Tzn. konkretnie, to nie wypadło, tylko z całym krzesełkiem się przewróciło :(
Agast - ależ Ci zazdroszczę!! ja mam coprawda góry "pod nosem" ale jednak wyjazd to zupełnie inna sprawa. Jedziecie z kimś, kto będzie się Hanią zajmował, czy sami? Pewnie pisałaś, ale nie doczytałam. No i miłego wypoczynku!!!
Lila - A ja żałuję, że mnie z Wami nie było jak miałaś mnóstwo pytań ;)
Asiu - taki komplement - mała rzecz, a cieszy, nie ? :)

A my jutro na bal idziemy. A ja kreacji niet :( Trzeba będzie jakąś staroć z szafy wygrzebać, mam nadzieję, że się zmieszczę ;)

Asiu- mój mąż ma mega telefon z którego można czytać forum i pisać posty!!! Nie obiecuje ze bede pisała codziennie ale może z raz coś naskrobie :)

mamomisi- jedziemy z moją koleżanką, jej meżem, synkiem i jej rodzicami. A jej ojciec jest nauczycielem jazdy na nartach ;D

MamoMisi - wiesz co Ci powiem, ze w jogurtach lepszy sklas niz w tych serkach ::) Juz Ci podaje sklad tego i tego:

Bakus waniliowy Bakomy:
Twarozek odtluszczony,smietanka,wsad smakowy(cukier, substancja zageszczajaca:skrobia modyfikowana;barwnik naturalny:B-karoten;aromat), cukier, substancja zageszczajaca:zelatyna wieprzowa;bialka mleka

I w tym skladzie zdecydowanie ta wieprzowa zelatyna mnie sie nie podoba,ale coz daje,bo wcina to,ze szok,ale chcialabym zaczac jogurty ::)

Jogurt Pyszny jagodowy Danone:
Mleko pateryzowane, cukier,wsad owocowy(jagody 1,8%, barwnik:antocyjany( co to jest?? ::))), aromat), mleko odtluszczone w proszku, substacja zageszczajaca:skrobia modyfikowana, ABSORBIO(zywe kultury bakterii jogurtowych + Lactobacillus acidophilus) -  A to co ?? ::)

A tu nie podobaja mi sie antycojany i Lactobacillus acidophilus ::)

Ale czy istnieje cos co spodoba sie nam, matkom, bez zadnego ale?? ::)

I na jaki bal idziecie,gdzie??Z pracy jakis czy nie??

Asiu - dzieki za odpowiedz,no i super komplement!!
Agast - ale Ci zazdroszcze!!!Na ile jedziecie - tydzien??I gdzie,tak mniej wiecej chociaz napisz ;) Kurka fajnie macie, a co urlop wzielas, ferie sobie robicie??:) Jejku te ruchy,no pamietam, bo sie tak balam, a gin mi nie powiedzial wlasnie tego o czym ty piszesz ::) :p Ale do ruchow jeszcze nie doszlam wiec o tym nie wspomnialam ;D
Beatko - ojoj  :laugh: Slicznie dziekuje :D

Jejku nie nadrobię!!!

Wy już dajecie serki i jugurty??? mozna już??? :-[

chyba musze sie odważyc i bardziej urozmaicać diete Magdusi.

Wczoraj po raz pierwszy jadła zupke własnoręcznie zrobiną (przez babcię ;D) wczoraj była z dodatkiem buraczka czyli prawie barszczyk czerwony a dzisiaj pomidorówka z ryżem!!!
Dzieki Paula za przepisy!

o Lileczko - dzięki wielkie!!, no mi się właśnie nie podoba skład tych serków i jogurtów :(Najbardziej te barwniki i aromaty. W jogurcie naturalnym no to jest tylko mleko pasteryzowane, odtłuszczone mleko w proszku i żywe kultury bakterii. Jak na moje skromne oko, to znacznie lepiej. A jak pomieszam z owockami albo soczkiem, to wyjdzie na to samo, tyle że zdrowiej. Tak mi się wydaje.

A na bal idziemy taki klasyczny w remizie strażackiej ;D na 190 osób. A za dwa tygodnie na następny. Tak się złożyło dziwnie. A co tam matka polka se zaszaleje ;D Ciekawa tylko jestem, czy Misio babci w nocy nie wykończy. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Lileczko to Lactobacillus acidophilus to są chyba bakterie kwasu mlekowego i z tego co wiem występują one we wszystkich kwasnych produktach mlecznych, więc nie sa niczym nienaturalnym, a twierdzą że są bardzo zdrowe.
Ja tez musze spróbowac podac te bakusie albo jogurty, tak z ciekawości, czy Gosikowi będzie to odpowiadało.

Agast ja tez wam zazdroszcze wyjazdu

Od zjedzenia przez Gosię mojej kiełbasy upłyneło pare godzin i nic jej nie jest.

reklama
Aletko- no rozumiem, rozumiem, ale czepne sie słowa, hehe w sałatce greckiej nie ma mięska ;D hihi

Lila- województwo śląskie ;) Ale sprawdzałam na mapie- do Ciebie daleko :(

A no i zapomniałam Wam napisac jak sie dzisiaj wburwiłam w przychodni. Dostałam zjebke ze weszłam do gabinetu z wózkiem! ::) A co miałam do za drzwiami zostawic z portfelem, dokumentami, kluczami od domu??? W koncu z dzieckiem przyszłam a dziecko jezdzi w wózku. Normalnie szok! :o A i potem jeszcze lekarka obmacujac brzuszek Hani mówi- " Oj jaki zapadnięty brzuszek, chyba nic nie jadłą" :( Chciałam odpowiedziec ze tak, nie jadła bo ją głodze ale sie powstrzymałam. Pomine fakt ze jadła 20 minut wcześniej 8)

Do góry