reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Dzieki Beatko- mam nadzieje ze wyjazd bedzie udany aczkolwiem troche sie boje podróży bo bedzie trwała z 6 godzin pewnie... Co prawda nad morze jechalismy 7 godzin ale Hanka miała wtedy 2,5 miesiąca i spała prawie cały czas.

Beatko - dopiero dzisiaj pisałaś o upadku Matiego a dziś moja mała przewróciła suszarkę do ubrań, taką rozkładaną. Strach pomyśleć, co by było, gdyby na nią spadła :( oj trzeba mieć oczy dookoła głowy. Naszym znajomym dziecko wypadło z krzesełka do karmienia nawet jak było przypięte szelkami. Tzn. konkretnie, to nie wypadło, tylko z całym krzesełkiem się przewróciło :(
Agast - ależ Ci zazdroszczę!! ja mam coprawda góry "pod nosem" ale jednak wyjazd to zupełnie inna sprawa. Jedziecie z kimś, kto będzie się Hanią zajmował, czy sami? Pewnie pisałaś, ale nie doczytałam. No i miłego wypoczynku!!!
Lila - A ja żałuję, że mnie z Wami nie było jak miałaś mnóstwo pytań ;)
Asiu - taki komplement - mała rzecz, a cieszy, nie ? :)

A my jutro na bal idziemy. A ja kreacji niet :( Trzeba będzie jakąś staroć z szafy wygrzebać, mam nadzieję, że się zmieszczę ;)

Asiu- mój mąż ma mega telefon z którego można czytać forum i pisać posty!!! Nie obiecuje ze bede pisała codziennie ale może z raz coś naskrobie :)

mamomisi- jedziemy z moją koleżanką, jej meżem, synkiem i jej rodzicami. A jej ojciec jest nauczycielem jazdy na nartach ;D

MamoMisi - wiesz co Ci powiem, ze w jogurtach lepszy sklas niz w tych serkach ::) Juz Ci podaje sklad tego i tego:

Bakus waniliowy Bakomy:
Twarozek odtluszczony,smietanka,wsad smakowy(cukier, substancja zageszczajaca:skrobia modyfikowana;barwnik naturalny:B-karoten;aromat), cukier, substancja zageszczajaca:zelatyna wieprzowa;bialka mleka

I w tym skladzie zdecydowanie ta wieprzowa zelatyna mnie sie nie podoba,ale coz daje,bo wcina to,ze szok,ale chcialabym zaczac jogurty ::)

Jogurt Pyszny jagodowy Danone:
Mleko pateryzowane, cukier,wsad owocowy(jagody 1,8%, barwnik:antocyjany( co to jest?? ::))), aromat), mleko odtluszczone w proszku, substacja zageszczajaca:skrobia modyfikowana, ABSORBIO(zywe kultury bakterii jogurtowych + Lactobacillus acidophilus) -  A to co ?? ::)

A tu nie podobaja mi sie antycojany i Lactobacillus acidophilus ::)

Ale czy istnieje cos co spodoba sie nam, matkom, bez zadnego ale?? ::)

I na jaki bal idziecie,gdzie??Z pracy jakis czy nie??

Asiu - dzieki za odpowiedz,no i super komplement!!
Agast - ale Ci zazdroszcze!!!Na ile jedziecie - tydzien??I gdzie,tak mniej wiecej chociaz napisz ;) Kurka fajnie macie, a co urlop wzielas, ferie sobie robicie??:) Jejku te ruchy,no pamietam, bo sie tak balam, a gin mi nie powiedzial wlasnie tego o czym ty piszesz ::) :p Ale do ruchow jeszcze nie doszlam wiec o tym nie wspomnialam ;D
Beatko - ojoj  :laugh: Slicznie dziekuje :D

Jejku nie nadrobię!!!

Wy już dajecie serki i jugurty??? mozna już??? :-[

chyba musze sie odważyc i bardziej urozmaicać diete Magdusi.

Wczoraj po raz pierwszy jadła zupke własnoręcznie zrobiną (przez babcię ;D) wczoraj była z dodatkiem buraczka czyli prawie barszczyk czerwony a dzisiaj pomidorówka z ryżem!!!
Dzieki Paula za przepisy!

o Lileczko - dzięki wielkie!!, no mi się właśnie nie podoba skład tych serków i jogurtów :(Najbardziej te barwniki i aromaty. W jogurcie naturalnym no to jest tylko mleko pasteryzowane, odtłuszczone mleko w proszku i żywe kultury bakterii. Jak na moje skromne oko, to znacznie lepiej. A jak pomieszam z owockami albo soczkiem, to wyjdzie na to samo, tyle że zdrowiej. Tak mi się wydaje.

A na bal idziemy taki klasyczny w remizie strażackiej ;D na 190 osób. A za dwa tygodnie na następny. Tak się złożyło dziwnie. A co tam matka polka se zaszaleje ;D Ciekawa tylko jestem, czy Misio babci w nocy nie wykończy. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Lileczko to Lactobacillus acidophilus to są chyba bakterie kwasu mlekowego i z tego co wiem występują one we wszystkich kwasnych produktach mlecznych, więc nie sa niczym nienaturalnym, a twierdzą że są bardzo zdrowe.
Ja tez musze spróbowac podac te bakusie albo jogurty, tak z ciekawości, czy Gosikowi będzie to odpowiadało.

Agast ja tez wam zazdroszcze wyjazdu

Od zjedzenia przez Gosię mojej kiełbasy upłyneło pare godzin i nic jej nie jest.

reklama
Aletko- no rozumiem, rozumiem, ale czepne sie słowa, hehe w sałatce greckiej nie ma mięska ;D hihi

Lila- województwo śląskie ;) Ale sprawdzałam na mapie- do Ciebie daleko :(

A no i zapomniałam Wam napisac jak sie dzisiaj wburwiłam w przychodni. Dostałam zjebke ze weszłam do gabinetu z wózkiem! ::) A co miałam do za drzwiami zostawic z portfelem, dokumentami, kluczami od domu??? W koncu z dzieckiem przyszłam a dziecko jezdzi w wózku. Normalnie szok! :o A i potem jeszcze lekarka obmacujac brzuszek Hani mówi- " Oj jaki zapadnięty brzuszek, chyba nic nie jadłą" :( Chciałam odpowiedziec ze tak, nie jadła bo ją głodze ale sie powstrzymałam. Pomine fakt ze jadła 20 minut wcześniej 8)

Do góry