reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Asiu, nie możemy się spotkać :( Robiłam obiad a teraz lecę na spacer ale napisałam o co chodzi, to sobie przeczytasz. I odezwę się jak wrócę.

Shirleyko, Lila, obroniłam się w przerwie między antybiotykami więc wspominam to jak w sennym widzie ;) Ale udało się, udało! ;)

No to Frotko dlaczego sie nie chwalisz!!?!! GRATULUJE!!! ;D
Evik - prosze bardzo ;D

Mykamy na spacerek...

a ja dzisiaj pierwszy raz podałam małej jogurt naturalny, ale jej smakował!! Nie wiecie w jakich ilościach można taki jogurt podawać? Podałam go dlatego, że schizę mam na punkcie tego, że mała ma za mało mleczka. W sumie teraz cyca rano wieczorem i raz w ciągu dnia. Wydaje mi się, że malutko mam tego mleczka :(

Aletko - u nas też z ta kolejnością posiłków różnie jest, zazwyczaj na zasadzie "co jest pod ręką",
ale generalnie jest mniej więcej tak

6.00-7.00 cyc
ok.9.30 - kaszka z owockami albo same owocki
ok.11.00 - cyc
ok.13.00 - zupka
ok.16.00 - druga część zupki
ok.19.00 kaszka z owockami
ok.20-21 - cyc

gdzieś pomiędzy czasem są chrupki, czasem banan + rzeczy, które my jemy do spróbowania...

Lila - masz może jakiegoś Bakusia pod ręką? Co ma w składzie? Bo ja kurcze coś nie mam przekonania do tych smakowych jogurtów. I nie wiem, czy jak małej smakuje naturalny, to dawać jej Bakusie albo Danonki?Czy po prostu mieszać ten naturalny z owockami albo soczkiem? Coś mi się obiło o uszy, że danonki mają więcej wapnia, ale nie wiem czy to nie ściema?

Hejka
Jezuuu ale zrobiłam byka w ostatnim poście. RANY!!!Ale wstyd!!!

Lila, Mamomisi, Świeżynko - wielkie dzięki za miłe słowa. Mam nauczkę i juz więcej razy Mateusza w tym foteliku nie zostawię. Leżaczek też niestety się już nie sprawdza bo z niego z kolei wychodzi bokiem. Od dzisiaj gdy jestem w kuchni Mateusz siedzi ze mną w krzesełku do karmienia. Mam nadzieję, ze z tego mi nie wylezie. Pasy bezpieczeństwa są wiec spoko.
Lila - mi akurat to Twoje zadawanie pytań nie przeszkadza wręcz przeciwnie. Zazwyczaj nie muszę się już dzieczynom o coś pytać bo Ty zrobiłaś juz to wcześniej wiec jednym słowem mam kłopot z głowy  ;D. Pamiętaj, że kto pyta nie błądzi hi hi. Bądź taka jaka jesteś!!!Za to Cię lubię ::)

No witam!

100lat, 100 lat dla Lukasza Shirleyki!!!!

Mało mnie na forum bo u nas gorące przygotowania do wyjazdu. Jutro jedziemy w góry ;D Hanka zdrowa, jeszcze tylko Eurespal dajemy zapobiegawczo do niedzieli ;) Przed tym wyjazdem to normalnie pół domu trzeba spakowac! Wózek, łóżeczko, leżaczek, wanna, dmuchawa, zapas słoiczków na cały tydzien, narty, snowboard, nasze ciuchy i kosmetyki!! Dobrze ze mamy duży samochód, bo inaczej to trzeba by było przyczepe pożyczyc albo jechac Starem, hihi ;D

Frotko- ja tez mam ten plecaczek z żyrafką i do tego taką samą torbę dla mamusi. Lanserka na całego ;D

Beatko- głowa do góry. Upadki są wpisane w życie 8 miesieczniaka ::)

Aletko- easy chyba wlaśnie chodziło o te obiadki na sniadanie. Mnie tez to troszke zaskoczyło bo sama nie miłąbym ochoty na zupke na sniadanie, ale skoro i Kornelia i Mamusia zadowolone to wszystko gra!! ;D

Oj Lileczko -ja pamietam jak o wszytko pytałas, hihi, ale zdecydowanie najwiecej pytałaś o ruchy Mikiego ::) Ciągle sie bido zamartwiałas ze za malo sie rusza, a teraz juz wiemy dlaczego! Dzieci ułozone miednicowo mają rączki ulożone w kierunku kregosłupa mamusi i ruchy są mniej wyczuwalne ;)

No my po spacerku,lekarza nie było ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!! ponieważ,weszłam do sklepu kupić sliwki dla Roberta a ekspedientka która dawno mnie nie widziała powiedziała "Asiu ależ Ty schudłaś matko ! lepiej jak przed ciążą" ;D super miło usłyszeć komplement he w dodatku taki :)
Beatko przytulam,bidulko zdarza się
Lila ja daję już jogurty i serki ;) w sklepei wybieram te najzdrowsze serki bakusie a jogurt to zależy jakie mają zawsze najpierw czytam skład więc przy lodówce spędzam ok 20 min :-[.A ekspedientki patrzą na mnie jak na jakąś chorą...Ja nie apmietam jak tak pytanai zadawałaś,niestety nie byłam z Wami od początku :( a szkoda ale teraz za to jestem i Ci odpowiadam ;)

reklama
Agast - łe jej ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu. Super!!!Bawcie sie dobrze!!!! No i Tobie również dziekuję za pocieszenie :laugh:

Tak, tak ja też pamiętam jak Lila ciągle się pytała o te ruchy hi hi.

Do góry