reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Asiu, nie możemy się spotkać :( Robiłam obiad a teraz lecę na spacer ale napisałam o co chodzi, to sobie przeczytasz. I odezwę się jak wrócę.

Shirleyko, Lila, obroniłam się w przerwie między antybiotykami więc wspominam to jak w sennym widzie ;) Ale udało się, udało! ;)

No to Frotko dlaczego sie nie chwalisz!!?!! GRATULUJE!!! ;D
Evik - prosze bardzo ;D

Mykamy na spacerek...

a ja dzisiaj pierwszy raz podałam małej jogurt naturalny, ale jej smakował!! Nie wiecie w jakich ilościach można taki jogurt podawać? Podałam go dlatego, że schizę mam na punkcie tego, że mała ma za mało mleczka. W sumie teraz cyca rano wieczorem i raz w ciągu dnia. Wydaje mi się, że malutko mam tego mleczka :(

Aletko - u nas też z ta kolejnością posiłków różnie jest, zazwyczaj na zasadzie "co jest pod ręką",
ale generalnie jest mniej więcej tak

6.00-7.00 cyc
ok.9.30 - kaszka z owockami albo same owocki
ok.11.00 - cyc
ok.13.00 - zupka
ok.16.00 - druga część zupki
ok.19.00 kaszka z owockami
ok.20-21 - cyc

gdzieś pomiędzy czasem są chrupki, czasem banan + rzeczy, które my jemy do spróbowania...

Lila - masz może jakiegoś Bakusia pod ręką? Co ma w składzie? Bo ja kurcze coś nie mam przekonania do tych smakowych jogurtów. I nie wiem, czy jak małej smakuje naturalny, to dawać jej Bakusie albo Danonki?Czy po prostu mieszać ten naturalny z owockami albo soczkiem? Coś mi się obiło o uszy, że danonki mają więcej wapnia, ale nie wiem czy to nie ściema?

Hejka
Jezuuu ale zrobiłam byka w ostatnim poście. RANY!!!Ale wstyd!!!

Lila, Mamomisi, Świeżynko - wielkie dzięki za miłe słowa. Mam nauczkę i juz więcej razy Mateusza w tym foteliku nie zostawię. Leżaczek też niestety się już nie sprawdza bo z niego z kolei wychodzi bokiem. Od dzisiaj gdy jestem w kuchni Mateusz siedzi ze mną w krzesełku do karmienia. Mam nadzieję, ze z tego mi nie wylezie. Pasy bezpieczeństwa są wiec spoko.
Lila - mi akurat to Twoje zadawanie pytań nie przeszkadza wręcz przeciwnie. Zazwyczaj nie muszę się już dzieczynom o coś pytać bo Ty zrobiłaś juz to wcześniej wiec jednym słowem mam kłopot z głowy  ;D. Pamiętaj, że kto pyta nie błądzi hi hi. Bądź taka jaka jesteś!!!Za to Cię lubię ::)

No witam!

100lat, 100 lat dla Lukasza Shirleyki!!!!

Mało mnie na forum bo u nas gorące przygotowania do wyjazdu. Jutro jedziemy w góry ;D Hanka zdrowa, jeszcze tylko Eurespal dajemy zapobiegawczo do niedzieli ;) Przed tym wyjazdem to normalnie pół domu trzeba spakowac! Wózek, łóżeczko, leżaczek, wanna, dmuchawa, zapas słoiczków na cały tydzien, narty, snowboard, nasze ciuchy i kosmetyki!! Dobrze ze mamy duży samochód, bo inaczej to trzeba by było przyczepe pożyczyc albo jechac Starem, hihi ;D

Frotko- ja tez mam ten plecaczek z żyrafką i do tego taką samą torbę dla mamusi. Lanserka na całego ;D

Beatko- głowa do góry. Upadki są wpisane w życie 8 miesieczniaka ::)

Aletko- easy chyba wlaśnie chodziło o te obiadki na sniadanie. Mnie tez to troszke zaskoczyło bo sama nie miłąbym ochoty na zupke na sniadanie, ale skoro i Kornelia i Mamusia zadowolone to wszystko gra!! ;D

Oj Lileczko -ja pamietam jak o wszytko pytałas, hihi, ale zdecydowanie najwiecej pytałaś o ruchy Mikiego ::) Ciągle sie bido zamartwiałas ze za malo sie rusza, a teraz juz wiemy dlaczego! Dzieci ułozone miednicowo mają rączki ulożone w kierunku kregosłupa mamusi i ruchy są mniej wyczuwalne ;)

No my po spacerku,lekarza nie było ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!! ponieważ,weszłam do sklepu kupić sliwki dla Roberta a ekspedientka która dawno mnie nie widziała powiedziała "Asiu ależ Ty schudłaś matko ! lepiej jak przed ciążą" ;D super miło usłyszeć komplement he w dodatku taki :)
Beatko przytulam,bidulko zdarza się
Lila ja daję już jogurty i serki ;) w sklepei wybieram te najzdrowsze serki bakusie a jogurt to zależy jakie mają zawsze najpierw czytam skład więc przy lodówce spędzam ok 20 min :-[.A ekspedientki patrzą na mnie jak na jakąś chorą...Ja nie apmietam jak tak pytanai zadawałaś,niestety nie byłam z Wami od początku :( a szkoda ale teraz za to jestem i Ci odpowiadam ;)

reklama
Agast - łe jej ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu. Super!!!Bawcie sie dobrze!!!! No i Tobie również dziekuję za pocieszenie :laugh:

Tak, tak ja też pamiętam jak Lila ciągle się pytała o te ruchy hi hi.

Do góry