reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast Zdrówka dla Hani, mam nadzieje, ze kaszel okaże sie niewinnym pokasływaniem. Co do wyniku testu, to widocznie hormony szaleją po ciazy.
Mamogosi, Ja jeszcze nie miałam w ogóle @ po porodzie.
Aletko Brawa dla Kornelki za "papa". :)
Lileczko Brawa dla Mikiego za wrzucanie kolcuszków! :)
Czarnulko Ty to masz pecha, współczuje przecięcia, pewnie boli. :(

reklama
Doczytałam o pooglądałam :)
Tilli Tomciu Paluch słodki! I jaki zdolny! ;)
Asiu Masz śliczne dzieci, Waneska taka juz duża, a Robert sam stoi, nonono! :)
Shirleyko Przykro mi z powodu tej alergii na ziemniaka, tym bardziej, ze jest dobry w smaku i dzieci go lubia :( Jedyne pocieszenie, to tkie, ze juz wiesz na co Łukasz jest uczulony i bedzie mozna omijac to warzywko.

Shirleyko faktycznie nieciekawie z tą pyrą ::) No ale tak jak sama piszesz - lepiej wiedzieć. Może z czasem przejdzie... Życzę żeby układ z agast się sprawdził ;)

Cześć, Foremki!  :)

My znowu piszemy razem posta.  ;)

Wszystkim zdolnym dzieciaczkom gratulujemy osiągnięć!  :) Kurczę, ostatnio wzięło nas z mężem na sentymenty i doszliśmy do wniosku, że z jednej strony, to się człowiek cieszy, że dziecko tak rośnie i się rozwija, zdobywa nowe umiejętności, a z drugiej... troszkę szkoda, że to tak szybko mija i że nie da się trochę zatrzymać czasu...

Co do chorób, to Wojtuś 2 razy zaliczył zapalenie gardła, z czego tylko raz byliśmy u lekarza, a za drugim razem wyleczyłam go sama. Antybiotyku jeszcze nie mielismy. (tfffu, tfffuu!)

A z zabaw, to Wojtuś zaśmiewa się, jak mówię do niego: "Daj buzi!", no i wysmiewa mnie, kiedy go proszę: "Powiedz mama!"  :laugh: "Pa pa" jeszcze nie zajarzył, a "kosi kosi" go cieszy, ale sam jeszcze nie potrafi... Taki z niego mały leniuszek.  :laugh:

A na basenie też mielismy sesję zdjęciową i chyba nie oprę się, żeby sie nie pochwalić...  ;)

Aletko zanotowałam ;) Przekażę Ci jak się zobaczymy :)

Minko no właśnie, wszyscy lubią ziemniaka, ja też ;) Ale cóż poradzić. Tak jak pisze Easy liczę, że nie zostanie mu to na zawsze. No i oby na ziemniaku się skończyło, bo już naprawdę za długo to trwa i czas urozmaicać jakoś jedzenie.

Świeżynko Wojtuś polujący na kaczuchę piękny ;D

świeżynko, piękna sesja kąpielowa.
co do @, wybaczcie nie pamiętam, kto pytał, u mnie nadal nic. ale ja nadal dość intensywnie karmię cycem: 4 razy w dzień + jedno karmienie nocne. więc zakładam, że wszystko ok. ::)
i dalej w "tem temacie" czy warszawianki mogłyby mi dopomóc w znalezieniu nowego dobrego gina? mogłybyście, np. na priv, pruknąć mi namiary swoich, o ile jesteście z nich w 100 procentach zadowolone? bardzo byście mi pomogły, pliiiz.
shirleyko, najważniejsze, że alergen zidentyfikowany. :)

Dla Kubusia Janki sto lat z okazji ukończenia 8 miesiąca zycia!!!

Świeżynko Ślicznie wyglądacie! A jaka ty szczuplutka! :)

Shirleyko, a jak Wojtek sie na nia rzucił, jak już ją upolował!  :laugh: Piotr sie śmiał, że wyglądał, jakbym mu od tygodnia jeść nie dawała.  :laugh: I muszę Ci jeszcze napisać, że mocno Ci sekunduję w Twoich staraniach!  :) No i ziemniak??? Ale to rzeczywiście dobrze, ze już wiesz, co. Bo ja nie mogę wytropić alergenu u Wojtka...  :(

A, i co do @, to u mnie nadal niet. Cały czas karmie jeszcze piersią. I prawdę mówiąc, wcale mi tej @ nie brakuje.  :p Starania o rodzeństwo dla Wojtka i tak musimy jeszcze odłożyć, a tak to właściwie po co mi ona?  :p

Minko, mad, dzięki! Ja tak prawde powiedziawszy to już bym nawet chciała troche przytyć, bo wszystkie ciuchy ze mnie spadają. ::) Przewrotna to jest prawda, że trudno jest wrócić do wagi sprzed ciąży...

reklama
Kubusiu 100 lat!!!
b]Świeżynko[/b], Rito - piękne zdjęcia basenowe!!!
Asiu - świetne masz dzieciaczki :)
Aletko - gratuluję Kornelkowego "papa", u nas na razie jakieś nieśmiałe bliżej nieokreślone próby w tym temacie ;)
ale Mała ostatnio rozróżnia lampę i misia jak się ją zapyta "gdzie jest lampa" :) I pokazuje gdzie misio ma oczko, tzn. zazwyczaj trafia w nosek :laugh:
Shirleyko - przykro mi z powodu ziemniaczka, no i też trzymam kciuki za szybkie pojawienie się rodzeństwa dla Łukaszka

Co do @ to ja dostałam pierwszą 5,5 miesiąca po porodzie. Cykle mam niby regularne ale 40-43 dniowe!!! wcześniej ok.30 dniowe. Moja koleżanka dostała pierwszą @ 11 miesięcy po porodzie.Inna koleżanka zaszła w ciążę zanim pojawiła się pierwsza @ i teraz mają dwa urocze szkraby w odstępie 13 miesięcznym. Tak, że przeróżnie to bywa po porodzie...

Do góry