reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mondzi, mieliśmy wynajęte mieszkanie, dwupokojowe. Nic specjalnego, mieszkało się w porządku, tylko nie było urządzone tak, jak byśmy chcieli ;) Teraz opłaca nam się inwestować we własne mieszkanie, więc bierzemy kredyty i powoli robi się ładnie :) Czarnulko, zdrówka Wam życzę dużo. Liluś, to już nie miaucz, śliczna jesteś :D

A u nas był ryk, bo Tymek nie mógł zasnąć. Ale już śpi. A ja idę do gina za godzinę, bo wg moich obliczeń ok. 2 października Tymek będzie miał rodzeństwo :D  ;D To pa ;)

reklama
SZKRABIKU pozwól że ja juz pogratuluję! jejku tak się cieszę ze sie doczekać nie mogę kiedy wrócisz od tego gina i zdasz szczegółową relację ;D

100 lat dla świętujących : Kornelki, Mikiego, Bartusia, Nadii i Kubusia :-*

A ja bardzo przepraszam koleżanki warszawianki, ale niestety mój synek postanowił dziś urządzić sobie 2 godzinna drzemkę zamiast półgodzinnej ::) a w związku z powyższym plany dzisiejsze poszły w pi....zdu!

Dziś zrobiłam Kubuli kąpiel z pianką i efekt był taki, że połowa tej piany trafiła do buzi ::) Ale zadowolony był baaardzo ;D Jak widać chyba troche za wcześnie na takie luksusy. Ale marudny że szok, to ja lecę ...

Wszystkiego słodkiego, miłego, radosnego dla Kornelki, Mikiego, Bartusia i Kubusia.
My baardzo, baardzo dziękujemy za życzenia i pamięć :D

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu, lekarka zachwycona rozwojem i wyglądem Nadii (mimo niskiej wagi i wymiotow na bulimiczkę nie wygląda). Jak położyła ją na brzuch by osłuchać, to Skrzat jej uciekł raczkując ::) Szczepienie przebiegło jak zwykle bardzo dzielnie, bez płaczu. Martwi mnie jednak waga :( Jak pisałam wcześniej Magdulkowi że Nadia waży 7500 to odwołuję to, waży 7350g. W ciągu 3 tygodni przybrała 50g :(
Aletko, prośba do Ciebie, bo widzę, że Ty obeznana w tych centylach jesteś, a ja nie bardzo. Jak ma się to 7350g do wieku 7 mies. u dziewczynki?? Nie zdążyłam zapytać już lekarki co z tą wagą, bo ważono Małą już po wszystkim.
Nenyah, oj ciesz, się ciesz tym błogim bezruchem, bo jak Nati zacznie Ci łazić, to będziesz kilkanaście km dziennie robić, a czas, ojjj, bedzie upływał 3 razy szybciej. Co do cytrusów, ja niestety jeść nie mogę, Mała tym bardziej, przez te alergie. I dla Ciebie i Synka ucałowania :D
PaulaC, no u mnie to nie anemia, gdyż wyniki krwi idealne. Poczekamy zobaczymy, ale mam nadzieję, że to nic strasznego, choć straszą mnie z każdej strony :( I nie stresuj się tym, ze inne dzieci wyczyniają cuda... Co z tego że moja córka już łazi, skoro codziennie nabija sobie kolejne 3 guzy a ja cała w strachu czy coś więcej sobie nie zrobi. Na sek. wyjść z pokoju nie mogę, bo od razu coś się dzieje. Oj, wiele bym oddała za te błogie chwile kiedy leżała ::)
Mamomisi, jak czytam relacje o wyczynach Twojej Emilki to jakbym czytała o Nadii. Też czasem mam dośc tego łażenia, łóżeczko, kanapa, gdzie ja tam ona. Ostatnio upodobała sobie kosz na śmieci i ciągłe ataki na jego zawartość powoli zaczynają mnie denerwować. Oj, czyścioszka się znalazła!!
Lileczko, Mikuś przesłodki. Jego uśmiech zniewala :)
Jeju, Mondzi, jak tak czytam o Twoim spokojnym synku, to stwierdzam, ze gdyby Nadia zaczęła się poruszać np. w wieku 9 mies. wcale bym się nie pogniewała. A tak oczy naokoło głowy i permanentny stres. Masz rację, nie zamieniaj się ;) ;)
Czarnulko, zdrówka dla Was wszystkich, żeby jak najszybciej wszystkie choróbska poszły precz!!
Ojejjj, Szkrabikowski, gratulujęęęę!!!! I życzę zdrówka :)

naya pisze:
[size=12pt]Aletko, prośba do Ciebie, bo widzę, że Ty obeznana w tych centylach jesteś, a ja nie bardzo. Jak ma się to 7350g do wieku 7 mies. u dziewczynki?? !!

Naya ja wprawdzie nie Aletka ale na centylach też się znam  ;) - 7350 g to między 10 a 25 centylem - czyli jest drobna ale w normie się mieści :)
Pozdrawiam serdecznie
Annulka

Naya pytałaś o te nieszczęsne siatki centylowe,coprawda Aletki,ale mam pod ręką książeczkę zdrowia Mikiego to ci napisze :) Wychodzi ze Nadia jest ciut powyżej 10 centyla.Faktycznie wiele to to nie jest,ale do tych siatek trzeba podchodzic z rezerwą.Mój synek jak ostatnio był ważony to wyszło że mieści sie na 25 centylu i pediatra powiedziała że to niedobrze i zrobiła mi wykład.. ::) :mad: Ale ja tam sram na nią. Widzę że Mikołaj jest zdrowy jak ryba,je normalnie,jest wesoły więc nic na siłę nie będę w niego wpychać i koniec 8) Pozdrófka ;)

Szkrabikowski przede wszystkim G R A T U L A C J E ! ! ! ale wycelowałaś,hehe 2 października mam urodzinki. I dzieciaczki spod znaku Wagi są rewelacyjne ;D Polecam. ;) Ależ Ci zazdroszczę kobieto!! No i czekam na wiadomości jak po wizycie.

Ja oczywiście jak zwykle przelotem a tu takie niespodzianki :)

Szkrabiku, koniecznie napisz jak po ziycie no i GRATULUJĘ kochana z całego serca :) Tak się cieszę! I napisz, co lekarz powiedział. Ojej!

Czarnulko, kurujcie się obydwie i dbaj o maleństwo.

Lila, zdjęcia śliczne. A to Wasze w podpisie jest po prostu rewelacyjne! A Gosi widzę tylko jedno zdjęcie i malutkie :(

Kotka nadal nie ma :( Pocieszam się, że skoro poszedł to rzeczywiście jest mu dobrze. I dziękuję Wam za pocieszenie.

I dodam malutkimi literkami : Wojtuś już drugi dzień usypia sam w łóżeczku, bez płaczu, ja tylko siedzę w tym samym pokoju, w fotelu. Nie zmienia to faktu, że w nocy się budzi :( ale jak sobie przypomnę to usypianie ostatnio: półtorej godziny płaczu, wrzasków i moja bezradność, bo nie wiedziałam co mu jest a nic nie pomagało...

SZKRABIKOWSKI -GRATULACJE!!!! no to widzę że tu coraz więcej zafasolkowanych mamuś ;D
Mondzi o to chodzi że ciocia nigdy jak na złość pokarmu nie miała niestety

reklama
No witam!

Składam spóźnione ale sedeczne i z całego serca zyczenia dla Kornelki) przepraszam ze nie osobiscie :-[). Mikiego, Nadii, Kuby i Bartusia!

Szkrabikowi- serdecznie gratuluje! I ciesze sie ze tak szyba sie udalo wcielic w zycie Twoje plany ;)

Lila- fotki superowe. Osimiomiesięczny Miki równie piękny jak jego Mama!

A u mnie od kilku dni nerwowo. Miałam nic nie pisac zeby nie wywoływac burzy w szklance wody, ale jakos tak kipi to ze mnie, a po za tym jakos tak ciążowo sie zrobiło. Otorz istnieje sznsa ze i Hana bedzie miala rodzenstwo w październiku ::) Okres mi sie spóźnia 7 dni ale to nie wiele znaczy bo nadal karmie piersia. Mam tez kilka innych objawow ktore mialam w poprzedniej ciazy ::) Wczoraj nawet kupiłam test w celu zrobienia go dzisiaj rano, ale taka zdenerwowana bylam ze go popsulam :( Zakroplilam mocz nie do tego okienka co trzeba... Wiec nadal zyje w błogiej nieswiadomosci. A no i jesli sie okaze ze jednka zafasolowałam to potwierdze opinie ze Durex to dziurex ::)

Do góry