reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Cholera mnie weźmie! Naskrobałam posta i mi go zeżarło, a jak na mnie przystało był to tasiemiec. Wrrrrrr!!!!
Spróbuję powtórzyć to co napisałam:

Szkrabiku serdecznie gratuluję i życzę bezstresowej i lekkiej ciąży!!!  :)

Lila zdjątka śliczne! w podpisie też superowe!

Frotko, Lila oby z zasypianiem nie było już problemów i nocki były bez pobudek.

Agast mam nadzieję, że to jednak nie ciąża i @ się pojawi. Nic się nie martw.

MamoGosi śliczne zdjątka.

Beatko, Naya, Mamomisi ja akceptuję to jaki jest Szymek, ale czasem nachodzą mnie głupie myśli czy wszystko z nim w porządku i czy nie przekroczy akurat tej dolnej granicy rozwoju ruchowego. Z drugiej strony po tym co przeczytałam w linku od Mondzi to Szymek bardzo wcześnie zaczął sylabizować. Na to wygląda, że rośnie mi intelektualista i muszę to zaakceptować. Dlatego obiecuję już nie smęcić.

Junonko a Ty co tak wpadłaś "jak po ogień? hę?  ;) jak Oliwka? Czyżby nie pozwalała Ci na popisanie z nami?

Tilli współczuję głośnej nocki. Rozumiem Cię bo też mam upierdliwych sąsiadów, którzy wiercą, szlifują i Bóg wie co jeszcze akurat ok. 22 i budzą mi Szymka.

Mondzi jeśli w kupce nie ma krwi czy śluzu to wszystko jest w porządku. Ja już się przyzwyczaiłam do rozmaitych kształtów, kolorów i konsystencji  ;)
Nie wiem czy potrzebnie się tak martwisz tym napletkiem.  Najlepiej zapytaj pediatrę czy wszystko ok i może niech ona odciągnie Tymkowi i pokarze Ci jak to robić.
Rozbawiło mnie zdanie "jak z Tymka zrobić Szymka"  ;D faktycznie wszystko to co tam było napisane robię od zawsze, więc może miałam jakiś niewielki wpływ na gadulstwo Szymona.  ;)
Opisałam Ci szczegółowo na gg co dokładnie usłyszałam od rehabilitantki.

Po rehabilitacji jak ostatnio czyli wszystko super, Szymek zdrowy, w porządku, dobrze się rozwija, ale profilaktycznie 2 spotkania. Wcale mi się to nie podoba bo skoro wszystko super to na co ta gimnastyka? Lekarka powiedziała, że na pewno mu nie zaszkodzi, a pozwoli na kontrolowanie jego dalszego rozwoju. Czyli coś czuję, że ta rehabilitacja będzie się ciągneła dopóki Szymek nie zacznie super chodzić. Wrrr!
No, ale trochę się uspokoiłam. Byłoby dobrze gdyby Szymek usiadł gdy skończy 8 miesięcy, ale jak to się nie stanie to nic strasznego, bo ważne, że potrafi siedzieć podpierając się z przodu czy z boczku, a na samodzielne siadanie i siedzenie bez podparcia ma jeszcze czas. Raczkować nie musi wcale. To tyle co po wizycie.
Byłam jeszcze u gina i moja nadżerka poporodowa samoistnie się zredukowała! Za 2 tygodnie idę znowu bo będą wyniki cytologii i jeśli będą ok to super. A przyznam się że miałam stracha przed wizytą. Ufff...
To nadrobiłam i pozwólcie Kochane, że pójdę spać bo padam z nóg.
Dobranoc

Hejka

Szkrabikowski - gratulację!!!Jejku czekam na wieści. Jak tylko będziesz wiedziała czy nosisz dzidziolka w brzuszku to szybko daj nam znać
Agast - Tobie jak co też już gratuluję. Na Twoim miejscu to ja bym chyba w takiej niepewności nie wytrzymała no i też bym pewnie z nerwów nie zepsuła a zjadła ten test.
A tak na marginesie to ja tez ostatnio ciagle sikam, jestem non stop głodna i czekam na @ ::) Ale u mnie to na pewno nie ciąża więc luzzzz

Szkrabiku super, że plan tak szybko został zrealizowany. I kolejnych 8 miesiecy spokojnych  zyczę, bo widzę ze jeden juz za Tobą ;)

Agast Hania z rodzeństwa się ucieszy. :)

No a ja z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic ze MOJA CÓRKA OD WCZORAJ RACZKUJE!!!!! Normalnie przemieszcza sie po całym mieszkaniu w wyniku czego ja chyba schudne kolejne 10 kilo, hehe  ;)

Paula- A nie mówiłam ze wszystko ok???  8)

Witam nocną porą .
przywołana do porządku przez Paulę i Mondzi  ;)
Więc tak ja dziś czytalam ale z doskoku bo POCHWALĘ SIĘ !! szyłam dziecku mojemu kamizelkę i "princeskę" z polaru.No i jestem bardzo zadowolona bo mnie się to udało!! a radość tym większa,ze krawcowa nie jestem !
Dziekuję za komplementy zdjeciowe,jest nam bardzo miło  :D
Paula cieszę się,że  zSzymkiem super- a nie mówiłam  ;)
Mondzi miło mi ,ze mój post wprawił Cię w fajny nastrój  ;D.I faktycznie nie ma nas na 1 stronie.
Lila  zdjęcia poprostu rewelacyjnę ! i przestań pierdaczyć już,ze Ty jakas brzydka jestes czy coś.Ja codziennie Twoją buzię ogladam i uważam ze fajna "dupa " jesteś  :p
Agast życzę oby sytuacja rozwiązała się po Twojej myśli.
Easy zdjęcie Marysi poprostu mnie zwaliło z nóg !!! naprawdę rewelacja!

U nas jakoś czas szybko leci.Wczoraj byłam z Oliwką na szczepieniu.Rozwija sie prawidłowo wszytsko jest ok,ale chudzina z niej straszna.Jednak po dokładnym przedyskutowaniu z pania doktor jadłospisu Oliwki,stwierdzila ,ze wszytsko robię prawidlowo,i ze jej szczuplutka budowa została odziedziczona po tatusiu.No i za miesiąc do kontroli wagi,ale powiedziala ,ze ona taka chuda poprostu będzie.Ma 72 cm ługości i waży 7300,Mój mąż tez chuda tyka taka ,ze szok a ja przy nim "kulka"
No co zrobić ,ze życie niesprawiedliwe -jeden ma za duzo drugi za mało  ;D
Byałm też u dentysty,i ze ja głupia cipa wcześniej tam nie poszlam tylko zostawiałam takie cieżkie pieniądze u tej mojej prywatnie to normalnie jakbym mogła to bym sama siebie w zadek kopnęła!!
Poza tym cofa mi sie pies w rozwoju.Rozrzuca smieci po mieszkaniu ! jak nas nie ma-świnia jedna.
A Oliwia nie raczkuje jeszcze i chyba długa droga do tego -ale pełza i to tak że dolezie praktycznie wszędzie gdzie chce.A celem jej jest -przedpokój! Zębów jeszcze nie ma i czasami sie zastanawiam czy wogóle jej wyrosną  8)
Mąż mój jakiś smarkaty sie zrobił więc wzieliśmy rozwód łóżkowy coby mnie nie zaraził jakimś paskudztwem !
I to na tyle nowości od nas
Do nastepnego razu papa

Junoko - o Ty!!Haha,nie zawstydzaj mnie :p Piekny masz avatar i podpis!!!!No i co za kucyk slicznej Oliwki, super!!
Minko, Agast - dziekuje slicznie :)
Agast - gratuluje Haneczkoweog raczkowania!!A i ciaza jakby byla to by nie bylo tak zle kochana!!Rob szybko jutro test i nam tu pisz co i jak!!
Paulo - no to sie ciesze razem z Toba kochana!!
Szkrabiku - gratuluje!!gratuluje!!gratuluje!! ;D Tak sie ciesze,ale i zazdroszcze,szczesciaro!!! ;D Kurcze tez bym tak chciala!!Ale narazie lipa i ze szkola, i z praca, i z kasa :/ Ech...zycie... :(

Nie było mnie na forum od wtorku, więc nadrabiam.

Wszystkiego najlepszego dla 8-miesięczniaków!!!!

Shirleyko - fajnie mieć od Ciebie jakieś wieści. Bardzo mi Ciebie tutaj brakuje  ::)

Easy - zdjęcie Mary rewelacyjne  ;D Myślę, że mimo młodego wieku podchodzi do życia z wrodzonym poczuciem humoru...odziedziczonym po mamie! ;D

Lileczko - Miki niezły elegant, a Ty jak widać w świetnej formie!

Agast, Minko, Frotko - co do wpadek zdanie mam identyczne, kojarzą mi się z nastoletnią lekkomyślnością i przyspieszonym ślubem ;)

Agast - może to kwestia hormonów, na razie "wrzuć na luz". ;) A jakby co, to jedynym minusem jest kwestia dokończenia studiów ::) - poza tym same plusy - Hanię masz śliczną, więc kolejny maluch na pewno też taki będzie  :laugh:; załatwisz sprawę rodzeństwa bardzo szybko, póki się nie rozleniwisz i nie wyjdziesz z wprawy ;), za rok z Twoim tempem na pewno wrócisz do formy! ;D ;D

Szkrabiku - GRATULACJE I ŻYCZENIA LEKKICH I PRZYJEMNYCH NASTĘPNYCH MIESIĘCY!!!

reklama
Do góry