reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
hehe, żeby jeszcze pełniej ukazać moje "skrzywienie", ;) to jeszcze napiszę, że nie używamy żadnych kosmetyków dla dzieci itp. oprócz mydła, zwykłej parafiny i do smarowania buzi na mróz wazeliny białej :)

mamomisi, ja do mycia Natiego nie uzywam w ogole mydla ani oliwki :) to zastepuje mi plyn do kapieli myjacy i nawilzajacy jednoczesnie kupiony w aptece.

Wow, takie zaproszenie na 1. stronę to jest coś! Zaraz zajrzę, co tam jest potrzebne i jak mi mój mały terrorysta pozwoli, to wyślę dane.

I, Nenyah, nie masz za co przepraszać. Absolutnie nie czuję się urażona. :)

Jucia Ja przez pierwszy miesiąc, moze półtora uzywałam tetry, a pampersów tylko do wyjścia, wkładałam 2 tetry a w środku taką cieniutką jakby bibułke, która chroniła przed przeciekaniem kupki dalej ;) a z trzeciej robiłam trójkąt i obwiązywałam nim Wiki. Prałam przez to na okrągło, bo po 1 sikaniu wszytko bło mokre, dlatego na prześcieradło dawałam podkład Seni. tetry uzywałam z 2 powodów: 1. miałam nakaz od lekarza szerokiego pieluchowania, który potem stosowałam na Pampersa, 2. podobno dla dzieck alepiej jak na początku uzywa sie tetry, chociaż w szpitalu jak im powiedziałm, że chcę używac tetry to zrobili wielkie oczy ;D
Generalnie na tetrze wcale nie zaoszczędzisz, ale możesz spróbowac na początku ją stosowac. Jak mi przyszło przewijać małą to mnie wstrząchało, bo troche to pracochłonne jednak było ;D
Teraz używam Pampersów, jak dla mnie najlepsze, aczkolwiek jedne z droższych, uzywałam też Huggisów, ujdą, i Bella Happy tez ujdą, a i tych z Tesco, ale raz na początku i takie sobie.

Swieżynko Dla Wojtusia wszystkiego naj!!!

Dziewczyny, juz wczesniej o tym wspominalam, ale powtorze: jesli ktoras z Was nie zyczy sobie, aby dane z listy na pierwszej stronie badz zdjecie Waszego dziecka bylo tam umieszczone to powiedzcie, wtedy ja lub Aletka usuniemy je. Ewentualnie mozna zostawic np. tylko nick i date, zeby wiadomo bylo kiedy maluszek obchodzi swoje kolejne swieta.
Swiezynko, ale cudne zdjecie Wojtka na 1 stronie!

No to Świeżynko zdrówka dla Wojtusia. Kurcze on o cały miesiąc młodszy od Tymka. Hm, no Tymek też jak stracił apetyt, to zaczął sam zasypiać. Ale w naszym przypadku, to chyba jednak nie coś za coś, tylko zwyczajnie chory i tyle.

U nas już trzecia drzemka dzisiaj ::) Normalnie odkładam go do łóżeczka i pada biduś mały. Nakarmiłam, przebrałam, porobiłam trochę zdjęć i tyle jego aktywności. Nie podoba mi się to za bardzo.

Hej Dziewczyny!

Wszystkiego najlepszego dla Mikiego, Adasia, Tymka i Wojtusia z okazji ich miesięcznic!

Frotko gratuluję Wojtusiowi ząbka!

Mamomisi, Lila cieszę się że podoba Wam się mój blog, dopiero się uczę i jest jeszcze sporo do zrobienia, ale w końcu zaczełam 2 dni temu  ;)

Wiolinko pomidory można wprowadzić od 7 miesiąca życia, ale ostrożnie bo mogą uczulać.
Kasza gryczana zawiera glutem więc można dopiero od 10 miesiąca.
Niejednolitą konsystencję wprowadzamy już czyli pod koniec 7mego, lub na początku 8mego miesiąca.
Może się zdarzyć, że dziecko nie jest jeszcze gotowe, wtedy próbujemy znowu za kilka dni i tak do skutku.

MamoGosi gratuluję ząbka!
Ja dodawałam już jogurt naturalny do deserków i nic się nie działo Szymkowi. Było go jednak niewiele bo ok. 2 łyżeczek na miseczkę deserku.
Mleko modyfikowane to też mleko krowie, więc jeśli dziecko ma alergię ma mleko krowie to także na modyfikowane.

Szkrabiku dziękuję.

Jucia ja tetrówek używałam tylko do podkładania pod główkę bo Szymek często ulewał.
Z jednorazówek polecam Huggiesy z Disneyem, a dla noworodka Pampersy Newborn.
Belle Happy u nas sprawdziły się w miarę, a Dada z Biedronki niestety były notorycznie przesikiwane.
Sama dojdziesz do tego, które pieluszki są najlepsze akurat dla Twojego maluszka.

Świeżynko Szymon cały dzień marudny, za to nocki (odpukać) super. Oby tak dalej! Chciałabym jeszcze żeby w ciągu dnia miał lepszy nastrój.

Gdzie się podziewa Junonka? Hop, hop??? No i sądzę, że ją i Oliwkę też powinnyśmy dołączyć do pierwszej strony. Oczywiście jeśli się zgodzi.

U nas nocka jeśli o sen chodzi super- przespana w całości. Zaś żeby nie było tak wesoło mieliśmy awarię elektrociepłowni i zimne kaloryfery od godziny 8 wieczór do dzisiejszego poranka. Dobrze, że mróz trochę sfolgował bo myślałam, że mnie coś trafi  :mad:
Ja chcę mieszkać w domku!!! i sama sobie ogrzewać tyle ile mi potrzeba i wtedy kiedy chcę!
Porażka jednym słowem, jeszcze jesteśmy chorzy to i bez tego ciągle mam dreszcze...Brrr...
Uciekam bo coś smęcę za bardzo. Akurat Szymon wstał to idę się bawić, ale chyba najpierw przewijać i karmić.

reklama
Paula, wspolczuje tego zimna i pozdrawiam cieplutko, zebyscie szybciutko wyzdrowieli
Chyba dzis dzieciaczki tak maja ze spaniem. Nati spal od 21 do 12

Do góry