reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hejka ;)

Wszystkim dzieciaczkom, którym własnie pojawiły sie pierwsze ząbki wielkie gratulację!!! Dużo zdrówka zaś dla  Tymka, Adasia i Mikołaja. 100 lat z okazji ich miesięcznicy!!!

Aletko - dziękuję bardzo za komplemencik  ;D

Czytałam, czytałam ale nic nie pamiętam....chyba będę musiała wrócić sie kilka stron bo mam pustkę w głowie. Nie wyspałam sie oczywiscie bo matuesz znowu dosć często się budził no i konkretnie rozgadał się o 6:30 i nie było już mowy o spaniu buuu. Zauważyłam, ze wylazł mu 8-my zębol (prawa górna dwójka) więc może przez to jest taki w nocy wburwiony. Albo nie wiem sni mu się, ze ostro walczy na kolankach w pozie raczkujacej i nie może przez to spać?Może cie zko myśli nad jakimiś nowymi pozami? No juz takie rzeczy wczoraj wyprawiał, że myślałam, ze mi za chwilę na głowie stanie i jakieś ługi bugi odtańczy ;D Co ja sie z niego  nasmiałam  ;D I rzeczywiście PauloC już nigdy nie napiszę i nie powiem, że Mateusz jest ciapkiem. Naprawde nie sądziałam, ze w przeciagu 2 dni nauczy się takich rzeczy  :laugh:

reklama
Mondzi, Aletko - każda z Was ma po trosze racji. Z jednej strony rzeczywiście forum i jego atmosferę tworzą ludzie, w tym wypadku Wy (dowód - mimo przenosin cały czas Was czytam i w zasadzie tylko tu piszę, bo majówki na noworodku do tej pory mnie nie przekonały do siebie), z drugiej strony na pewno jest inaczej pod względem otwartości i zaufania, wszystkie piszemy bardziej zachowawczo.
Annka1974 - co do gondoli Maxi-cosi Quinny to wiem, że nie jest ogromna, bo mam ją już w domu, a i wcześniej byłam tego świadoma. Liczę sie jednak z tym, że maksymalnie będę z niej korzystać pół roku. Jest jednak świetnej jakości, więc i tak jestem przeszczęśliwa i uważam, że było warto.
Mondzi - Tymek rośnie jak na drożdżach, jak z niego już duży facet!
Easy - pozdrawiam ;)

A tak odbiegając od tematu...doświadczone kobiety, jakich pieluch radzicie używać? Jednorazowych czy tetrowych? Jeśli jednorazowych to jakich? Na razie mam ambitny plan używania w domu, w ciągu dnia tetry, a na spacerach, w podróży czy w nocy jednorazowych. Jestem jednak leniem, więc...mój pogląd może sie szybko zweryfikować :D

Kurcze, Tymek zalicza już drugą drzemkę. Ja już nie wiem co z nim jest. Na dodatek zasnął sam.

Aletko, to co piszesz to prawda. Ale myślę, że wiekszość z nas z sentymentu zagląda na noworodka, i mimo, że minęło sporo czasu czujemy się jakoś dziwnie.

Beatko, no widzisz. Brawo!

Jucia, no co Ty? Tetrą szkoda sobie głowę zawracać. My próbowaliśmy pieluszek z Lidla, z Biedronki, Huugisów, a teraz odkąd jest konkurs, to jedziemy na Pamparsach.

Wiolinko, Wojtus jeszcze nie jest taki mobilny jak Twoja Agusia. Do wstania na własne nóżki jeszcze daaaleka droga!  :) A co do maila- widzisz, jak się znajomi o Ciebie troszczą?  ;D Miłego spacerku i saneczek!

Lila, u mnie z jedzeniem też katastrofa! Ja twierdzę, że moje dziecko nie może po prostu być " całościowo" grzeczne: jak śpi, to nie je, a jak ładnie je, to nie śpi.  ;) Przy jedzeniu odchodzą istne cyrki: krzyki, płacze, niezamykanie buzi, niepołykanie jedzenia... A tak się cieszyłam, ze tak ładnie je. Teraz z łaską zje odrobine musu owocowego. A marudny był wczoraj tak, że już miałam go sprzedawać na allegro.  ;) Dziś w nocy budził sie 2 razy, więc czemu ja czuję się, jakby mnie walec przejechał?  ::) Może to przez ten zapowiadany drastyczny spadek ciśnienia. I może Wojtuś też to odbiera i dlatego tak marudzi?...

Paula, dzięki za dobre życzenia! I cieszę się, że już trochę cieplej.  :) A z Waszymi (i naszymi  ;)) nockami- oby tak dalej!

Mondzi, dzięki za zabawy! Już skopiowałam!  :) I dla Tymka życzenia samej radości z poznawania fascynującego świata i zdobywania nowych umiejętności

Frotko, mamoGosi, gratuluje 1. ząbka!  :)

szkrabikowski-dzięki za zyczenia zdrówka! :)

Juciu, my od początku używamy pampersów i jestem z nich bardzo zadowolona. Happy zupełnie mi nie podeszły, nie odciągają tak dobrze wilgoci z dala od ciałka dziecka i poza tym często się zdarzało, że Wojtus je przesiusiał. A Huggies moim zdaniem są za wąskie i też ten wkład chłonny nie jest tak dobrej jakości jak w pampkach. A tetra- tak jak u Aletki- tylko do wycierania buźki i jak był malutki, to kładłam sobie taką pieluszke na ramię, kiedy nosiłam go do odbicia- żeby mi ubrania nie zapaćkał, w razie gdyby sie ulało.

Uff! Nadrobiłam!  :D

Wszystkiego najlepszego dla Tymka mondzi z okazji 8 miesiecznicy oraz dla Mikolaja cayo i Adasia amek z okazji ukonczenia 7 miesiaca :)
Moje dziecko wczoraj polozone spac ok. 21 spi do tej pory  8) oczywiscie budzil sie na jedzenie, ale jadl przez sen.
mondzi, zdjeciaTymka sliczne :) Dziekuje bardzo za wklejenie tekstow do zabaw z dzieckiem - na pewno sie przydadza :D
Widze, ze na tapecie kulinaria. Ja niestety nie mam jeszcze takiego urzadzenia do miksowania zupek (ale bede miec niebawem) wiec na razie u nas kroluja sloiczki. A tu czytam, pomidorowka z ryzem  ;D sama bym taka zjadla bo ubostwiam pomidorowa
Minko, wspolczuje, musialas sie troche wystraszyc widzac Wiki z babka w lapce stukajaca o podloge - Przed nami wszystkimi mnostwo takich przygod, nasze dzieci bardzo szybko rosna
Frotko i MamoGosi, gratuluje zabka(-ow) :D
zgadzam sie z Aletka odnosnie forum (Mondzi) :) i odnosnie pieluch (Jucia) - ja pieluch tetrowych juz w ogole nie uzywam
Swiezynko, a moze zabki ida? Albo po prostu nie jest jeszcze gotowy na jedzenie - daj mu troche czasu i nie martw sie - wszystko w swoim czasie, szanuj tempo wlasnego dziecka. A, i nie sprzedawaj go na allegro ;)

Jucia - a ja używałam tetrowych, bo długo nie mogłam się prezekonać do jak dla mnie "sztucznych" jednorazówek.Poddałam się dopiero jak mała zaczęła tak szaleć, że przebranie jej to istna ekwilibrystyka ;D A my używamy pieluszek DADA z Biedronki i jak dla mnie Rewelacja!!!Teraz mamy pampersy (prezent od teściów) są dobre, ale już nie takie jak DADA. Raz kupiłam Happy, bo była niedziela i to były jedyne pieluszki jakie mieli w sklepie osiedlowym - jak dla mnie - tragedia!!!

Nenyah, gotowy to on jest, bo już od misiąca wcina zupki i do tej pory jadł pięknie. Coś mu się chyba odwidziało... 8) Ale dziś jego święto, więc chyba mu to allegro daruję. ;)

reklama
Juciu - nasza mała akurat nigdy się nie odparzyła w tetrze, a w jednorazowych zdarzyło jej się raz, czy dwa. Najlepsze jest to, że ja na początku też myślałam, że nigdy w życiu nie dam się wkopać w "tetrowe" pieluszki ;)Tak jakoś wyszło, że się przyzwyczaiłam. Plamy nigdy nam na pieluszkach nie zostały. Prasowałam je o ile pamiętam nie dłużej niż miesiąc. Poza tym z opowieści znajomych ze starszymi dziećmi, wiem, że łatwiej jest odzwyczaić dziecko od pieluchy, gdy nosi tetrowe. Nigdy tego nie przeliczałam dokładnie, ale na oko wychodzi mi, że używanie tetrowych jest znacznie tańsze.

Ale ja tak w ogóle trochę skrzywiona pod kątem "naturalności" jestem ;) Z tego też powodu na przykład raczej nie kupuję słoiczków z jedzeniem. Od czasu bycia w ciąży bardzo zwracam uwagę na skład kupowanego jedzenia.Staram się kupować jak najmniej przetworzone rzeczy, unikam tzw. "dań gotowych".Mam dużo szczęścia, bo teściowie mają gospodarstwo i prawie całe jedzonko mamy od nich.
Jak dla mnie okropne jest też to, że dzieci rodzą się w szpitalu, jakby poród był jakąś chorobą. Niestety nie miałam na tyle odwagi, aby spróbować innej opcji. Teraz pozostał we mnie uraz odnośnie np. nacinania i innych procedur okołoporodowych. Wiem, że zdania na temat nacinania są bardzo podzielone, ale sytuacja, że jest ono RUTYNOWĄ procedurą w szpitalach jest dla mnie nienormalna.

Ot i tak oto zboczyłam z tematu pieluch na różne moje odchylenia "naturalnościowe" ;)

Do góry