reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hej ;)
Mikiemu życzę wszystkiego co najlepsze, najsmaczniejsze i najweselsze ;D

Juciu, niestety w kwestii wózka Ci nie doradzę, bo sama mam Nestora, ale chciałam napisać, że 5 m-c to wcale nie za wcześnie na wózek. Ja kupiłam wózek kiedy byłam w 20 tc., nie wierzę w żadne przesądy i wszystko jest ok :)

Beatusku, przykro mi, że macie taki problem. Mam nadzieję, że ząbki wyjdą szybciutko i Iguś będzie normalnie jadł.

Lila, Beatusku, dzięki za pocieszenie. Pędzluję Małemu pyszczek i już wygląda to lepiej 8)

PaulaC, Easy, gratuluję postępów maluszków, zakończenia rehabilitacji, życzę pomyślnych wyborów w sprawach zawodowych 8)

Rita, gratuluję udanych zakupów :)

reklama
Rety, chyba znowu będzie tasiemiec :D Postaram się streszczać.

Miki, Bartku, Nadiu i Kubusiu - wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia kolejnego miesiąca! Odkrywania codziennie nowych ciekawych rzeczy do robienia, smacznego jedzonka, szybkiego zasypiania i uśmiechania życzą ciocia Wiolinka z Agnieszką

Agniesia dziękuje ciotkom Megan, Aletce, Shirleyce i innym których Mamusia nie zapamiętała za gratulacje pełzania. Z tej to też okazji udało jej się samej dziś klęknąć kilka razy (tak jak do 'kociego grzbietu')!!! Tzn. podniosła i pupę i brzuszek i opierała się na kolankach i rączkach!!! Dodam że robi to jak jest w super humorze, najczęściej chichrając się. Może to jest klucz do rozwoju :D ? Już zastanawialiśmy się dziś z Adamem jak przemeblować pokój, chronić komputery i że trzeba wynieść kwiatki które stoją na podłodze... Jutro wielkie przemeblowanie robimy!
Acha. Dziś też zniżyliśmy poziom... łóżeczka :D Mam dylemat, czy zostawić karuzelkę. Czy Wy jeszcze je macie? Agnieszka nawet teraz jest w stanie złapać grzechotki, jak leży na brzuszku i podniesie rączkę do góry...
Rita, Pauli, Easy gratuluję dobrych wieści z wizyt u ortopedów i ich pochodnych :laugh:
Naya, trzymam za Was mocno kciuki!!!!! Przypomina mi się koszmar jaki przeżyłam jak Agniesia miała 2 tygodnie i w ciągu 4 dni schudła 90g...
Ania, Asia - życzę Waszym pociechom aby wizyta u dentysty minęła jak najszybciej! Kurczę, co to jest, że teraz już takie maluchy muszą chodzić do dentysty :mad:
Paula, rozumiem Twoją złość ale pomyśl sobie też potem, że mąż tak myśli o tym zarabianiu bo Was kocha i chce dla Was jak najlepiej, żeby niczego Wam nie brakowało i żebyście szybko kredyt spłacili i nie mieli już go na karku (o ile dobrze pamiętam, że spłacacie)
Junonko, a czy dziecko w ogóle musi coś pić oprócz cyca? Sorki, że się pytam, ale nie wiem :-[
Kasia77, to razem z Tobą chodziłam na szkołę rodzenia? Musimy się koniecznie spotkać. Chodzisz już do pracy? Bo ja właściwie nie. Może się umówimy w tygodniu w parku przy kościele na przykład?
Aletko, gratuluję siadania. Sama siadła, nono! To naprawdę COŚ :D
Megan, a Piotrusiowi ząbka, choć go niestety nie widziałam :( A ten Wasz Sylwester to super sprawa. Wybieracie się w tym roku?
Minko, gratuluję fajnej nocki i zasypiania.
Easy, a może Mary chce spać na brzuszku? Agniesia tylko tak śpi :D Tak zdecydowanie dłużej śpi w dzień. A w nocy nie wiem. Tak ją kładę i już :D
Beatusek, gratuluję ząbków. To chyba szybko Wam wychodzą :D
Beatka, gratuluję obrotów. Wreszcie się Mateusz ruszył!
Ale się tych gratulacji zebrało :D Chyba wiele z naszych dzieciaczków przeżywa teraz 'na dniach' jakieś 'skoki wzrostowe' :D
Igusku, no to nie wiem. A daleko ten basen od stacji albo od Traktu (czyli od autobusu)?
Szkrabiku, cieszę się, że pędzelkowanie daje efekty.
Rita, wow, ale zakupy :D

Frotko, Megan, Nenyah, Shirleyko, Wojtusiu, Piotrusiu, Natanie i Smoku dziękujemy za dzisiaj :D Buziaki!!! Cziekamy z niecierpliwością na zdjęcia! Aż nie wiem, o czym pisać :) Najbardziej się ubawiłam jak maluchy siedziały razem na kanapie i się sobą 'interesowały' Musimy to częściej powtarzać :D

A dziś moja dość bliska koleżanka urodziła córeczkę Amelkę :D ! A ja ze 3 razy zastanawiałam się, czy do niej nie zadzwonić i widać że dobrze robiłam :D

Witajcie!!!!
Miałam pisać popołudniu bo schiza mineła. Jednak rozmawiałam z naszą Asia na gg i strasznie przykro mi się zrobiło. Widze ,ze Asia nie pisała nic dzisiaj. Biedna Waneska dusić sie zaczeła i przyjechało pogotowie. Aśka wystraszona ,wszystko przez to,ze nie ma kasy na leki :( :( :( :( :( :( :(
Rozmawiałam z mamą pracuje w pogotowiu powiedziała,że konieczne jest leczenie takiej choroby. Bozzie jak ,jak przecież nie mają pieniedzy. Jakie to niesprawiedliwe.Asiu napisz co u małej !!!
Dobranoc

Cześć,
ja na chwilę, bo już na oczy nie widzę, nie nadrobię tego, co dzisiaj napisałyście :(
Chciałam tylko zaległe życzenia dla pieciomiesięczniaków przekazać (przeoczyłam wcześniej zaaferowana półrocznicami, przepraszam) - sto lat, sto lat i wszystkiego najlepszego :)
Megan, Nenyah, Shirleyko, Wiolinko, dziękuję za przemiłe spotkanie :) Agniesiu, Łukaszku, Nati, Piotrusiu - Wojtek pozdrawia serdecznie śpiewając i chrumkając (śpiewem to się chyba od Smoka zaraził ;) ). Miał mnóstwo wrażeń dzisiaj, bo jak tylko posadziłam go w foteliku, natychmiast zasnął i spał aż go z niego nie wyciągnęłam ;)

A teraz uciekam spać. Jutro jedziemy po fotelik a potem ma nas odwiedzić moja siostra :) Dobranoc.

Mikołaju i Bartku,Nadiu i kubusiu,Wszyskiego naj naj najlepszego! Oraz wiele zdrówka życzy ciocia Aga i Wikusia :)

Teraz nie mam za wiele czasu by z wami popisać :(
Ciągle mam cos do roboty :(
Juz jestem zmęczona :(
Ale zawsze wieczorkiem puznym zaglądam do was,popatrzec co naskrobałyście :)

Rito- super zabaweczki kupiłas, ale czy aby nie za dużo??  ;D
Co do prezentów to ja kupiłam dzisiaj: dla mamy- jej ulubione perfumy, dla przyjaciółki- skórzane rękawiczki w jej ulubionym ciemno fioletowym kolorze i dla siostry- robioną na szydełku turkusową chustę :)

SERDECZNE ŻYCZENIA DLA NASZYCH MAŁYCH PÓŁROCZNIAKÓW -WIKI I TOTULKA  :-*

ZAGADKA
zagadka0cd.png

reklama
Dzień dobry :)

STO LAT DLA SIASI I TOTULKA  :D

Co do Noworodka to fakt, że jest teraz taki sam jak wszystkie inne fora, chociaż ja nie byłam fanką poprzedniej szaty graficznej ;)

Widzę, że piszecie o prezentach - ja załatwiłam większość zamawiając kalendarze ze zdjęciami Smoka - sztuk 7 ;D Dla wszystkich babć i cioć. No ale został mi jeszcze dla Męża, i tu mam ogromny problem. Zero pomysłów :(
Także gdyby ktoś mnie chciał zainspirować, to jestem otwarta ;)

I my też bardzo dziękujemy Warszawiankom za spotkanie :D

Do góry