reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Na mmencik przed praca :))) Mialam tylko poczytac ale chcialam Czarnulko Cie uspokoic :))) Im mniejsze dzieci tym lagodniej ospa przebiega :) Siostrzenica mojego meza miala kilka miesiecy gdy zarazila sie ospa od moich dzieci i miala doslownie trzy krostki :)))) Wiec sie nie martw :) Bedze ok :)

Dzieki kochana Aletko za przekazanie pozdrowien :-*

reklama
Hej :)

Wszystkiego najlepszego dla Wiki i Wojtusia z okazji półrocznicy!!!!

Na razie nie nadrobię, niestety, bo sprzątanie czeka, a ja wstałam o 10, bo poszłam spać o 4 rano i jeszcze co chwilę mnie potem Piotruś wybudzał  ::) Normalnie czuję sie, jakby mi ktoś piachu w oczy nasypał i stłukł po głowie metalową rurką...

Asia, dobrze, że z Wanseką lepiej...

Naya, gdzieś mi mignęło, że są problemy z Nadią, strasznie mi przykro.. I trzymam kciuki

Paula, dobrze, że jakos się dogadaliście :) Nam za to jakoś wczoraj nie bardzo szło.... :(

Aletko, Shirleyko, Wiolinko, Nenyah, bardzo, bardzo dziekuję za wczorajesze przemniłe spotkanie :)

Wiadomość dla Nenyah - kubek, o którym rozmawiałyśmy, że w CH kosztuje 160 zl ( :o) znalazłam w sklepie sportowym MAKS w Arkadii za 30 zeta. Oczywiście nie jest taki sam, nie ma jakichs tam ulepszeń w środku, ale trzyma ciepło około 2 godzin, ma zamykaną klapkę, no i ccena zachęcająca. Tyle tylko, że jak wlejesz wrzątek, to broń boże nie wolno go odwracać do góry nogami bo w ogóle nie trzyma. Za to przy zimnej wodzie jest dość szczelny. Reasumując, ja kupiłam i w sumie jestem zadowolona, a plus jest taki,m że jak go potestuję i mi sie odwidzi, to mogę w ciągu 3 dni oddać.

Słuchajcie, to tak tylko bardzo pobieżnie, co mi sie w oczy rzuciło jak przeglądałam forum, postaram sie później nadrobić a na razie buziaczki i ruszam do walki z brudem i bałaganem...  >:D

Semi a powiem ci ze udało ci sie mnie pocieszyć :)

Ale i tak jest mi przykro że Wiki jest chora :( bo ledwo co wyzdrowiała z przeziębienia i mogła zacząć chodzić na spacerki a teraz to :( i znowu pewnie posiedzi ze dwa tygodnie :( A to tak długo :(

Dla Wszystkich Mamuś, trochę długie... jak przystało na mój post ;)

>>Dlaczego kobiety żyją dłużej...
>>Rodzice oglądali tv i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem
>>zmęczona, pójdę spać". Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na
>>jutrzejszy lunch, wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na
>>dzisiejszą kolację, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce,
>>nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole i
>>przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano. Potem włożyła
już
>>upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do pralki, uprasowała
>>koszulę i przyszyła guzik. Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę,
>>postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do
>>szuflady.
>>Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do
>>wysuszeni a. Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni.
>>Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła
>>trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod
>>krzesłem. Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała
>>kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie
spożywczym.
>>Obie kartki położyła obok torebki. Potem Mama zmyła twarz mleczkiem
>>"trzy w jednym", posmarowała się kremem "na
>>noc i przeciw starzeniu", umyła zęby i opiłowała paznokcie. Ojciec
>>zawołał: "Myślałem że poszłaś do łóżka". "Właśnie idę" - odpowiedziała
>>Mama. Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem
>>sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest
>>zapalone. Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i
>>telewizory, powiesiła koszulki, wrzuciła brudne skarpety do kosza i
>>krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje. W swoim
>>pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro,
>>naprawiła stojak na buty. Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych
>>czynności do wykonania. Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła
>>swoje cele. W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w
>>powietrze": "Idę spać". Co też bez namysłu uczynił.
>>
>>
>>Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego kobiety
>>żyją dłużej?
>>"BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG".... ( i nie możemy
>>umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia !!!)
>>
>>
>>Opowiedz dziś tę historię 5 fantastycznym kobietom - na pewno będą Ci
>>wdzięczne.
>>A potem- IDŹ SPAĆ !!

reklama
Do góry