reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Lila ja nie pomogę, bo nigdy tak nie mieliśmy. A co do weekendu to pewnie, że iwdać po tym że jestem... kiedyś musze z Wami popisać nie? ;D
asioczku na ava wyglądasz świetnie!

Wiecie, co? Mam tzw. rękę do kwiatów. Nie podlewałam ich z 3 tygodnie, a one wciąż pięne, a jeden dodatkowo zakwitł ::) Chyba w geście rozpaczy...
Dobra teraz czas na kuchnię... bleee...

reklama
Easy dzięki za komplement :)

Teraz wyglądam tak :)

179280.jpg

asioczku no gdyby nie ta lekko opuszczona głowa ... ;) Fajnie wyglądasz! Kusisz tymi krótkimi włosami... korci mnie żeby obciąć ::)

dziecko jest dziś jękliwe ::) jeśli to zębiszcza to czuję że przyszła kryska na matyska - po braku kolek i względnie przespanych nocach ząbkowanie coś czuję, że da nam w kość ...

Asioczku dawaj zdjatko brzuchalka!!!Ja Twoj wyglad juz chwalilam,teraz chce pochwalic brzuszek ;D

A moze jakies inne dzieciatko tak mialo, skoro nie Marys Easy??

Hehe,no to masz reke Easy,my dla odmiany kwiatow w ogole nie mamy,tak po remoncie jakos zostalo, nie lubie kwiatow,podlewania itp,blleee

Mgdalenka dziekuje za życzenia!!! :)

Jejuuuu ale te 7 miesięcy szybko zleciało!!! ::)

Hm... a na suwaczku Magdusia ma 6 mies ...dziwne...

Dziewczyny dajecie maluszkom chrupki kukurydziane? Jakoś nie jestem do nich przekonana...boje sie, że sie nimi zaklei czy cos w tym stylu...

Hejoł

Magdulku - ja Mateuszowi daje chrupki i nic sie niepokojacego w wziązku z ich jedzeniem nie dzieje. Jak tylko Mateuszowi w buzi znajdzie sie za duży kawalek to go wypycha językiem. Wczoraj np. ugryzło mu się za dużo ale tego nie wypluł, pomemlał chwilkę w buzi pewnie mu się rozpuściło i przełknął.
No i wszystkiego naj naj dla Magdalenki!!!!

Lila no ja się też zarzekałam, że nie chcę kwiatów, a teraz jak są to jest fajnie... Choć to głównie sukulenty i kaktusy, a one jak wiadomo wymagające nie są ::)
Świetny masz podpis ;)

Easy, Aletko, Asioczku oczywiście macie rację Dziewczyny.
Ja tam nie ubolewam nad tym, że będę siedzieć na działeczce.
Będą ogniska, grille, piękne zachody słońca. Ja bardzo lubię patrzeć jak przybywa nam domku. Czasem tylko zatęsknię żeby gdzieś wyjechać.
My akurat nie mieliśmy dylematu dom czy mieszkanie bo mieszkanie ciasne, ale własne już mamy, ale nie podoba nam się w mieście. Na wsi cisza, spokój, własny kąt, poranki we własnym ogrodzie, a nie śmieciara pod oknem zabierająca śmieci o 6 rano, albo emerytka oglądająca telewizję na cały regulator o 12 w nocy, tudzież kibice wracający po meczu w stanie wskazującym.
Nie ma strachu o samochód itp. ale są też minusy oczywiście jak zawsze. Chociażby mniejsza anonimowość, samemu trzeba dbać o ogrzewanie, no i parę lat wyrzeczeń, pożyczki, aby domek powstał.
Ale tak jak piszecie za kilka lat jak Szymek i drugie dziecko już będą sobie zdawać sprawę z tego, że są wakacje to będziemy na nie jeździć.

Lila u nas też nie było niczego takiego.
Cieszę się że i u Was lepsza nocka, oby tak dalej! Super zdjątka w ava i podpisie.

Magdulku ja nie podaję na razie chrupek kukurydzianych.

Easy gratuluję ręki do kwiatów. Ja za to takich zdolności nie mam i udają mi się tylko warzywa  ;) Na parapecie mam same sukulenty, a i one czasem są biedne.

reklama
PaulaC no wszystko o czym piszesz to prawda, ale my np. wyszliśmy z założenia, że oprócz kredytu na budowę, potem trzeba będzie w dom ładować kasę (wiesz remonty i inne takie sprawy). Rafał jest niestety nieuzdolniony w kierunku remontowo-budowlanym, więc pewnie do wszystkiego musielibyśmy mieć "ludzi". Poza tym jak sobie pomyślę o np. odśnieżaniu w zimie ;)... No lenie jesteśmy i już.
A co do mieszkania to nam się marzy dwupoziomowa mansardówka na obrzeżach Poznania, najjlepiej na zamkniętym osiedlu... ::)

Do góry