reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Witajcie!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MADZI Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĘCY!!!

ORAZ SPÓŹNIONE WSZYSTKIEGO NAJ DLA MONGEI Z OKAZJI URODZIN!!!

Beatko jak napisałaś, że coś wisi w powietrzu to powiało grozą.

Mamomisi nie wiem czy to od ząbków, ale od 38 stopni już się podaje leki na obniżenie temperatury. A jak się będzie utrzymywać to ja bym poszła do lekarza.

Easy miło Cię widzieć. ;D Faktycznie miałaś niezły piątek 13-ego. U nas obyło się bez rewelacji.

Lila życzę Ci tych lepszych nocek z całego serca.

U nas noc re-we-la-cja! Jak za starych dobrych czasów, a nawet lepiej bo sen od 19 do 7:20 bez ani jednej pobudeczki ;D
Jestem wniebowzięta po prostu :D a moje choróbsko też jak gdyby nieco ustępowało, plecy nie bolą tak bardzo(to za sprawą mężyka 8)
Ogólnie dzień mi się super zaczął i oby tak dalej.

bry ;)

kurde cieszę się, że mnie brakuje Wam, baby Wy moje kochane!!! Ale nie rozpieszczajcie mnie tak, bo W pióra obrosnę ;D

Do piątku 13-stego dokładam sznytę pod prawym okiem, którą zafundowała mi moja córeczka słodka szczapiając mnie swoją tłuściutką łapką i wbijając pod oko jeden śliczny paznokieć maleńkiego paluszka ::) Wyglądam jakbym za słoną zupę ugotowała...

PaulaC no to w końcu odespałaś!!! Cieszę się!! Ja również ;D Mary obudziła się tylko raz - o 4 - popiła wodą i poszła z powrotem spać. Wstała o 7 :laugh: Teraz zalicza już drzemkę 8)
Beatko nie kracz... ;)

W pracy zaplanowałam sobie urlop - pierwszy mam od 16-23/06 - jedziemy do Żywca na giełdę piwną no i zostaniemy w okolicy kilka dni!!! Drugi 04-22/09 - 3 tygodnie - jedziemy za gramanicę ;) jeszcze nie wiemy gdzie, ale mój małż coś wczoraj bręczał o Hiszpanii ;D Fajnie by było, bo jeszcze nie byłam!

Aletko dzięki za radę na bolące plecy. To choroba cywilizacyjna niestety :( i wiele ludzi na nią cierpi.
Zakwasy na ramionach też nam się zdarzają. Spróbuję następnym razem, a że boli to wiem, ale jak potem przestaje to warto trochę pocierpieć.

Easy ja też się cieszę, że się wyspałaś! ;D Oby tak dalej! Szymka właśnie odłożyłam do łóżeczka bo wygląda na śpiącego i właśne w tej chwili ucichło gadanie z łóżeczka.
Czyżby zasnął?
Plany urlopowe faktycznie Ci się interesująco przedstawiają.

Tak piszecie o wakacjach i ja też już wiem co będę robić. Biegać za Szymkiem po działeczce w czasie gdy mężyk razem z moim ojcem będą budować nasz domek.
Może mało interesująca perspektywa, ale coć za coś. Może pojedziemy na wycieczkę w góry, ale to na dzień(blisko mamy). Wypady na ryby też się szykują...
A wczasy z prawdziwego zdarzenia to może za kilka lat jak się odkujemy.

PaulaC no działeczka, na której powstaje własny domek to baaaaaaaardzo interesująca perspektywa!!! Z jednej strony zazdroszczę, ale z drugiej mamy sprawę budowy domu przedyskutowaną z Rafem i stwierdziliśmy, że chyba bardziej nas urządza duże mieszkanie i ewentualnie jakieś letnisko poza miastem ;) No ale to i tak plany na za "kilka" lat...

No Easy widac,ze weekend,bo jestes z nami jak dawniej ;D

Witam,

Magduniu wszystkiego naj z okazji miesiecznicy!!!

Paula - dzieki, zyczenia sie chyba spelnily. Nocka fajna,jak dla mnie, usnal o 21, o 22 cyc,ale wtedy jeszcze nie spalam, potem o 2( 2:30 smoczka musialam zapodac,ale w zasadzie jeszcze nie usnelam po cycu) i 6 cyc. Sen do 7:40, teraz sie bawi,spac ani mysli isc, no juz tak ma ::) Dla mnie tekie dwie pobudeczki to relaks,bo ostatnio byly co godzine juz nawet. Ale widze zmiane,bo dzisiaj w nocy cycal, po prostu, nie memlal,ale cycal,ot i to od razu widac.
Ciesze sie Easy, Paula,ze sie wyspalyscie,a Ty Agast??
Agast - hehe,ja nie mam takich dlugich wlosow ;D

Aha pytac mialam, po jednej z ostatnich szczepionek Mikiemu w miejscu wklucia wysoczyla malutka, zaczerwieniona plamka, ale martwi mnie to, ze jak sie dotyka to czuje sie zgrubienie ::) Tez Wasze pociechy tak mialy, maja??Mam sie martwic, isc do lekarza??

Witajcie w sobotę :)

Easy nick na bb mam mój standardowy, na noworodku był zajęty. Co do zdjęcia z avatarka, to już historia. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów mam naturalny kolor włosów. Dzielnie włosy zapuszczałam, ale w zeszły czwartek poszłam włosy trochę wyrównać i mam je obciachane na zupełnie krótko :)

Paula pobyt na działce z maluszkiem już chodzącym może byc również bardzo interesujący i pełen zaskakujących momentów. Z mężem mamy dylemat, budować dom czy tak jak Easy zmienić mieszkanie na większe i dodatkowo jakąś zamiejską posiadłość koniecznie nad wodą.

Widziałam na noworodku, że Agast szukała porady na wypadające włosy, mi pomogła seria Kerastase przeciw wypadaniu włosów. Po poronieniu myślałam, że wyłysieję. Kosmetyki te można kupić w salonach fryzjerskich gdzie używają kosmetyków LOREALA no i oczywiście na allegro :). do najtańszych nie należą, ale są wydajne. Najskuteczniejsze są ampułki:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81135203

Idę prasować ... Już wiem, że kocham pampersy .. Wyprasowałam 5 pieluch tetrowych i 2 flanelowe i wiem, że tego nie lubię. Jak pomyślę o stercie pieluch, którą prasowała moja mama dla mojej siostry to ją podziwiam.

reklama
Aletko dlatego takowe pieluchy zakupiłam, bardziej jako podkład, ochronę niż jako majtkową wkładkę :). Mam nadzieję, że pampersy się sprawdzą i nie utonę w prasowaniu tetrówek. Przyznaję się bez bicia, że żelazko to mój wróg :)

Do góry