reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
czarnulko, moje też bez szuflady - czego fakt, nie dopisałam ( nie mogłam znaleźć innego zdjęcia). u ciebie są 2 czy 3 poziomy?

Lila- ZDJECIA MIKIEGO ZAJEBISTE!!!!!  ;D
A nocka u nas troszke lepsza ale bez rewelacji. Były chyba dwa budzenia z tego jedno na jedzenie a drugie na memłanie cyca, które zakończyło sie usypianiem w lezaczku o 4 rano  ::) Ostateczny koniec spania o 7.30, ale to chyba dlatego ze wczoraj nasza panna z popołudniowej drzemki obudziła sie o 20.20  ::) I potem była lipa z zasypianiem  :mad:

Czarnulko, Minko, Megan- zdrówka dla Waszych dzieciaczków!!!

Megan- Piotrus w podpisie - CUDO!!!  ;D

Paula- Hanka tez kiedys potrafiła przespac w nocy 8 godzin ciagiem a teraz jak pospi 5 to jestem bardzo happy  8) No ale moze Szymusiowi jeszcze wróci lepsze spanie ;)

Minko dziękuję.

Megan mam nadzieję, że Piotruś jednak zachce jeść, chociaż cyca.

Agast ciągle mam nadzieję, że Szymek wróci do tamtej 10-11 godzinnej nocnej normy.

Przed chwilą wykąpałam Szymka, zaraz pójdę karmić, potem lulu(Szymek), a ja mam w planie kolację z mężem bo wraca dzisiaj o ludzkiej godzinie, a potem spanko.
Plecy mnie bolą :mad: jak ja tego nie lubię.
Mam już z nimi problem od 3 lat.

Agast tak, masaże połączone z rehabilitacją mogłyby pomóc doraźnie bo nie ma żadnej gwarancji, że ból nie wróci znowu.
Moja neurolog twierdzi, że ten nerwoból jest spowodowany zwyrodnieniem kręgosłupa szyjnego. Mam na to specjalne ćwiczenia, ale prawdę mówiąc niewiele dają.
A masaże? Ciężko trafić na solidnego masażystę. W większości niestety są to ludzie, którzy chcą w ten sposób dorobić, a o masażu nie mają zielonego pojęcia, więc trochę się boję.
Pozostaje zatrudnić mężyka do masowania i wygrzewania bolących miejsc.  ;)

Witam wreszcie

Asioczku dziekuję za link troszke poczytałam,już szukałam w necie wszystkiego na ten temat z tego linku wyczytałam także że niestety nie zawsze da się wytepić lamblie ::),no ale badania mamy w środę więc będę wiedzieć czy mam się czym martwić,narazie nie chcę już o tym myśleć

Lila zdjęcia Mikiego są śliczne,piękne superowe poprostu bomba a te włosy to rozumiem że twoje?

Megan duzo zdróweczka dla Piotrusia całuski dla niego

Paula ztrudnienie męża super pomysł ;)

Niestety nie nadrobiłam wszystkiego bo od kilku dni strasznie boli mnie głowa i coś tak czasu brak.Robert wreszcie nauczył się pić porządnie z niekapka wczoraj zamiast kaszki na kolacje dałam mu mleczko modyfikowane i byłam w szoku wypił całe 250 ml! i pewnie gdybym dorobiła wypiłby jeszcze.Paulo wiesz jeszcze bym Cię poprosiła o przepis na budyń z mleczka modyfikowanego gdybyś mogła :)

Aletko śliczne zdjątko w avarcie ale wiesz z tych zdjęć co dotychczas dostałam od Ciebie to ...jesteś trochę niepodobna ;)

Megan twój Piotrus też śliczniast taki dokarmiony ;)

Minko,czarnulko dla waszych dzieciaczków także duzo zdróweczka

Asiu specjalnie dla Ciebie:

Kisiel mleczny
- 6 miarek mleka modyfikowanego
- 180 ml wody
- 8g mąki ziemniaczanej
- 1/2 żółtka jaja
- deserek lub soczek do smaku
Mleko wymieszać z połową wody. Do drugiej połowy dodać żółtko i ciągle mieszając zagotować, na koniec wlać mleko. Można polać deserem lub sokiem.
Można zrobić bez żółtka i też wyjdzie

A ja się odmeldowuję bo masażysta czeka ;D
Dobrej nocki życzę Wam i sobie.

reklama
276.png

Lila mam nadzieję, że nocka była lepsza... Co ten Miki tak ostatnio wariuje??? Może z tęsknoty za Mary ...? O już doczytałam, że było kiepsko... WSPÓŁCZUJĘ! Jaaaa cieeee... ale zajefajny Miki na zdjęciach!!!
d040.gif

Megan trzymam kciuki, żeby ta infekcja nie była niczym poważnym!!!
Jucia Miss Mary dziękuje... i Miss mama również heheheh
b020.gif

Beatko no specjalnie dla Ciebie zasiadłam do tego posta-giganta. Miło się człowiekowi na sercu robi jak słyszy (lub czyta), że komuś go brakuje!!! Dziękuję!
Natko Maria też interesuje się literaturą... Gazetę potrafi „przeczytać” w 20 sekund... Po niej już nikt inny tego nie zrobi...
d015.gif

Aletko, nie pisałam jeszcze, że miło mi widzieć Ciebie i Kornelkę!!! Świetny ava!!! A nocka w nowych pieluchach ok. Jakośc bardzo dobra, no ale cena powala – 35 zł za 36 pieluch... Kornelka normalnie mnie zadziwia... Stanie jak stanie, ale żeby się świeżo nabytymi zębami podtrzymywać ;-) ??? Odważna dziewczyna!
d060.gif

Asioczku ja widzę piękny ava, zmianę niku (chyba...) i ... 65 dni do KOŃCA!!! Jak ten czas leci...
Mad Maria jest odkładana do łóżeczka o 19-stej. Jak dobrze idzie to 10-20 minut potem śpi. Dla porządku dopiszę, że wstaje ok. 6-7. W ciągu dnia śpi w sumie ok. 2,5-3 godziny.
Minka dla Wiki życzenia zdrowia!!!
PaulaC no życzę lepszych nocek na stałe!!! A co do masaży to same w sobie są niezłe, ale jak je jeszcze przystojny masażysta wykonuje to normalnie szał-ciał
d060.gif

Piątek 13-stego... Ta... Przy kąpieli Maria strąciła szklankę z przegotowaną wodą - szklanka jebut rozbiła się na kaflach, Mary w ryk, ja spodnie mokre...
a010.gif
Potem wyślizgnęła mi się z rąk nad wanną, ale na szczęście złapałam (Mary rzecz oczywista!). A potem idąc do sypialni wrzuciłam smoka pod łóżko i Rafał musiał prawie całkiem pod nie wejść, żeby wyjąć
a030.gif

Na całe szczęście już dziś niewiele do zrobienia, więc może uda się jakoś przetrwać.

Do góry