reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Jeszcze raz dziękuję w imieniu śpiącej już Mary!
szkrabikowski nie omieszkam przekazać, ale jutro, bo teraz obawiam się, że mogło by to zakłócić jej spokojny jak dotąd sen ;)

Małż zakupił dziś (omyłkowo oczywiście ;) ) Pampki Lets Go 4 (od9 kg). Fajne są - zakładają się jak majtki, są jakosci niemieckich Pampków i są ... mniejsze niż zwykłe 4 ... Jak ktoś lubi eksperymentować to polecam - my założyliśmy na noc i jutro okaże się jak się sprawdzają.

Buziaki Wam wysyłam i czekam na weekend żeby być w miarę na bieżąco ;)

reklama
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie soczkow,a Tobie Paula za zyczenia wyspania sie, oby sie spelnily,bo nie wiem ile jeszcze tak pociagne ::) do karmienia wstaje moze z 4 razy,ale ile poza tym ze smoczkiem,z piciem,sama juz nie wiem ::)

Dzis Miki spal raz w dzien, fakt o dziwo trzy godziny,ale rano wstal o 8, zasnal po 12 na spacerku,bo w domu nie chcial, obudzil sie po 3 i zasnal przed chwila, z wielkim ALE... ::)

Niech ta noc bedzie spokojniejsza, plizzzz...

Hej Kochane,
ja na chwilę, bo głowa mi normalnie odpada...

Wszystkim dzisiejszym Jubilatom STO LAT!!!

Dzis dzień pod znakiem urzędów i badań, wszystko na szczęście załatwione pomyślnie.
Piotrusiowi wczoraj znów wyskoczyła gorączka, a cały dzień było ok i już sie cieszyłam. Zadzwoniłam więc do lekarki i ustaliłyśmy, że robimy morfologię i CRP. Morfologia ok, ale CRP 110 przy normie <10... :( To znaczy, że jednak jakaś paskuda wstrętna infekcja jest i trzeba uderzyc antybiotykiem. Jutro lekarka przyjdzie o 7.30 rano i będziemy radzić. To tyle co u nas.

Czarnulko, Wiki śliczna. A jak Twoje samopoczucie???

Aletko, ava superancki :)

Paula i wszystkie "niedosypiające mamusie" - życzę lepszych nocek!!!

Frotko, o bu, zdrowiejcie szybko. Ja też sie dziś nietęgo czuję - głowa odpada, jak juz pisałam i gardło trochę boli, wziełam juz Apap C i zarz mykam do łózka.

Asioczku, myśmy pierwszy raz byli w Krakowie jak Piotruś miał 4 tygodnie :) A jak miał sześć, to pojechaliśmy na półtora miesiąca na południe i byliśmy w Krakowie, Myślenicach, Bielsku i Piwnicznej ;) I było super :)

Junonko, śliczna Oliwka i proszę mi o straszydłach nie pisać, bo Ci lanie spuszczę ;)

To tyle, co teraz pamietam... Całuski i dobrych snó Wam życzę, papa, do jutra, może coś więcej sklecę ;)

Wszystkiego najlepszego dla 7-miesięcznej Miss Mary i Jej Mamy!!!

Domyślam się, że Mary juz śpi, ale niestety dopiero teraz wpadłam do Czerwcówkolandu. Easy przekaż jej od ciotki całusa  ;)

Aletko - ava cudny!

Moje dzisiejsze posiedzenie wieczorne przy komputerze będzie krótkotrwałe, bo mój słodki Maluch nieźle się wierci i domaga się pozycji leżącej. Życzę więc Wszystkim słodkich snów (zwłaszcza Hani...żeby dała mamie pospać i ograniczyła pobudki)  :D

Hejka

Dziękuję dziewczyny za gratulację :laugh:
Odkąd Mateuszowi powychodziły górne ząbki to ciągle nimi zgrzyta. Normalnie idzie oszaleć!!!Ten dźwięk powala mnie na nogi ;D wrrr

Easy - kurde brakuje tutaj Ciebie. Jakoś tak sie przyzwyczaiłam do Twojego "brrryyy" i teraz jakoś tak dziwnie.wracaj!

No dobra... to ja już zmykam spać. Trzymajcie się kobitki

O ja gapa  :-[

Wszystkiego naj... naj dla Marysi!!!!!

Jucia- mam nadzieje ze Hanka Cie wysłucha, ale tak szczerze to wątpię...

Beatko- normalnie zazdroszczą Wam tych ząbków  ::) U nas dalej ani jednego  ::)

Czarnulko- czapeczkowa Wiki superowa  ;D

Lila, Paula- moze dzisiaj uda nam sie wyspac

Megan- zdrówka dla Piotrusia  :-* :-* :-*

ooo obudziła sie  :mad:

Witam!
Nie było mnie ze dwa tygodnie a tu tyle stron, że w życiu nie przeczytam.

U nas wszystko ok. Maciuś zaczyna interesować się ksiązkami a najbardziej podobaja mu się te "dorosłe" z biblioteczki. Zaczął sam sobie wyciągać i czytać. W domu nic się przed nim nie ukryje a najciekawsze są miski naszej kotki. To dopiero zabawa! Zresztą Zuza i tak ma już ciężki żywot.

Mam pytanie: Czy posiadacie taką bramkę, która uniemożliwiia wchodzenie maluchom wchodzenie do kuchni? Gdzie kupowałyście i za ile? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

Hej Kochane :)
Dziś chyba będę pierwsza... ;)
Czekamy właśnie na panią dr, która ma przyjść około 7.30. Nocka w miarę ok, oczywiście pobudek kilka, ale to norma, tylko znów wyskoczyła gorączka, zaaplikowałam czopek no a dzis polecimy z antybiotykiem :-[ Nie zachwyca mnie to, ale faktycznie nie ma chyba innego wyjścia, bo sie to już ciągnie i ciągnie...

Agast, Piotruś dziękuje :) A jak Wasza nocka?

reklama
Megan witam się i ja!
Nasza nocka znośna, a właściwie to po cichu się przyznam, że się wyspałam bo Szymek zrobił mi tylko 2 pobudki z czego jedna na cyca o 3, a wstaliśmy o 7:30.  ;D
Może idzie ku lepszemu?
Za to chyba do mnie znowu się przyplątało jakieś choróbsko- zaraziłam się od męża bo dzisiaj to ja nie mogę mówić, ani przełykać, w dodatku mam biegunkę  :-[
Wcale mi się to nie podoba bo dopiero co wyzdrowiałam....
Boję się o Szymka i zwiększyłam mu dawkę Cebionu do 5 kropelek dziennie.

Lila dziękuję, chyba życzenia się spełniły, a jak u Was nocka?

Natko ja nie mam bramek, ale Szymek na razie jest dzieckiem stacjonarnym- jak pełznie to w okół własnej osi, ale do raczkowania to jeszcze daleko.

Zdrówka życzę wszystkim choraskom!

Idę na śniadanie. Szymek już po, teraz czas na mamę.

Do góry