reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Paula- nie zagęszczam bo robie z ziemniakami bo Hania je bardzo lubi. Marchewki nie daje duzo a ostatnio to robiłam zupki zupełnie bez niej. Ale za to po zupce z groszkiem kupy były ciemno szare, prawie czarne  ::) Oj nie służy jej chyba ta moja kuchnia....  :-[

Rito- nie mam chyba Twojego adresu meilowego. A zdjęcia były na forum, ale juz je usunęłam.

mad- mięska tez nie dje chyba zbyt duzo bo tyle ile dziewczyny tutaj pisały. Do jednej zupki to tak gdzies 3 na 3 cm.
jesli chodzi o ta blizne po szczepionce to Hanka miała juz ją sprawdzaną na ostatniej wizycie... ::)

reklama
Agast - my też tuż po wprowadzeniu stałych pokarmów przechodzilismy przez problem twardych kupek. Teraz się uregulowało, nie mam pojęcia dlaczego.Być może dlatego, że teraz Emilka więcej pije, być może dlatego, że zaczęłam jej podawać podgotowane jabłuszko, sama nie wiem...

Paula - no faktycznie Kraków i Bielsko to bliziutko.A do Krakowa mam wielki sentyment, tam studiowałam, tam spędziłam praktycznie cały czas "randkowania" z moim (jeszcze wtedy nie)mężem ;).Cudowne miasto.Bardzo tęsknię za tym, żeby tam pojechać.Może na wiosnę... :)

Agast - ile drzemek?? :o Moj Mlody tez spi po jednym razie, ewentulanie dwa razy!!!Zazdroszcze!! I u mnie takich zaparc nie bylo.
Megan - przytulam i czekam na wiesci!!
Sniezynko - no to super!!
Frotko - zdrowka dla Wojtusia!!
Asiu - a na kase chorych nie mozna tych badan??Co za czasy!!Wspolczuje i przytulam. I ja tez wiedzialam,ze w bananach sa te robale dlatego odcina sie koncowki tych owocow.
Beatusku - dziekuje i gratki utraty kilogramow!!
Beatko - napisz jak po danonku,moze i ja podam w koncu. Od kiedy niby mozna???
Paula - dzieki!!
Mondzi - przytulam!!

A Miko byl dzis szczepiony, bardzo dzielnie to zniosl wiec sie tez tym pochwale,a co!!Dummna jestem z synka!! ;D

Dzis zjadl deser na mleku modyfikowanym, po kapieli bedzie cyc.
Ide kapac!!

Nie sadzicie,ze to jest chore podawac modyfikowane skoro mam mleko w cycach??No chyba zwariuje od tych mysli!!Gdyby nie szkola... :mad:

No to teraz przeczytalam,ze i Szymon Paulispi wiecej razy niz moj Mlody ::)

Agast w takim razie nie wiem dlaczego tak. Może to okres przejściowy i się unormuje wkrótce? życzę Wam tego.

Mamomisi a gdzie w Krakowie studiowałaś(na jakiej uczelni? ) i co? jeśli to nie tajemnica  ;)

Lila gratuluję dzielnego Mikiego! Z tym spaniem to już chyba tak będzie, że coraz krócej i mniej spania im Szymek będzie starszy, ale jedna 40 minutowa drzemka to dla mnie za mało.
Współczuję, że Miki tak mało śpi. Po dzisiejszym dniu wiem co to znaczy.
Z mleczkiem to ja też mam takie odczucie, że faktycznie po co dawać modyfikowane jak jest w cycach, ale ja jestem w innej sytuacji bo planuję karmić do roku.

Szymek śpi. Zasnął prawie od razu jak tylko go położyłam do łóżeczka. Wcale mu się nie dziwię...

PaulaC - na Jagiellońskim socjologię

Co do drzemek dziennych to Emisiek drzemie ok. 3 godz. dziennie i rozkłada się to na 2-3 drzemki w ciągu dnia o różnej długości od 30 min. do 2-2,5 godz.
A wstajemy ok.8.00-9.00 ;)

Czy ktoś może mi streścić??? Jakieś 5 stron :(

Mondzi, Ty mi nie pisz takich rzeczy, bo doła dostanę...
PaulaC szkoda ale i tak dzięki ;) (Ty wiesz o czym pisze!)
agast u nas zaparcia są tylko i wyłącznie po dużej ilości marchewki...

No. To mi się w oczka rzuciło, a reszta umknęła.

Napiszę Wam, że na Bebiko Mary spała wczoraj od 19 do 4, potem popiła wodą jakieś 2 łyczki i wstała o 6:15.
Ja dziś i jutro na szkoleniu w głupich godzinach 10-18...

Małym Jubilatom STO LAT!

Mamomisi u nas drzemki wyglądają bardzo podobnie jak u Was.
Też w sumie 3 godzinki w ciągu dnia. Z reguły po 40 minut do godziny na każdą drzemkę.
Wstajemy zawsze o 8:00, kładziemy się spać(to znaczy Szymek) o 19:00. Jest pobudka ok. 5:00-6:30 na cyca i spanko do 8.

Easy wiem i też żałuję.
Ze streszczeniem sama mam problemy i pewnie połowie osób zapomniałam co chciałam napisać.

widze, że było o spaniu

no to u nas tak: w ciągu dnia 2 drzemki - jedna od 40 min do godziny, druga do 2 i pół godziny (raczej około 2), na noc zasypia o 19-19:30 i wstaje o 6-7 rano - przerw w spaniu 1-2 (ostatnio jedna po odstawieniu).

Kurcze, czy ktos mi moze powiedziec dlaczego moje dziecko nawet jak zje 240ml i poprawi cycem to i tak sie budzi w nocy????? he???

reklama
Do góry