reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

PaulaC, dobrze mówisz, w każdej kwestii :D ;) Easy, to podświadomość kopnij w tyłek, niech się schowa i wylezie za kilka lat :p Oooooo 210 ml? Nieźle, to może prześpi nockę ;) ;D Evik, śliczną masz córeczkę! No i to normalne, że nasze dzieci chcą nas mieć na oku. Taki wiek ;)

Miło mi się pisze z szanownymi Paniami, ale na dzisiaj żegnam komputerek, więc Was też, życzę spokojnej, przespanej nocy i do napisania :)

reklama
Kurcze no i znowu Magdalence cieknie z nosa :(

Evik śliczna Hania!!!
Agast Twoja Hania również! i taka do Ciebie podobna!!!! a jak już łądnie stoi!

Z ważenia małej wagą domową wychodzi mi ,że od 23 listopada przytyła tylko 300 g. Magdalenka mało je i nie wiem jak Ja troszkę podtuczyć. Waży około 7300 a długa jest na cośkoło 76 cm
Easy moja zjada max 120 ml mleka :(

Easy gratuluję apetytu Mary  ;D

Szkrabiku nawzajem i do następnego razu.

Magdulku może rośnie Ci modelka? wysoka i szczupła?
Dodawanie kleiku do wszelkich dań pomaga w przyroście wagi. A ile Magdusia je w ciągu dnia? Może dałoby się wprowadzić jeszcze jeden posiłek, albo mleczko zagęszczać?
Zdrówka dla niej życzę!

Ja też się już żegnam. Idę poczytać, a potem lulu.
Do jutra Foremki. Dobrej nocy!

Paula Magdusia zjada mniej więcej tak:

noc - cyc i ostatnio około 4 nad ranem butla mleka 90 ml
6 cyc
około 8 mleko 90-120 ml
10-11 deserek słoiczek
13 zupka czasem uda sie cały słoiczek
od 15 do 19 cycek rzecz jasna nie non stop :)
około 19 butla mleka 120 ml
około 22 kasza 120 ml

sama już nie wiem czy to dużo czy mało???

dodam tylko, że cycki to w zasadzie tylko już służą Magdusi do tego żeby zaspokoić pierwszy głód , napić sie i ewentualnie przytulic bo mleka już w nich symboliczne ilości.

Chyba właśnie przyszła @ :(

szkrabiku ależ ja moją podświadomość mam w głębokim poważaniu ;) niech gada co chce - ja wiem swoje ;D
Magdulku no ja dziś też pisałam, żeMAry zjada mało mleka... I prosze - niespodzianka... A co do wagi to niedaję jej więcej jak 7500g, więc dużo pewnie od Magdalenki nie odbiega. Zdrówka życzę!

Dzięki za komplementy banerkowe. Suwak też zmieniłam. W końcu wiosna idzie, nie?

Lecę się wyprysznicować i też poczytam, a potem lulu, bo jutro w kierat ;)

No i jestem.

Lila- zdjęć Jasia nie bedzie bo po pierwsze nie posiadam, a po drugie nie wiem co by na to powiedziala jego mama ;) Jesli chodzi o mleczko to ja z czystym sumieniem polecam Hippa tak jak juz pisała Szkrabikowska ;D

Nie wiem jak to jest ale moja panna nawet jak zje 220ml mleka i potem jeszcze poprawi cycem to i tak sie obudzi po max 4 godzinach i chce cyca ::) ::) Moze nie powinnam jej go dawac tylko pobujac czy cos, zeby usnęła... Jak myslicie?? Moze jak pare razy nie dostanie to przestanie sie budzic, co??

Paula- a dajesz Szymkowi codziennie cos do picia z niekapka?? Bo wiesz, trening czyni mistrza 8) U nas byly problemy butelkowe o ktorych pisalam wiele razy a niekapka zaakceptowała od razu. I moze nie pila na poczatku jak stara pijaczka, ale teraz potrafi 220ml wciagnac w 10 minut! Wedlug mnie to baaardzo szybko, bo jak usilowalam ja nauczyc pic z butli przez smoka to czasem w 40 minut wypijala 10ml :mad:

Easy- gratuluje Mary apetytu :) Pewnie skumala ze w nocy nie ma na co liczyc i trza sie na zapas najesc, hehe NO I ZDJECIE W PODPISIE ZAJEFAJNE :)

Magdulku- dziekuje w imieniu Hani za komplement :)

Evik- Twoja córcia urocza :)

Juz po weselu, wszystko super, siostra pieknie wygladała, zaraz wstawie fotki.

Dla wszystkich solenizantów dzisiejszych i wcześniejszych sto lat!!!!

Obie Hanie cudne, a Hania Agast juz stoi!!! Wow!!! :D

Hm, znowu za duże, bo jakość znowu się zepsuła, ale cos widac, więc nie jest zle ;)

Od dzisiaj zaczynamy masaże na szyjke Wiki przez 2 tygodnie, mam nadzieje, że pomogą.

reklama
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MARTYNKI I MACIUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĘCY!!!!

Magdulku nie wydaje mi się by Madzia za mało jadła.

Agast no jasne, że próbujemy niekapka, ale z różnym skutkiem. Jednego dnia wypije 10 ml innego 40ml(to max), ale zazwyczaj to bawi się w ssanie samego ustnika i wylewanie picia na siebie i wszędzie w koło. Co nie znaczy, że pić nie umie bo ładnie sobie chwyta obiema rączkami i trafia do buzi jeśli chce.
On po prostu nie chce pić nic poza cycem. ::)
Woda be, herbatka czasem ok, soczki be, ale ostatnio pisałam, że wypił ładnie kompot wiśniowy, więc jest pewna nadzieja ;)

Minko bardzo ładne zdjątka.
Ja też mam nadzieję, że masaże pomogą- u nas pomogły właśnie w przeciągu 2 tygodni i po przykurczu mięśni nie było śladu.

Zmykam na śniadanko. Do później.

Do góry