reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wiecie co??To i chyba czas na mnie z tym odstawianiem,bo ile mozna cycac cycem ::) Do szkoly wroce wiec musze zobaczyc czy bedzie chcial modyfikownae,kiedys pil NAN, Bebiko w ogole nie chcial, zobaczymy z tym NAN.

No a tak w ogole to Was wita 24 letnia juz babica ;D

Zyczenia dla Kubusia Janki z okazji miesiecznicy!!!

Easy, Paula, Szkrabiku - jestem,jestem,ale dzis tak jakos wyszlo,ze spacerek w dzien, potem obiad u tesciow,a zaraz przychodza znajomi.No a wczoraj to mala imprezke mialam, wypilam karmika i odrobine pysznewgo slodkiego winka ;D No i bardzo milo sie czyta,jak ktos o mnie wypytuje ;D Dziekuje :D Cmok, cmok!!
Easy - no i ja juz tesknie!! ;D A Marry w podpisie sliczna, zreszta nie tylko w podpisie napewno ;D Zdrowka Ci zycze,a co na bolacy cyc nie mam pojecia ::)
Agast - Haneczka Twoja sliczna dziewczynka!!I pokaz nam malego Jasia!!
Szkrabiku - zdrowka Ci zycze, no i wielkie gratulacje Tymkowego rozwoju, niech Miki bierze z Niego przyklad!! :D
Magdulku -  gratuluje dzielnej cory!!
Paula - no to bardzo sie ciesze,ze apetyt Szymusiowi wrocil!!
Beatko - wspolczuje nocki, gratuluje zabka i gratuluje kolezance!!Ale fajnie chlopiec i dziewczynka za jednym razem :D A wyjazd super Ci sie szykuje!!A odstawic juz tak calkiem chce juz niedlugo, bo jakos mi tak nie pasuje karmic chodzacego brzdaca, nawet nie wiem dlaczego ::)
Ifa - gratuluje postepow Antka!!
Colletta - trzymam kciuki za meza!!

Na spacerki tez brykamy bez wzgledu na pogode, dzis porobilismy fajne fotki szaci na drzewach.

Slicznie dziekuje za zyczonka urodzinowe,tym ktorym nie dziekowalam.

No i chyba nadrobilam, weekend weekendem,ale produkcja trwa :D

reklama
Easy, ja tu widzę babica, a nie babcia... :p Lila, no w końcu jesteś :D A mleczko próbuj jakie Mikiemu będzie służyło. Na rynku jest jeszcze Hipp, Agast je stosuje, w razie gdyby Nan nie smakował ;)

Wyspałam się i lepiej troszku. Jutro lecę do pracy, więc muszę być w formie... 8)

Lila fajnie Cię widzieć :)

Widzę, że jak na razie to tylko ja mam ambicję karmić tak długo. :p
Zobaczymy co z tego wyjdzie. W najgorszym wypadku będę testować różne mleka i różne sposoby picia(oprócz butli bo nie chcę się cofać), ale ja nie pracuję, ani się nie uczę poza tym lubię karmić(Szymek nie budzi się w nocy na cyca), więc mogę się poświęcić ;)
Za to dłużej niż rok na pewno nie pokarmię, a nie wiem czy odstawiać nie zacznę jak wprowadzę przetwory mleczne czyli jak Szymek skończy 10 miesięcy.
Z drugiej strony czuję, że będzie mi bardzo brakowało cycania....

PaulaC, pewnie, że karmienie fajna rzecz :) Ale dobrze Ci, bo w nocy Szymek śpi. A ja np. musiałam w dzień zasuwać do pracy (i to najpierw dostarczyć Tymka do babci), a w nocy karmić Tymka po kilka razy. No porażka była, bez dwóch zdań. Nic prawie na oczy nie widziałam. A że prowadzę auto to kilka razy prawie zasnęłam za kółkiem... troszkę niebezpieczne, prawda? ;) No i kolejne dzieci też planuję karmić, więc jeszcze się nakarmię w życiu :D Teraz mi dobrze, bo Tymek zdrowy przesypia całą noc, Tymkowi choremu trzeba tylko smoczusia podać i śpimy dalej :) A rano mały kurczak mnie wita, leży na brzuszku i śmieje się do mnie całą paszczą, bo mnie widzi przez łóżeczkowe szczebelki  ;D Aż się chce wstać!  ;)
Easy, nie ściemniaj, przecież między nami jest tylko rok różnicy, a ja się stara nie czuję... :p

szkarbikowski no wiesz... co do samopoczucia to nie jedna 18-stka by mi pozazdrościła ;D , ale może podświadomość się odezwała... ::)

Hej dziewczyny,
ja cały weekend z Hanią spędziłam, bo mąż na zajęciach, więc się nią nacieszyłam. A jutro znowu poniedziałek :(
Zaraz będę nadrabiać, bo jak zwykle naprodukowałyście.
Hania to mała maruda. Normalnie nie mogę jej z oczu zniknąć, bo zaczyna jęczeć. Czy ona się boi że już nie wrócę??
Dziś urządziłam małej sesję zdjęciową, oto rezultaty:

0rej3zsbqperewl2.jpg

ray0ccusaqowal51.jpg

czu0jj1qntvcg91k.jpg

Easy, Lila, Szkrabiku Wszystkie jesteśmy piękne i młode bez dwóch zdań... ;)

Szkrabiku no jasne, w Waszym przypadku to odstawienie było zbawienne, a że u nas więcej by było z tym kłopotu niż pożytku to się wstrzymamy do czasu, aż Szymek nie będzie potrzebował tyle mleka w swojej diecie.
Zresztą zgodnie z poradnikiem żywieniowym to od 8 m-ca życia spokojnie wystarczają 1-2 posiłki mleczne dziennie, więc na tyle to jeszcze mam mleczka i chyba niepotrzebnie się martwię kryzysem laktacyjnym.
Poza tym Szymek się nie domaga cyca w ciągu dnia- sama mu podaję do picia po posiłkach. Jedynie nad ranem(między 5:30 a 6:30) jak się budzi to chce cycusia na śniadanko i albo już wstajemy, albo śpimy do 8.  ;D

Zdarzają się oczywiście wyjątki jak kilka ostatnich nocek kiedy to cyc był kilka razy w użyciu w ciągu nocy.

Evik śliczne zdjęcia Hani!
Chyba to taki okres w życiu naszych maluchów. Rówieśnik Hani- Szymek też nie lubi mnie z oczu tracić i zaczyna marudzić. Mała przylepka się z niego zrobiła. Jak go ktoś inny niż ja na ręce bierze to patrzy za mną jakbym mu miała uciec i jak mnie straci z pola widzenia to zdarza się, że pokrzykuje za mną, a nawet się rozpłakuje.

reklama
Do góry