reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Easy - nie dziwię sie, ze Ci smutno bo mi też pewnie będzie. Pomyśl sobie tak, że jak my będziemy się męczyły z odstawieniem to Ty juz to dawno będziesz miała za sobą i pięknie sobie będziesz chrapała w nocy a my będziemy 1,5 godz. siedziały z dzieciaczkami na rękach.]
Mateusz np. baaardzo domaga się piersi i w nocy i w dzień także wolę go odstawić troszkę wczesniej bo jak się zrobi własnie taki bardziej kumający to może być kaplica. Wydaje mi sie również, że jeśli za miesiac lub dwa nie podejmę decyzji o odstawieniu to potem mogę mieć z tym problem i nim się obejrzę zlecą mi 2 lata a ja nadal będę karmiła piersią.

reklama
W sprawie odstawki: ja Tyma odstawiłam kiedy skończył pół roku. Obyło się bez płaczów, noc od razu przespana. I powiem od razu, że planowałam Go piersią karmić dokładnie pół roku. A i tak było mi szkoda i trzeciego dnia miałam jakąś depresję, chciałam nawet znowu karmić. Oczywiście szałwia mnie przed tym powstrzymała, bo nie zaleca się jej dzieciątku serwować. I całe szczęście, bo Tymek by zgłupiał, a ja bym psioczyła snowu na nieprzespane noce. Hm skoro Mary głodna to może tak zorganizuj, żeby wieczorem więcej zjadła? Np. posiłek ok. 17, a potem też o 21-22? Nie wiem czy tak robisz. Ja Tymkowi daję butlę Bebiko 2 na noc - 220 ml (wcześniej dawałam GR) ok. 18 i śpi do rana, tzn. ok. 7. Otatnio budzi się częściej, ale to dlatego, że zachorzał. W nocy budzi się i miauczy i wystarczy, że dostanie smoczusia (którego wcześniej wypluł) i śpi dalej.

szkarbikowski Maria dostaje słoik 190g ok. 16 i potem po kąpieli ok. 19 flachę Bebiko (więcej niż 165 ml nie chce). Po takim menu dziś przebudziła się o 2:45.

Jeśli idzie o spacerki to ja też uważam, że mróz nie jest dużym ograniczeniem. I zgadzam się z Agast, że mamy duże dzieci i wystarczy buziaczka nasmarować. My mamy Nivea Baby na każdą pogodę  ;D

I nie wiem już co jeszcze chciałam napisać, ale też nie mogę wysłać, bo tyle piszecie  :p

Hym. Mało tego mleka. A zwykłe czy GR? GR bardziej syci... Może Maria musi się po prostu przestawić na nowy sposób, co? Bo przecież pierś dostawała ile chciała, zjadała mniej, szybciej była głodna. A teraz Bebiko powinno wystarczyć. Ale ja chłopa mam, a Ty panienkę, to nie wiem, czy też powinna tyle zjeść co Tym... ::)

Easy - do pracy wracać nie muszę bo jej nie posiadam he he. Z jednej strony to dobrze bo nie mam tego dylematu wracać czy nie i mogę posiedzieć z Mati w domu ale z drugiej strony dodatkowe pieniążki zawsze mile widziane. Prawda jest też taka, ze całe zycie w domu siedzieć nie będę i jak tylko Mati podrośnie cyknę go do przedszkola a sama powędruję do pracy. O ile oczywiście ją znajdę bo w naszym kraju wiadomo jak jest :( No i nie każdy chce zatrudnić kobietę, która ma małe dziecko.
Zastanawiam się też nad tym czy Mateusz np. po 8 miesiącach karmienia pirsią będzie chciał pić mleko modyfikowane???? Wydaje mi się, że nie i własnie nie wiem czy mu przed spaniem nie zacząc serwować małej ilości tego mleczka plus cyc. Jak myślicie??? Ty własnie Easy chyba tak robiłaś, prawda?

W kwestii spacerów największą przeszkodą jest zywkle mój leń, który dodatkow jest zmarzlakiem strasznym ;)

szkrabikowski ja przy cycu też butlę dawałam. Mary z tych mniejszych dzieci, więc pewnie i mniej potrzebuje.
Beatko no właśnie tak robiłam.

reklama
Beatko24, ja też karmiąc piersią dawałam Tymkowi na noc Bebiko, żeby się przyzwyczaił. To jednak inne mleczko.

Easy, jeszcze mi się przypomniało, że Tymek nie dość, że chłop, to jeszcze starszy od Mary. Może Jej się wyreguluje za kilka dni spanko, hę?

Do góry