reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

WSZYTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LILECZKI, BEATKI, MALEJ I DAWIDKA Z OKAZJI URODZIN,
ORAZ DLA HANI Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĄCA ŻYCIA!!!!

Misiu zdjątka dzieciaczków super.

Easy życzę bezproblemowego pożegnania z cycem.

Aletko kanapeczki wyglądają smakowicie.

Frotko super tak zobaczyć taką roześmianą buzię na swój widok  :D

Rito mam nadzieję, że Twoje marzenia się spełnią.

Lila ja próbowałam i wygotowywania ubranek i namaczania i szorowania. Niestety plamy tylko bledną, ale nie schodzą całkowicie. Dlatego ja zawijam Szymka od stóp do głów.  ;) i potem piorę i gotuję pieluchy tetrowe, a nie ubranka.

Junonko nie wiem już co mam myśleć o tych nockach bo jednej śpi super, innej jest 15 pobudek z płaczem  ::)

Evik ja z Danonkami jeszcze nie próbowałam, ale jogurt naturalny w deserkach Szymek już jadł i bardzo mu smakował, a co najważniejsze nic mu się nie działo.
Ja o mleku myślę tak, że dopóki mam w cycach to nie będę podawać modyfikowanego, ani zwykłego krowiego, ale w postaci jogurtu czy twarożku dlaczego nie?
A nabiał zaleca się wprowadzić do diety po ukończeniu 10 miesiąca.

Nasza nocka super od 19 do 6:30 sen bez przerwy, za to dzień pełen jęków. Ja już głupieję  ::)
Acha i apetyt Szymkowi wraca. Zjadł 200gram jabłuszka z bananem na śniadanie  ;D i poprawił cycem...

reklama
Aletko dzieki za kanapeczki ;D W koncu i do mnie dotarly :)))))

Szkrabiku, mam nadzieje, ze juz teraz nie bede miala problemow z wysylaniem poczty do Ciebie :)

No i oczywiscie moc najgoretszych zyczen dla Beatki, Lileczki, Malej i Dawidka z okazji Urodzin :))))) I mnostwo caluskow dla Hani z okazji 7 miesiaca :)))))

Szkrabiku - nie ma sprawy!! ;D

Slicznie dziekuje za kolejne zyczonka :D

Noc u nas oki( tfu,tfu), podobna do ostatniej, ciesze sie Paula,ze i u Ciebie noc fajna:)

Mykam...

WSZYTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LILECZKI, BEATKI, MALEJ I DAWIDKA Z OKAZJI URODZIN!!!!!!!!!!!

No i bardzo serdecznie dziekuje w imieniu Hani za zyczenia ;) Alez ten czas leci... ech...

Witam :)
Donoszę, że obyło sie bez antybiotyku. W czwartek wezwałam lekarza do domu. Nawiasem mówiąc bardzo kompetentna osoba. Zbadała małą bardzo dokładnie i powiedziała, że nie ma na co leczyć małej :) Magdalenka sama zwalczyła wirusy!!!
Kazała tylko nadal brac Calcium i wit.C. Aha no i kwas foliowy na te nieszczesny hematokryt :(
No i gdzies za dwa tygodnie mamy wprowadzac banany i żółtko do zupki.
Podczas całej wizyty moja dzielna dziewczynka wcale nie zapłakała!!! uśmiechała się i nawijała jak najęta!!!
A w przychodni zawsze kończyło sie płaczem.

Wszystkiego najlepszego małym jubilatom!!![/color]

Tak... jeśli chodzi o choroby to mnie właśnie coś wzięło :| W kościach mnie łamie, zakręcona jestem i wszystko mi z rąk leci. Gardziołko już od dłuższego czasu pobolewa, więc chyba przyszła kryska na matyska :( Hania wygląda uroczo i chyba Jej biszkopty smakują :) A Tymek nauczył się siadać z pozycji do raczkowania. Jakoś tak nóżynkę boczkiem podwija i siedzi. Z leżenia nie umie się podnieść, ale podobno ma jeszcze dużo czasu (pediatra tak twierdzi). Idę się położyć, bo padnę zaraz. Miłego wieczoru ;)

A ja byłam dzisiaj na spacerze w parku Saskim, z siostrą i jej chłopakiem, bo mój mąż oczywiście w pracy :( A potem wstąpiliśmy do Pizzy Hut na wino grzane :-[ i autobuiskiem wróciliśmy do domku. I chyba będę częściej takie eskapady urządzać, bo Totulek rano wszamał 110 ml Sinlaca (tzn tyle było wody plus Sinlac) a po powrocie całą zupkę mięsno-warzywną z puree groszkowo-marchewkowym przyrz.ądzonym na mleku :o On jest czasami naprawdę genialny ;D Szkoda tylko, że tak trudno złapać, od czego to zależy... :p

Witam
J tylko na chwilke złożyć życzonka dla wszystkich jubilatów także WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LILY RITY BEATKI I DLA NASZEJ SIEDMIOMIESIęCZNEJ HANECZKI

Boli mnie dzisiaj strasznie głowa i mamy z męzem ciche dni :( także dzionek dzisiejszy do du...
Agast Haneczka super i do Ciebie bardzo podobna mam pytanie co do biszkoptów nie boicie się że maleństwa bezzębne mogą kawałeczek "ugryżć dziąsełkami" i się zakrztusić?

reklama
Frotko to super że maly wypadzik się udał Powiedz co to danie groszkowo marchewkowe na mleczku? moge o przepis poprosić,pewnie już gdzie sbyło to pisane ale ja jak zwykle nie mam czasu na "dosłowne"nadrabianie
Paulo jak możesz to bardzo bym Cie prosiła o przepisy na meila jakbyś mogła zwłaszcza budyniu :)

Do góry