reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aletko Ty to kochana masz z tymi babami ::) ale nie dziwie się że tak zareagowałas mnie też wkurza takie głupie gadanie moje dziecko i sama wiem co dla niego najlepsze :p i dobrze jej powiedziałaś ;) Robert wcale nie nosi rekawiczek bo ich nienawidzi wprost i raczki ma zawsze ciepłe a jak jest bardzo zimno to przykrywam mu kocykiem

reklama
Witam,
O nocce nie pisze,bo to juz chyba sensu nie ma ::) Wspolczuje Paula i Tobie i sobie i tez sie modle,by tamte nocki z dwoma pobudkami lub jedna wrocily ::)
Aletko - i bardzo dobrze jej powiedzialas!!Stara baba!!Niech sie zajmie swoimi sprawami!!
MamoMisi - zdjatka bardzo fajne!!
Czarnulko - bo moze to bedzie chlopiec,dlatego ciaze inaczej przechodzisz :p
Magdulku - zdrowka zycze Twojej coreczce!!I rob to co Ci intuicja podpowiada.
Beatko - to sie ciesze,ze jest oki z Matim, a powiedz mi ile Ty masz wzrostu??

Moje dzieco nie chce jesc zupek z zoltkiem ::) Czy to moze oznaczac,ze nie lubi zoltka??

Paula - tak na zdjęciu to ja, niestety w niezbyt atrakcyjnym domowo-przedświąteczno-porządkowym wydaniu ;)Ale nie doszłam jeszcze do tego stopnia wtajemniczenia zdjęciowego, żeby się z tego zdjęcia wyciąć  :laugh:
A co do Szymusiowego marudzenia, to ja obstawiam zęby.My teraz mamy dokładnie tak samo:marudzenie, budzenie się w nocy i niezasypianie (a to nam się od urodzenia nie zdarzało!!!), brak apetytu. I mimo, że mamy już 2 ząbki to Misiek nigdy się  nie śliniła, więc ząbkowanie niekoniecznie musi się łączyć ze ślinieniem.Kurczę, tamte zęby poszły nam jakoś mniej boleśnie :(

i Mała też chyba odsypia noc, bo śpi już ponad dwie godziny ::)
przebudziła się, ale nie wchodziłam i teraz chrapie dalej :)

a ja korzystam z wolnego i uczę się angielskiego
i tylko czasem jakaś tajemnicza siła zawiedzie mnie na BB  :laugh:

Wiolinko - ja też czytam Piotrusiowi książeczki, lub opowiadam co jest na obrazkach, a jego reakcje są różne - raz gada i się uśmiecha ale jak ma nadmiar energii to też chce złapać książeczkę i potłuc nią w stół  ::), lub przynajmniej zjeść. :laugh:
A jak tylko bramki przybędą powiem jak się sprawdzają...

Agast - sprawdziłam na mojej puszce kukurydzy -Pudliszki - jest napisane "bez konserwantów"! Więc  Aletka ma inną kukurydzę ;). W składzie ma: woda, cukier, sól no i kukurydza. Więc jeśli uda ci się ta zupka - to poproszę o przepis, bi Pioterk też ją uwielbia, to pewnie dlatego że jest słodkawa od kukurydzy.

No brawo Aletko wścibskim babom mówimy głosne NIE :)

A do mnie wczoraj na spacerze podszedł pan - i już zaczęłam mysleć czy mu powiedzieć dzień dobry, bo patrzył na mnie jakby mnie znał... - a on się uśmiechnął i zdziwił: "oooo - to malutkie dziecko ma pani w nosidełku, a ja z daleka myslałem, że to lalka" ;D ;D. Nieźle, a po co starej babie lalka... ::)
No, ale był miły...:)

PauloC - kurka no ja bym jednak stawiała na te zęby. Mateuszowi jak pierwsze ząbki wychodziły to też na samym poczatku dziąsła nie były bardzo spuchnięte. Teraz np. wychodzą mu 3 na raz i nie slini sie w ogóle za to jest tak spuchnięty, że nawet pani dr widząc te jego dziąsełka zrobiła duże oczy. Biedak nie chce otwierać buźki do mycia ząbków bo go tak bardzo boli. No i jakieś 3 tyg. temu Mateusz też stracił apetyt. Zupek nie chciał jeść, piersi też nie za bardzo...teraz wiem dlaczego...szły zęby i idą nadal.
Co do teorii lekarki to masz rację, nie ma po co się przejmować.
Lila - mierzę 176 tak jak Ty (chyba) z tym, że ja już w podstawówce taka wysoka byłam i na szczęścię na tym poziomie centymetrowym się zatrzymałam.

No więc ogłaszam wszem i wobec ze mrożona kukurydza w ziarnach ISTNIEJE! Firma "Złoto Ameryki" ja produkuje. Oni tez maja kukurydze w kolbach.
No i kolejne pytanie. Bo taki groszek z mrozonki to najpierw trzeba zgotowac, niee?? Ile czasu sie go gotuje i  czy w oddzielnym garnku czy razem z innymi warzywami?

MamoMisi - podziwiam chec do nauki, mnie tez by sie przydala ::)
Hahaha Emiliano, no starszy pan niezly!! ;D
Nie,nie Beatko,mnie Bozia dodala jeszcze kilka centymetro tak 178-18, bardziej 180,ale mowie czesto 178,bo jakos lepiej brzmi ;D

A co do zabkowania, Miki czasami przygryzie sobie mocniej jakos zabawke to zaplacze lezkami bida z bolu, Arek,pediatra widza tez rozpulchniete dziasla i przeciskajace sie zeby,ja nic nie widze,za to odczuwam po nie przespanych nockach ::) A teraz spi  i spi, a jeszcze jak wstanie zjesc obiadek musi,dzis pozniej,bo rano wzielam go do lozka,pozwolilam memlac cyca,by tylko  usnal i spalismy do 9,a potem zarzucilam go zabawkami i kimalam do 10 ::) No i chce z nim jeszcze dzis wyjsc,bo nie byl na spacerku ::)

reklama
A ja ide na spacerek bo mam już dosc całe dnie siedzenia sama w domu.Teściowa dzwoniła żebym jej może obiad przyniosła no nie wiem...w sumie będę tamtędy przechodzić bo ona chora jest i trzeba jej nosić bo ma kaszel i nie może sobie ugotować ::) tylko że ja jej zaniose a ona pózniej i tak będzie dla mnie nie miła ...

Do góry