reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Joł, joł!!!
emiliana - program zależy od tego kiedy się zaczęło uczęszczać na basen. O ile mnie pamięć nie myli Ty i Piotrek zaczęliście najwczesniej. Potem Rita, ja a teraz Świeżynka. U nas dopiero 2 tyg. temu dzieci dawały nura a chodzimy na zajęcia od 5 miesiąca. Dużo dziewczyn w naszej grupie zrezygnowało z basenu ze względu na niechęć dzieciaczków do wody i na ich miejsce powskakiwały innne mamuśki, którym niestety instruktor nie pozwala nurkować ponieważ ich bobasy nie są do tego jeszcze przygotowane. Zastanawiałam sie też ostatnio czym te zajęcia są mnie w stanie jeszcze zaskoczyć i myslałam, że oprócz nurkowania nie wydarzy się na nich nic więcej. A tu proszę...Szczerze powiem, że wizja płynącego 2 metry Mateusza pod wodą przeraziła mnie jeszcze bardziej niż samo nurkowanie, które trwa zaledwie 2-3 sekundy. Pozwolę sobie powiedzieć. O MAJGOD!!!

A na basen jutro nie idziemy bo wypadło nam szczepienie buuuu.

Mam pytanie do mam regularnie @ Czy po pierwszej @ druga pojawiła się dokładnie po tych 28-30 dniach???Ja np. miałam cykle 30 dniowe i już pare dni czekam na @ a jej cały czas nie ma. Zastanawiam się też czy przypadkiem w zeszłym miesiącu coś mi się nie poptaszkowało i znowu nie będę miała @ z miesiąc lub dwa (albo i dłużej).

reklama
W sprawie siedzenia też mam pytanie. Hymmm ostatnio mam same pytania ale kto pyta nie błądzi he he
No wiec tak:yyymmm. Czy te dzieci, które już siedzą były jakoś specjalnie stymulowane przez ich mamy (ćwiczenia). Mateusz też posiedzi chwilkę po czym opada na boki :( Nie zauważyłam też żeby próbował unosić głowę z poduszki tzn. jak leży płasko. Nie próbuje też leżą podciągać się. Czy Wasze dzieci tak robiły nim usiadły. Mateusz bardziej rwie sie do stania niż do siedzenia. jak go chcę posadzic to prostuje nóżki i chce stać.

tzn Aletko, że leżąc zaczęła się podciągać, tak? Nie wiem szczebelki, mata???Jesli tak to mój chyba tak szybko nie usiądzie...leń jeden!!! :laugh:

Beatko mój Robert sam usiadł ja nic nie robiłam a główke w łózeczku podnosi cały czas i się podciąga ale słabo jak mu się zachce i też jeszcze czasem pada mi na boki ;) taki mały leniuszek wogóle z niego jest(jak to chłopy hehe)
A co do zakazów to akurat zgadzam się z wami naszej Wanesce pozwalałm na wszystko i co?teraz rady nie mogę dać co innego mój mąz on od początku miał "rygor"dla Waneski ale przynajmniej jego teraz słucha oczywiscie nie zawsze ... ;D

Hej, ja tylko melduję, że żyję. Ale pracuję. I wczoraj nie miałam kompa. Napiszę wieczorem, ale muszę najpierw przeczytać co napisałyście. Pozdrowionka dla wszystkich. Robię obiadek. Pa.

Zapomnialam Wam napisac,ze Miki tez fajnie stoi na prostych nogach trzymany pod paszkami,Arek go ostatnio puscil,jak sie trzymal oparcia lozka ;D i sobie sam stal ;D Ale to tylko tak na moment i narazie starczy ::)  

Beatko - ja raz mialam okres 18 listopada, a teraz drugi dostalam 01 stycznia, a obfity!! ::) Czyli regularnosci zadnej.  Za to w ogole mnie brzuch juz nie boli ;D I nie stymuluje,nie stymulowalam. Fakt za raczki podnosze od czasu do czasu,znaczy podciagam do siadu,to fakt to stymuluje. A glowe z plaskiego lezenie podnosi, pediatra sie smieje,ze cwiczy brzuszki hehe.No i posadzony siedzi, juz nie upada, czasami mu sie zdarzy gdzies na bok,ale potrafi tez sie z tego przewrotu podniesc,no chyba ze bardzo upadnie na bok czy pelcy hehe :D
Aletko - mam nadzieje!! ;D No wyslij mi te fotki ze spotkania, plliizzzz,dlaczego juz sie nie chwalicice,co??

No jestes Szkrabiku!! :D

Beatko(masz nja imie jak moja mama:)) Robert podciągał się w leżaczku pierwszy raz i się tak skubany nauczył już teraz samego w leżaczku nie moge go zostawić
Aha ma któraś z was taki problem?bo mój Robert jak leży w bujaku to przewraca się w nim na brzuch i może zrobić sobie krzywde albo nanormalniej wypaść ::)

Beatko - ja pierwszą @ dostałam 5,5 miesiąca po porodzie, następna dopiero po 40 dniach, choć wcześniej cykle miałam regularne ok.30 - dniowe. teraz mam 18 dc i zobaczymy co będzie. Co do siadania, to ja nic specjalnego nie robiłam.Aczkolwiek nasza Mała sama jeszcze nie siada, tylko siedzi jak się ją posadzi. Sadzać też jej bardzo długo nie chciałam, bo uważałam, że to zbyt duże obciazenie dla kręgosłupa. Stawiać też nigdy nie stawiałam, aż sama to zaczęła robić

Asiu - Nasza Mała też takie cuda wyprawia w foteliku, więc rzadko już ją tam sadzam.Parę razy udało się jej też z tego fotelika wypełznąć

reklama
A co do @ to ja dostałam pierwszy raz w sierpniu i aż 3 razy w jednym miesiącu i drugi w grudniu ósmego to dopiero rozregulowało mi się i teraz lada dzień powinnam dostać zobaczymy..

Do góry