reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Zgadzam sie z Tobą Aletko. Takie jedzonko to jednak spory wydatek plus deserki, soczki to wychodzi jeszcze więcej.
Zresztą planowałam, że tylko na poczatku będę kupowała Mateuszowi gotowe jedzonko, żeby sprawdzic co lubi. Teraz wiem co chętnie wcina więc mogę kombinować.  ;D Muszę się tylko zaoptarzyć w coś co mi to jedzonko przemiksuje a wtedy bójcie się....hi hi Oczywiście będę teraz Ciebie i PaulęC ciagle zasypywać jakimiś dziwnymi pytaniami ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie.  ::)

reklama
Kurka Agast zdradź mi proszę jak Ty to zrobiłaś, że teraz tak mało ważysz???Plis!!!Postanowiłam, ze muszę wrócić do swojej wagi i to jak najszybciej bo nie wyglądam za fajnie ale karmiac nie mogę sie dietować. Co robić????

No właśnie Beatko ja nic nie robiłam. Chyba krmienie tak na mnie podziałało, bo ani sie nie odchudzam, ani nie stronie od słodycz, ani sę nie gimnastykuje i cały czas chudne  8) Jedyna zasada jest taka ze nigdy nie jem więcej niz 3 posiłki dziennie.  Chyba tak juz mam, ale przyznam ze juz nie pamietam kiedy tak mało ważyłąm, chyba z 5 lat temu, hehe

Aletka pisze:
Jucia
A co do kopniaczków to rozumiem ze maz poczuł je 30 grudnia?
Idac za moim przykładem wychodzi na to ze urodzisz 30 maja :))

To raczej mało możliwe...raczej 30 kwietnia. Ja mam wyliczony termin na 2 maja, a według mojego gina to nawet 29 kwietnia ;)

Beatko ja chętnie odpowiem na Twoje pytania, oczywiście jeśli będę znała odpowiedź.  ;)

Lila zdrówka dla Mikiego życzę!

Junonko dla Was też fluidki(już zdrowe bo ja mam się już całkiem dobrze)!

Agast ja z wagą mam identycznie jak Ty. Ile masz wzrostu?
Ważę obecnie 60kg czyli 4 kg mniej niż przed ciążą, schudłam do wagi sprzed ciąży po 3 miesiącach,więc identycznie, tylko, że przytyłam w ciąży trochę mniej bo 17kg. No i poza karmieniem piersią i zwykłymi obowiązkami nic nie robiłam.
Jednak był czas że ważyłam jeszcze mniej- jak brałam ślub ważyłam 50kg czyli 10 kg mniej niż teraz  ::)

Aletko ja się uważam, za szczęściarę  ;) mam nadzieję, że po kolejnej ciąży też tak szybciutko wrócę do swojej wagi.  8)

Zgadzam się że słoiczkowe jedzenie dużo kosztuje między innymi dlatego sama gotuję Szymkowi.
Zaraz dam mu kisielek bo wydaje mi się że już zgłodniał.

Dziękuję Wam za słowa otuchy, bo jak usłyszałam od gina, że nieco "za szybko w czasie ostanich trzech tygodni przytyłam 3,5 kg" to mi się zrobiło średnio wesoło. Zaczęłam sie kontrolować. Ale sama wiem, że jem nie tak dużo, tylko ruchu mam minimum dzięki śnieżycom, roztopom itd...
Agast - po Twoich zdjęciach zrobionych  juz po narodzinach Hani można zobaczyć, że nawet 24 kg ciążowe nie są tak straszne - szybko wróciłaś do formy.

Paula C /b] wielkie dzięki za link, no i pocieszyłaś mnie w kwestii ząbków :)

Aletko, Paula C Dołączę się do was w kwesti jedzonka. gotowe troszke kosztuje. U nas mała dostaje gotowe deserki (staram się kupować na promocjach termin maja długi więc mogą poczekać na małą) zupki gotuję sama i miksuję blenderem, od jakiegoś tygodnia krócej miksuję, żeby mała nauczyła się jeść większe kawałki i ona teraz tak fajnie żuje  ;D zupkę....

reklama
Do góry