reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wasz szybki powrót do wagi "przeciążowej" napawa mnie optymizmem...bo naprawdę nie chcę z "nabieraniem masy" przesadzić.
Ale jak tu się dużo ruszać, jeśli przed chwilą moja mama dzwoniła, że jest ślisko i żebym uważała wychodząc z domu...a właśnie wybierałam się na długi spacer  ::)

reklama
wiem, że pewnie było już o tym z jakieś 15 tysięcy razy, ale podpowiedzcie, proszę, jeszcze raz: czym konkretnie dopajacie dzieci? nie chciałabym podawać małej tych herbatek granulowanych, które są dosładzane glukozą, a czysta woda jest oczywiście be.  ::)

jucia, mi wpadło nie tak znów wiele, bo 10 kg, ale to zapewne tylko przez małą ilosc wód płodowych (co jest raczej nie do pozazdroszczenia), gdyby nie to, byłoby pewnie jakieś 1- 2 kg więcej. nawet nie zauważysz, kiedy zgubisz "nadmiary" :D

Witajcie w nowym roku :)

Nie przeczytam co tam u was, nie ma szans, w pracy kupa pracy.

Pochwalę się tylko co u nas:

Klara nadal bez ząbków (czy jest jeszcze ktoś bez ząbka??)
Rośnie jak na drożdzach,
nadal nie jest zaszczepiona (byliśmy w piątek ale zamknęli punkt szczepień :( )
Jest bardzo wesoła i taka kochana

Mam do was prośbę ogromną: czy ktoś ma nowy adres forum noworodka (w naszym wątku zostawiłam swój adres e-mail i teraz skrzynkę mam zawaloną po brzegi musze go z tamtąd usuną tylko nie mogę trafić na forum :(

Pozdrawiam i wrac do pracy,

Duzo Zdrowia Dla Mikusia,bartka Z Okzji 7 Miesiecy Oraz Dla Nadusi I Kubusia Z Okazji Pół Roczku!!!!!!!!!!!!! :)

Dzień doberek!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MIKIEGO I BARTUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĘCY ORAZ DLA NADI I KUBUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA PÓŁ ROCZKU!!!

Evik, Martynko trzymam kciuki za Wasz bezbolesny powrót do pracy.

Agast gratulacje dla Hani!
1.mrożę w słoiczkach
2.przechowuję do 7 dni w zamrażarce, rozmrażam w garczku z wodą
3.myślę, że spokojnie możesz zagęszczać Sinlaciem
4.dodaję ryż, kaszę jaglaną, kaszę kukurydzianą lub kleiki
5. proporcje na oko, czyli ok. 2 marchewek, 1 pietruszka, 5cm kawałek pora, 5 cm kawałek selera, różyczka kalafiora lub brokuła, kawałek mięska 5x5 cm, 1 łyżeczka tłuszczu(masło, oliwa, olej sojowy)

Mad ja nie będę czyścić ząbków w nocy jeśli Szymek nadal będzie tak spał jak śpi(oby, oby, oby..). Pozostanie czyszczenie w ciągu dnia jak już wreszcie te ząbki się przebiją. ;)

Aletko, Szkrabiku dziękuję za odpowiedzi w sprawie pasty Nenedent.

Beatko miksuję w malakserze, ale krótko, żeby były grudki, albo zmiksowuję razem wszystkie jarzyny i mieszam z ugotowaną kaszą jaglaną(jest drobna).

Juciu ślicznie wyglądasz. Ja przytyłam 17 kg, ale już 4 miesiące po porodzie ważyłam o 4kg mniej niż przed ciążą.

Lila, Asiu współczuję przepraw z teściowymi.

Minko brawa dla Wiktorii!!!

Świeżynko życzenia ode mnie składane 24 grudnia były dla Wojtusia Rity, a te składane 25 grudnia dla Twojego Wojtusia ;)

Szkoda, że nie mogę Wam pokazać jak Szymek fajnie pepla.
Mam z niego niezły ubaw. Ma-ma ba-ba da-da gęgu, grrruu, ta-ta-ta-ta, ejo, gongo pff... :)

Szymon się trochę rozstroił- budzi się na cyca ok. 5 rano. Co prawda zasypia i śpi do 8 tak jak do tej pory, ale wolałabym sen tak jak było czyli od 20 do 8 bez przerwy.
Szybko się rozpieściłam tymi nockami.... ;)
Nie wiem też dlaczego, ale ma ostatnio mniejszy apetyt i zjada porcje po ok. 150 gram i nie chce więcej. Za to odkryłam wreszcie napój, który pije bardzo chętnie- domowy kompot wiśniowy nie dosładzany czyli taki kwaśny i to najlepiej z kubka od mamy ::) niekapek znowu popadł w niełaskę ??? Ech...

O i tu Mad odpowiedziałam na Twoje pytanie bo Szymkowi też nic nie smakuje. To znaczy lubi jeszcze herbatkę malinową z dziką różą, ale jak piszesz nie chcesz herbatek dawać.
Generalnie sam cyc mu wystarcza.

Joakar jest i to nawet spora grupa dzieciaczków bez ząbków, a Szymek wśród nich :) tak że nic się nie martw.
Adres: http://www.noworodek.pl/child/phpBB2/viewtopic.php?t=4633&start=26820

Kochane, jako że niezdążyłam, to pozwolę sobie teraz życzyć Wam wyjątkowego Roku 2006! By nie brakło miłości, uśmiechu i chwil szczęścia! Wszystkiego dobrego!

Wracającym dzisiaj do pracy życzę szybko mijających chwili. Martynko, Evik trzymajcie się!

Agast, składam serdeczne gratulacje z okazji 10 letniej wierności i życzę dalszych lat przeżytych w miłości i zrozumieniu. A ja myślałam, że Ty masz 22 lata - ale to chyba nie tak.

Co do mycia ząbków, będę robić co się da, bo to ważna sprawa. Narazie nie wiem, jak nam to wyjdzie w praktyce.

Hani gratuluję samodzielnego siedzenia a Wiki obrotu.

Półroczniakom i siedmiomiesięczniakom przesyłam buziaki!

Juciu, fajnie że się Maluszek tatusiowi pokazał. Wyglądasz promiennie.

Swieżynko, ale miałaś mały brzuszek. Ja to normalnie miałam balon.

U nas Sylwester ok. Tymcio chyba z pół godziny darł się przy zasypianiu, ale to trochę z mojej winy, bo najpierw próbowałam go uśpić w tym pomieszczeniu, w którym my byliśmy, jako że w naszej sypialni spał malutki Krzyś. No ale jak chłopaki zasnęły, tak nic nie było w stanie im przeszkodzić.

Aletko, PauloC - dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi tylko Aletko czy Ty używasz takiego zwykłego miksera czy też malaksera?Bo jeśli tego zwykłego to jakich używasz łopatek czy tam tych mieszadełek hi hi :laugh:
Jucia - wyglądasz ślicznie. Nic się nie przejmuj wagą. Z pewnością po porodzie nadmiaru kg szybko się pozbędziesz. Ja po porodzie ważyłam mniej niż teraz ::) Wszystko przez te strętne czekoladki i ciasteczka buuuu. Moim postanowieniem noworocznym jest całkowite wyeliminowanie słodkości z mojego menu. Jak na razie trzymam się dzielnie ;D A przytyłam 24 kg z tym, że strasznie zatrzymywałą mi się woda w oraniźmie i wyglądałam jak taki jeden wielki balon ;D

Aletko - tak też myślałam, że nie chodzi o zwykły mikser :laugh:W takim razie jak najszybciej muszę zaopatrzyć się w jakiegoś dobrego robocika albo w blender. Mateusz ostatnio baaardzo dużo je więc wolę sama mu ugotować niż ciągle kupować gotowe zupki, które wcale nie są takie tanie.

Asiu - Robert slicznie siedzi!!
Juciu - no wow!!Slicznie wygladasz!!Ja przytylam 26 kg, duzo mi ubylo z porodem,bo bylam napuchnieta od wody i goraca, teraz pozbywam sie tych resztek,od nowego roku na powaznie,takie moje postanowienie!!
Swiezynko - sliczny brzusio!!
Mad - ja podaje tez soki, rozcienczam pol na pol z woda,
Aletko - dzieki,sprobuje zrobic tak samo,
Beatko - odpowiedz juz znasz to nie bede sie powtarzac :D
Paulo - Miki tez jakos mniej je nie wiem,moze przez katar, teraz jeszcze ja zaczynam sie smarkac ::) :mad:

Dziekujemy za miesiecznicowe zyczonka!! ;D

Junoka przekazuje zyczonka dzisiejszym 6 i 7 miesieczniakom!! Strasznie sie rozchorowala, maz tez chory, Oliwce troszke lepiej.

Junoko - Fluidki zdrowia przesylam dla Was!!!!

reklama
Bardzo dziekuje za odpowiedzi w sprawie gotowania zupek :) Jutro mam wolne bo rano idziemy na szczepienie i potem bede robila zupki  ;D Zmobilizowałam sie wreszcie, bo po pierwsze strasznie drogie te słoiczki, po drugie za małe porcje i Hanna sie nie najada a te z wiekszych sloiczkow maja dla niej za duze kawalki, no i po trzecie i chyb najwzniejsze to mam specjalny mikser dorobienia zupek, ktory uzylam RAZ a jak wiadomo zaraz dzieciaki zaczna jesc normalnie wiec chce wykorzystac ten sprzet, zebym nie miala poczucie wyrzucenia kasy

Mondzi- dziekuje za gratulacje w imieniu swoim i Hanny. No i faktycznie nie mam 22 lat, hihi Ten nick to tak dla zmyłki, hehe

Juciu- wyglądasz slicznie!!! Ja w ciąży przytyłam 24 kilo  ::) i w 9 miesiącu ważyłam prawie 90 kilo!!!! Teraz waze 60kg i to jest 4,5 kilo mniej niz przed ciazą  ;D a minęło 7 miesięcy od porodu. Generalnie powrót do wago sprzed ciąży zajął mi 3 miesiące. Głowa do góry i jedz ile chcesz. Po ciąży schudniesz szybciutko  ;D

Frotko- fajnie ze Wojtus taki grzeczniutki i pozwolił sie mamusi wyszykować :)

Do góry