Dzień doberek!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MIKIEGO I BARTUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĘCY ORAZ DLA NADI I KUBUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA PÓŁ ROCZKU!!!
Evik, Martynko trzymam kciuki za Wasz bezbolesny powrót do pracy.
Agast gratulacje dla Hani!
1.mrożę w słoiczkach
2.przechowuję do 7 dni w zamrażarce, rozmrażam w garczku z wodą
3.myślę, że spokojnie możesz zagęszczać Sinlaciem
4.dodaję ryż, kaszę jaglaną, kaszę kukurydzianą lub kleiki
5. proporcje na oko, czyli ok. 2 marchewek, 1 pietruszka, 5cm kawałek pora, 5 cm kawałek selera, różyczka kalafiora lub brokuła, kawałek mięska 5x5 cm, 1 łyżeczka tłuszczu(masło, oliwa, olej sojowy)
Mad ja nie będę czyścić ząbków w nocy jeśli Szymek nadal będzie tak spał jak śpi(oby, oby, oby..). Pozostanie czyszczenie w ciągu dnia jak już wreszcie te ząbki się przebiją.
Aletko, Szkrabiku dziękuję za odpowiedzi w sprawie pasty Nenedent.
Beatko miksuję w malakserze, ale krótko, żeby były grudki, albo zmiksowuję razem wszystkie jarzyny i mieszam z ugotowaną kaszą jaglaną(jest drobna).
Juciu ślicznie wyglądasz. Ja przytyłam 17 kg, ale już 4 miesiące po porodzie ważyłam o 4kg mniej niż przed ciążą.
Lila, Asiu współczuję przepraw z teściowymi.
Minko brawa dla Wiktorii!!!
Świeżynko życzenia ode mnie składane 24 grudnia były dla Wojtusia Rity, a te składane 25 grudnia dla Twojego Wojtusia
Szkoda, że nie mogę Wam pokazać jak Szymek fajnie pepla.
Mam z niego niezły ubaw. Ma-ma ba-ba da-da gęgu, grrruu, ta-ta-ta-ta, ejo, gongo pff...
Szymon się trochę rozstroił- budzi się na cyca ok. 5 rano. Co prawda zasypia i śpi do 8 tak jak do tej pory, ale wolałabym sen tak jak było czyli od 20 do 8 bez przerwy.
Szybko się rozpieściłam tymi nockami....
Nie wiem też dlaczego, ale ma ostatnio mniejszy apetyt i zjada porcje po ok. 150 gram i nie chce więcej. Za to odkryłam wreszcie napój, który pije bardzo chętnie- domowy kompot wiśniowy nie dosładzany czyli taki kwaśny i to najlepiej z kubka od mamy :
niekapek znowu popadł w niełaskę ??? Ech...
O i tu
Mad odpowiedziałam na Twoje pytanie bo Szymkowi też nic nie smakuje. To znaczy lubi jeszcze herbatkę malinową z dziką różą, ale jak piszesz nie chcesz herbatek dawać.
Generalnie sam cyc mu wystarcza.
Joakar jest i to nawet spora grupa dzieciaczków bez ząbków, a Szymek wśród nich
tak że nic się nie martw.
Adres:
http://www.noworodek.pl/child/phpBB2/viewtopic.php?t=4633&start=26820