reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

kurczę, widzę, że do kwestii higieny mleczaków podchodzicie bardzo poważnie. no i słusznie. zastanawiam się tylko, jak ja nakłonię kwiatka do współpracy w tej kwestii. takie "mycie" zębów w środku nocy, zamiast błogiego zasypiania przy cycu - czarno widzę. i chociaż problem jest w naszym przypadku JESZCZE czysto teoretyczny, juz się boję...  :p

evik, ja uwierzyłabym dziewczynom, które już przez to przeszły: nie taki diabeł straszny. trzymam kciuki.

ale tu dzisiaj pustawo. i pewnie nieobecne będą nam jeszcze potem wmawiać, że wczoraj piły WYŁĄCZNIE karmi...  :laugh:

reklama
a ja niestety ale muszę się gdzieś się wyzalić bo mam takiego stresa i jak zwykle padło na was WYBACZCIE MI ale jak się wygadam to zawsze mi przechodzi
A więc była u nas teściowa.....poprosiłam ją jak jechała do Poznania żeby kupiła Robertowi kaszki z Hippa bo u nas nie ma.Jak chciałam dać pieniądze teściu powiedział że mam nie dawać i zapytał o cene i powiedziałam że 7 zł więc zasugerował że kupią,kupili mi 5 kaszek i wczoraj teściowa zaczęła mnie opierdzielać że nie powiedziałam że każdy smak ma inną cenę ::) z tego co wiem jak Agast kupuje mi kaszki (dziękuję) to cena jest taka sama no ale nie o to chodzi a więc zapowiedziała że mamy oddać pieniądze za kaszki :o do jutra mimo że powiedziąłam że nie mamy pieniędzy że mam może z 10 zł w portfelu to zamiast zapytac jeszcze czy nam pomóc to zaczęła mnie opierdzielać i powiedziala że mamy oddać kase i koniec co za #@%^*%$ a teściu jescze zaczął się chwalić że dostał podwyższke i dostaje na rękę teraz ok 2000 i dlatego za jedną!!! kszke oddawać nie musimy :o no i zaprosili tylko męża na jutro na obiad i kawe wrrrrrr,,,,wiedzą jak mnie zdołować niestety.....
No to się wygadałam i ciut mi lepiej ;) a miałam nadzieję że już bedzie wszystko dobrze i pomyśleć że tyle dostałam od osób które tak naprawde nie znają mnie tylko przez internet i kóre mogły mi tak pomóc a własna babcia nie może dać nic za darmo jedynym wnukom...przykro mi

Mad, ja nie zamierzam myć ząbków mojemu synkowi w nocy. On w nocy śpi. Będę Mu ząbki myła rano i wieczorem, tak samo jak sama myję.

Witam Was w Nowym Roku!!!!! ;D

Martynko, Evik - trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy!!I reszte dni tez,rzecz jasna :D
Paulo - dzieki, popatrze za ta kasza,
Mad - ja tez myje rano i wieczorem,zreszta czytalam,ze mleko matki nie dziala na zeby tak jak te obiadki,deserki i ze wystarczy myc wieczorem po tych daniach,
Agast - a jak z powrotem do szkoly?? Nie przeraza Cie to?? Nie masz oporow,ze nowa grupa,strachu przed nowym??A kiedy zaczynasz semestr??

A u nas sylwester w porzadeczku, Miki wybudzil sie po wystrzalach dopiero,za to usnac nie mogl przez troszke, poplakiwal. Dzis imieniny tescia, a wczoraj wku&%*@$la mnie tesciowa, tfuu, matka mojego meza, nawrzeszczalam na nia,bo ile wysluchiwac mozna,ze mamy mowic,gdzie jezdzimy,bo jak to, przeciez oni tez nasza rodzina!!A ona sie pyta,dlaczego tak sie denerwuje!!!No ludzie!!!Szlag mnie trafil!!

Ide,bo sie znowu zdenerwowalam ::)

Co do ząbków my oczywiście nie myjemy jeszcze, bo ich nie mamy, tzn. WIki nie ma ;D, ale jak juz je będzie miała, to też raczej rano i wieczorem.
Asiu, Lileczko Współczucie z takimi teściowymi i teściami, zaczynam doceniać moich ;)
Assiu Trzymam kciuki za jak najmniej stresowy pierwszy dzień pracy! :)

No witam w nowym roczku :)

Asiu- moje zdanie na temat teściowej znasz, ale nie myslałam ze tesc taki sam...  ::)

Lila- błagam nie pytaj mnie o szkołe bo nie chce o tym myslec  :mad: Załamka totalne. Oprócz tego ze nowa grupa, nowi ludzie to ja jeszcze muszę sama zaliczyc 3 przedmioty bo zmienili program w międzyczasie i mam różnice programową  :( Oczywiscie nikogo nie obchodzi ze ja nigdy nie mialam zajec z tych przedmiotów. Wpis w indeksie musze miec. Doluje mnie to wszystko bo nie dosc ze w tygodniu sie malo widze z Hania to jeszcze teraz co drugi weekend mnie nie bedzie, ech lipa na maksa. Dobrze ze to tylko 2 semestry, bo wiecej to bym chyba nie dala rady. Szczegolnie ze to co studiuje przestalo mnie interesowac juz baaardzo dawno  ::)

W kwestii mycia ząbków nocą to ja nie wyobrazam sobie mnie przemywajacej Hance zeby po kazdym jedzeniu biorac pod uwage ze zazwyczaj zasypiam szybciej niz ona  ;)

A teraz PYTANIE DO MAM GOTUJACYCH ZUPKI:
W zawiążku z tym ze postanowilam sama gotowac mojej pannie to mam kilka pytan-:
1. W czym mrozicie zupki i jak rozmrazacie, bo w sloiczku to chyba może pęknąć?
2. Ile zamrozona zupa moze lezec w zamrazalniku??
3. Czy dajecie do zupki np. ryż?
4. Moze ktos wie czy moge zageszczac zuzpke Sinlakiem??
5. Jakich proporcji uzywacie ( np. 1 ziemniak, 2 marchewki, 1 pietruszka i ile mięska??)

Sory ze zawracam glowe ale moja mama mowi ze Hanka to juz powinna normalne zupy jak dorosli wcinac  ::)

No i zapomnialam o najwazniejszym: HANIA DZISIAJ PIERWSZY RAZ USIADLA SAMA NA PODLODZE!!! ;D Bo do tej pory to siadala sama jak mogla sie za cos złapac, w leżaczku, czy na przewijaku. A dzisiaj lezala na plecach na podlodze i sama sobie usiadłą, hihi Jestem z niej baaardzo dumna, az ja wycałowałam cała, hihi

Evik, Martynko- powrót do pracy to nie tragedia. Zobaczycie jutro ze to da sie przezyc, a z dnia na dzien sie przyzwyczaicie. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki :)

Miki, Bartusiu sto lat z okazji ukończenia 7 miesięcy!!!!!
Nadio, Kubusiu z okazji półrocznicy wszystkiego naj!!!

Agast Gratulacje dla Hani!!!

U nas też był mały postęp niuni na zakończenie Stargo Roku w Sylwestra, który wprawdzie w porównaniu z siadaniem jest niewielki, ale dla mnie baaardzo duży - w końcu Wiki sama obróciła się z brzuszka na plecki :D

reklama
Wszystkiego Najlepszego dla Mikiego i Bartusia z okazji ukończenia 7 miesięcy!!!!!
Nadio, Kubusiu z okazji półrocznicy też serdeczne życzenia!!!!!!!!!!

Do góry