reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Oj, a ja w pracy :( Źle sie czuje i w ogóle wszystko do d... Nie chce mi sie tu siedziec a tak bym sobie wyszla z Hanulka na spacerek ::) No i jeszcze ta @, brzuch boli :-[ Ale na szczęście jutro mam wolne i spotkam sie z moimi koleżankami foremkami, hihi

reklama
Frotko Nie, kaszka kukurydziana, którą daję nie ma cukru, dlatego właśnie ja daje, a na dodatek ma właściwosci ułatwiające wypróznianie sie maluszka czyli działa dobrze na kupki, więc jest super, ja daje z Bobovity, no i jest bardzo smaczna. Polecamy. Na początek możesz podac z wodą sla oswojenia się ze smakiem, a jeszcze lepiej ze swoim mleczkiem. Smacznego Wojtusiowi!
Aletko Gratulacje wstepu do raczkowania!
Wiki czeka chyba z takimi wyczynami do przepisowychch 10 miesięcy ;)

Minko, Wojtek juz zna kaszki, tylko te owocowe, daję mu je z mlekiem Nan. Ale ostatnio mnie oświeciło, że one mają cukier i chciałabym się z tego jakoś wyplątać. Dlatego wymyśliłam kaszkę kukurydzianą a do niej deserek, jak pisała Paula. Dzięki za info, pojadę dziaisj i kupię, spróbujemy wieczorkiem. Nie chcę rezygnować z kaszek, bo to super wynalazek - Wojtek przybiera na wadze (a wcześniej był zbyt chudy) a poza tym przesypia mi całe noce :)

A, i my też kupujemy Bobovity, owocowe. Są super i bardzo dobrze się rozpuszczają, bo Nestle mam wrażenie, że się trochę grudkują?

Dzien dobry :)
Ja zaraz zmykam z Wiki na spacerek :) jest tyyyyyyyle śniegu i wyszło fajne słoneczko :)
O mojej małej fasolce w brzuszku będe was obowiązkowo informować na bierząco ;)
Cieszę się że się cieszycie razem ze mną :D
Teraz już mi strach przed łobuzkami moimi jak będą razem minoł :) I bardzo się cieszę i nie mogę się już doczekać jak będziemy już wszyscy w kompleciku :)
Co ma być to będzie :) DAM RADE :) w końcu innego wyjścia nie mam ;)

Aletko Gratulacje wielkie :) i w sukieneczkach również bajecznie wygląda :)

hej!
Podczytuję Was jak tylko mogę, ale na pisanie czasu już niestety brak. My dziś byliśmy na ostatnim szczepieniu z pierwszej serii  ;D kolejne dopiero po ukończeniu roczku. Kubula zniósł to dzielnie. Całą wizytę był dumny i poważny. Lekarka się śmiała, że jakimś naukowcem zostanie  :laugh: za to jak opuściliśmy gabinet, to zaczął się szczerzyć pokazując swoje 2 piękne ząbki  ;D Dziecię mi rośnie jak na drożdżach (69 cm), ale niestety chyba przeszedł na jakąś dietę odchudzającą, bo waży tylko 7300, a 3 tyg. temu 7500g  :( Lekarka  kazała nam zrobić badanie moczu, ale powiedziała, że w zasadzie to wygląda zdrowo, więc może to wynikać z ząbkowania. A muszę przyznać, że mimo wszystko na chudzinkę to on nie wygląda  ;)  

Frotko pytałam lekarki o kaszki owocowe, bo Kubuś się nimi tak zajada, że mimo zawartego tam cukru nie chciałam mu ich odbierać, no i powiedziała, że jak najbardziej można je podawać, bo ten cukier tam zawarty nie jest tym zwykłym cukrem którego my używamy (i który faktycznie nie jest wskazany), ale sacharoza, glukoza lub temu podobne, które też zwane są "cukrami" ale z całą pewnością można je podawać maleństwom.

Czarnulko serdecznie gratuluję! Życzę aby ciąża przebiegała bezproblemowo i jestem pewna, ze znakomicie sobie poradzisz z dwójką pociech  :)

Agast i Aletko współczuję  ::) Ja na szczęście jeszcze bez i niech tak jeszcze zostanie  ;) Moja siostra dostała dopiero jak córeczka miała 1,5 roku, więc ja po cichu liczę na to, że to rodzine  ;)

Easy Ty chyba pisałaś coś o teściowej, ze za rzadko przychodzi .... Ja Ci zazdroszczę  ::)

Czy coś jeszcze chciałam napisać  ??? :-X

A! I dziekuję wszystkim za maile. Semi, Aletko, Emilko, Beatusku śliczne zdjęcia

Hejka
Dziekuję za odpowiedzi dot. jedzenia Waszych maluszków. Trzeci posiłek wprowadzę chyba za jakieś 2 tygodnie bo wydaje mi się, że się Matuś jeszcze do tego deserku nie przyzwyczaił. Czasami go zje a czasami pluje nim na prawo i lewo. To samo robił mi z obiadkami,które teraz bardzo ładnie wcina :laugh:.

Aletko - Gratuluję również pełzania połączonego z raczkowaniem. No, no zdolna dziewczynka :)
Agast - witaj w klubie @
Rito - gratuluję pierwszego ząbala!!!

Hymmm.... No to ja mam jeszcze jedno pytanko. Na czym robicie kaszki (kleiki) na wodzie czy na mleku a jeśli na mleku to jakim swoim czy modyfikowanym. Ja na razie ryżową robiłam na wodzie i nie wiem czy dobrze. A kukurydzianą????
Jezzuu 100 pytań do normalnie :laugh:

Dzień dobry
Dla Igi dużo zdrówka i uśmiechu

A my po ciężkiej nocy. Właściwie do 3 mała ciągle marudziła. Myślałam, miałam nadzieję że to wreszcie pierwszy ząbalek. Ale o o obudziła się z zatkanym noskiem, więc to katarek i teraz męczy się biedniutka, bo nie potrafi sobie z katarkiem dać rady, eh.

reklama
I jesli teoria o genetycznym rozwoju ruchowym ma sie sprawdzić, to czeka nas długie oczekiwanie ;), bo ja podobno wszystko póxno robiłam, siadłam jak miała 8-9 miesięcy a pewnie zaczęłam chodzic jak miała 1,5 roku ;D, a u męża w rodzinie ząbki wychodziły dzieciom dopiero koło roku ;D Ale mamy połączenie ;D
Beatko Kaszke kukurydziana możesz zrobic na początek na wodzie, a potem na swoim mleku, ja tak robiłam, ale nie chciałm juz tych moich biednych cyców maltretowac jeszcze laktatorem, więc po pewnym czasie, dałam małej spróbować Bebiko samo, jak polubiła, to wtedy dodałam kaszkę kukurydziana i tak teraz ja je :) Ryżowej nie daje, bo podobno ma skutek odrotny niż kukurydziana-zatwardza kupki.

Do góry