reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Jestem jeszcze kilka stron wstecz, ale już doczytałam!

Czarnulko - wielkie gratulacje. Nie wiesz jak się cieszę Waszym szczęściem, nie mogę o niczym innym myśleć. Super!!!!!!
Zresztą też bym tak chciała.

reklama
No fakt!!Shirleyko gdzie jestes !!?? A Nenyah?? Czy Nenyah juz wrocila??
Agast - ja dzis dalam zoltko wlasnie tak. Ugotowalam jajo,przekroilam na pol i zoltko dodalam do gotujacej sie zupki, na moment przed wylaczeniem. Mam nadzieje,ze tak wlasnie sie daje,ale poczekam jeszcze co na to powie nasz ekspert - Paula :D
Easy - dawaj fotke z nowa fryzura!!
Beatko - ja roznie z tym mieskiem, 5 razy w tygodniu, dzis pierwszy raz dalam zoltko. To teraz bede zamieniac z zoltkiem. A miesko tez rozne, tyle,ze robie tylko z kurczakiem, a jesli inne miesko to daje kupne,bo nie mam do innych dostepu. Karmie bardzo podobnie, i tez daje tylko obiad i deser.
Beatusku - sliczne fotki!!A jacy Twoi synkowie do siebie podobni!!A Ty jestes sliczna dziewczyna!!
Aletko - sukieneczki sliczne,ale córka jeszcze sliczniejsza. I supre te fotki obrabiasz!!

Bylam dzis u lekarza. Nic tam pani doktor nie znalazla. Mowila tylko,by nie grzac za bardzo w domu, no i zeby nie bylo suchego powietrza. Mowila takze, ze nie jest za wszelkimi kaszkami, zeby nie podawac, bo bardzo ladnie przybiera na wadze( nie wiem czy nie za ladnie ::) :p) Dziecko bedzie sie tak budzic do okolo dwoch lat,bo tak ida zeby,a niesety wychodza noca. Aaa i zeby nie sadzac, jak jeszcze sam nie siedzi i absolutnie zadnych poduszek. 03.01. na szczepienie mamy sie stawic. Nie wiem ile Miki mierzy,ale jest dluugi i wazy 9200.

woooow jaki Miki duży!!!gratulacje

dzięki dziewczyny że piszecie o tym żywieniu maluchów,takie forum to skarbnica wiedzy ;)

a teściowa z własnego doświadczenia wiem że potrafi być okropna....moja już nie atakuje mnie teraz bezpośrednio bo się z nią parokrotnie pokłóciłam tylko poprzez mojego męża,więc jemu to opowiada co ja źle robię-wg niej ;) a on potem ni stąd ni zowąd zadaje mi takie pytania jak na niego z kosmosu więc od razu wiem że go mamuśka napuściła....

Wojtek śpi :)

No to ja mam dobrze z teściową. Nie wtrąca się za bardzo w nasze życie a w razie czego wystarczy ją poprosić, żeby przystopowała i na jakiś czas to pomaga. Ale poglądy swoje ma no i czasem jeśli chodzi o Wojtka to mam wrażenie, że chciałaby, żeby wszystko było tak, jak ona chce. Nawet czasem jej się wyrwie - mój syneczku. A ja piany na ustach dostaję. ale kocha go na zabój więc jej duzo wybaczam, wiem, że dla Wojtusia to bardzo ważne.

Lileczko, cieszę się, że z Mikim ok. Z tym spaniem to ci dużo nie poradzę, mogę trzymać kciuki, żeby spał ładnie. A duży że hej! Ty mu dajesz kaszki? Bo odkąd Wojtek je kaszki, mam wrażenie, że strasznie mu waga skoczyła.

Nic to, bede sie zegnac, dzieki za gratki, fajnie,jakbyl byl wysoki,postawny,ale nie gruby ::) Mam nadzieje,ze nie bedzie!!
Frotko - nie daje kaszek,ale chcialam zaczac na noc,bo znow kiepsko spi. On ogolnie ladnie spi, 1-2 razy sie budzi,ale teraz znowu czesto, a i  pediatra powiedziala, ze lada moment beda szly gorne jedynk, to pewnie dlategoi ::) Jak szly dolne tez tak kiepsko spal :(
A i fajna stronka Aletko, wlasnie zaraz zobacze do kogo ja jestem podobna ;D

Dobranoc

Lila - ale masz dużego Synka! Maciuś jest z rodziny szczupaczków (po mężu) i ważył ostatnio tylko 7.300. Wg pediatry to za mało. Ale co zrobić widocznie ma taką przemianę materii.

A Maciejka podziębiona, ma kaszelek i zapchany nosek. W piątek pójdę do lekarza, bo niestety jutro nie mogę (pracuję, chyba że uda mi się zwiać wcześniej). Daję syropek i wpuszczam kropelki i na razie się nie pogarsza, ale chcę by obejrzała go pediatra. Tym bardziej, że mieliśmy się stawić na szczepienie.
I cieszę się bo udał mi się umówić na wizytę do neurologa dziecięcego na 9 stycznia. Maciusiowi kończy się rehabilitacja i konieczna jest konsultacja neurologa. Nie wiem czy rehabilitantka się czepia ale ona uważa, że Maciuś powinien być rehabilitowany do momentu dopóki sam nie usiądzie i że jest jeszcze trochę napięty (ciekawe tylko gdzie?) Ja nic takiego nie widzę, tym bardziej, że mam porównanie z młodszą o miesiąc Amelką. Ona to jest napięta! Ale żaden z lekarzy nic nie widzi.... Dziwny ten świat.

Najlepsze życzenia dla wszystkich obchodzących urodzinki!

A i wszystkie dzieciaczki piękne.

reklama
Lileczko- ale Miki wielgaśny!!!

natka- 7300 to za mało??  ::) Ciekawe co moja pani doktor powie na 7700??  ::) ::) ech... Maciusiowi zycze duzo zdrówka!

A do mnie właśnie przyszła @  :mad: A tak było fajnie przez 16 miesięcy...  ::) Chyba trzeba znowu w ciążę zajść zeby sie pozbyc tego cholerstwa! hihi

Do góry