reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wszystkiego najlepszego dla naszych siedmiomiesięczniaków

Mondzi – no niestety pracował a odwiedziny były tylko do 18 a on  akurat tak kończył pracę. Przyjeżdżał, dawał buzi mi i Matusiowi, podawał paczkę z jedzeniem albo ciuszkami Mateusza i jechał dalej.
Lila – zdjęcia super!!A Miki w tym krawacie wygląda po prostu czadowo. No, no chyba Wam jakiś elegant rośnie.
Frotko – Matuś też jeszcze nie siedzi i nawet się na razie nie zapowiada na to by miał usiąść. Nawet mi się dzisiaj w nocy sniło, że się podniósł w łożeczku więc się pewnie tak szybko nie podniesie tzn. nie usiądzie. To jeszcze nie jego czas…
Minko – ale Wiki świąteczna, wow!

Co do Sylwka to w tym roku spędzamy go w domku tzn. ja siedzę a Piotr najprawdopodobniej będzie stał na bramce w jakiejś knajpce na imprezce sylwestrowej. Na początku nie chciałam się zgodzić bo to w końcu pierwszy sylwek w trójeczkę ale z drugiej strony Mateusz i tak pójdzie spać a po drugie w taką noc można nieźle zarobić. Jak chce to niech idzie. Odbijemy sobie w przyszłym roku. Mateusza sprzedamy babci a sami pójdziemy sobie troszkę poszaleć.

Colleto - masz rację Shirleyka dawno do nas nie zaglądała. Wczoraj widziałam, ze się pojawiła na gg więc myślałam, ze do nas zajrzy a tu nic...cisza :(

reklama
Dla wszystkich dzisiejszych Jubilatów życzenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
065.gif

Lila Miki krawaciarz BOSKI!!!
Minko Wiki świąteczna śliczna!!!
Frotko ja daję kaszkę kukurydzianą - też mnie kusiły owocowe, ale postanowiłam sama dodawać owoc do kaszki jak zajdzie potrzeba.
Aletko czekam na zdjęcia !!!
agast takie dni w pracy są najgorsze... tym bardziej jak się wie, że możnaby je spędzić zupełnie interesujaco poza pracą :mad:

Ja dziś byłam u fryzjera. Jutro na zakupy ubraniowe. To wszystko w ramach odgruzowywania przed piątkowym kambekiem na łono pracodawcy ;D Będzie ciężko...

Easy- w piątek zaczynasz prace?? Nie mozna było od stycznia?? No i fajnie ze zadowolona po fryzjerze jestes i mam nadziee ze jutra uda Ci sie kupic cos fajnego w rozsądnej cenie ;)

Beatusku - wilekie dizęki za zdjęcia. Masz ślicznych synków, prezentują się po prostu rewelacyjnie. A Igor jakie ma już długie włosy....zazdroszczę bo z Mateusza to taki łysol jest mały. Cały czas czekam na te jego loki ale chyba się tak szybko nie doczekam
Kurka...z tego wychodzi, że ciagle na coś czekam i doczekać się nie mogę bo syn ma mnie najwyraźniej w nosie. Ehhh...

Uwaga
Mam pytanie
Zastanawiam sie ile razy na tydzień podawać Mateuszowi danie mięsne??Jak to jest u Was? Proszę o odpowiedż. Z góry dziękuję ;)

Beatko- odpowiedź: 7 razy. Ja juz nie daje zupek bez mięska bo one są mniej sycące i moja panna zaraz była spowrotem głodna. A w ogóle miałam Ci juz dawno powiedziec ze jestes moim barometrem, hihi Jak piszesz np ze u Ciebie wieje, to ja wiem ze za pare godzin a najpóźniej następnego dnia w Warszawie tez wieje, hihi i zawsze sie to sprawdza.

Easy życzę udanych zakupów i bezbolesnego powrotu do pracy.

Beatusku dziękuję. Twoi synkowie to wspaniałe chłopaki. Dziękuję za zdjęcia :)

Beatko ja dania z mięskiem podaję ok.5 razy na tydzień, 2-3 razy na tydzień danie warzywne z żółtkiem, a czasem w daniu jest i mięsko i żółtko. Mięska zmieniam w ciągu tygodnia tak by Szymek jadł i królika, jagnięcinę i indyka, kurczaka i cielęcinkę.
Po prostu lubię urozmaicać mu dania. Jednego dnia je z kaszą jaglaną, innego z ryżem czy z kaszą kukurydzianą.
Również zauważyłam, że same warzywa nie zaspokajają tak głodu dlatego dodaję wtedy kaszę, kleik albo żółtko i Szymek wydaje się najedzony do syta.

Agast - hi hi ;D Będę Cię teraz informować na bieżąco o warunkach atmosferycznych panujących u nas w Poznaniu byś wiedziała jaka pogoda będzie u Ciebie za dzień lub dwa. Dzisiaj np. jest temp minusowa i cały czas pada śnieg...wiatr słaby hi hi. Dziękuję również za odpowiedź. Mam jeszcze do wykorzystania 2 słoiczki dyni z ziemniakami i 2 słoiczki zupki jarzynowej ale potem to już chyba też zacznę podawać Mateuszowi znacznie częściej dania mięsne.

A tak na marginesie wczoraj zdecydowałam się podać Mateuszowi pół żółtka. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie. Jak na razie wszystko ok.
A czy Wy już podajecie?

Albo zmieszam danie mięsne z tą zupką jarzynową ...hymmm. Zastanowie się
Mateusz ostatnio zaczął tyle jeść, że za jednym razem schodzi mi ok 180 ml obiadku. Wcześniej jadł ok. 100.

Kurka zastanawiam sie też czy dobrze go karmię. Podaję mu jak na razie obiadek i deserek, Rano 2 razy pierś, potem obiadek, deserek i znowu 2 razy pierś. W nocy raz pierś lub 2 razy to zależy.
Wiem, ze już kiedyś ten temat był ale ja to się ciągle nad tym zastanawima. Cholera chyba jestem za bardzo analizująca ;D

reklama
Beatko ja żółtko i zupki na wywarze mięsnym podaje odkąd tylko Szymek skończył 6 miesięcy.
A karmię go tak, że rano cyc, potem deserek, na obiad danie warzywno-mięsne(umownie nazywam zupką), cyc, na kolację kaszka mleczno-ryżowa z przecierem owocowym i oba cyce.
W razie nocnych pobudek cyc. Myślę, że dobrze karmisz Mateuszka. Możesz mu wprowadzić trzeci niemleczny posiłek, ale wtedy pewnie odejdzie jedno karmienie z piersi więc to w sumie żadna różnica.

Do góry