reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Lila zdjecia Mikiego poprostu są CZADOWE!!!
Mondzi przytulam mocno.Rozumiem Cię doskonale.My na szczęscie sami mieszkamy i nikt nam tu d... nie zawraca,ale co do jedzenia taka jest moja babci!!! Ona by już najchętniej dała Oliwi kopę ziemniaków schabowego(albo jeszcze najlepiej żeberka ;) widelec nóż i niech je) I wkórza mnie to jej gadanie co powinno się dzieciom dawać.Ale ja się nie daję ostatnio na nia nawrzeszczałam ,obraziła się i trudno(na szczęście przeszło jej )Takie gadanie Jej daj Oliwi to ,tamto ,sramto.A we mnie się buzuje normalnie ,ze nie umiem tego opisać.Oliwia powinna już dostać ...i wymienia jakies kosmiczne "smakołyki".No ale na szczęście idę tam kiedy ja chce i wychodze też kiedy chcę.Więc jak za duzo jazgoli ubieram sie i spadam.Nie daj sie mamie powiedz jej ,ze wiesz sama co jest dobre dla Twojego synka i chcesz go chować po swojemu.

Oliwia też jeszcze nie siedzi i zębów też nie ma.Ale poniewaz w piątek "ogladała" ją lekarka i powiedziała ,ze Oliwka rozwija się prawidłowo,to przestałam się martwić.Pełza ,usiłuje sama usiąść, i robi inne rzeczy tak więc rozwija się prawidłowo.
Przesypia nocki bez jedzonka tak więc nie mogę narzekac na córę ,a że czasem daje mi popalić to ...no cóż nie może wiecznie być grzeczna :)

Aletko ja na odwrót-kiedyś planowałam więcej dzieciaczków.Teraz jednak chciałabym , poprzestać na Oliwi,i nie jest to wywołane wspomnieniami po porodzie ;)
Bo jak pisałam poszło szybko ,bez" wspomagaczy ".Ale planować nie planuję-chyba ,że się zdarzy (tfu tfu tfu) ::)

Teraz ide spać.Mąż ma jutro wolne i powiedział że dadzą mi pospać tak więc mogłam sobie dłużej posiedzieć.

A SYLWESTRA spędzamy w domku,tak sobie postanowiliśmy.może przyjada znajomi do nas ,ale to jest raczej tylko na 20% co jakos wyjątkowo mnie nie martwi.Posiedzimy pooglądamy tv,jakies pyszne jedzonko szampan i po 24 padnę spać jak niezywa pewnie.Mama nadzieję ,ze będzie miło 8)

NO TO DOBRANOC

reklama
dzień dobry :D
A dzisiaj moje samopoczucie jest do niczego :( głowa to mnie boli okrutnie :( i jest mi niedobrze :( mam nadzieje ze to szybciutko minie :)
Mondzi przytulam cie baaaaardzo baaaaaardzo mocno :D Moze to chwilowe takie gadanie :)

I WSZYSTKIEGO NAJLEPSEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH SOLENIZANTÓW!!!

No witam!!!

Wszystkiego najlepszego dla siedmiomiesięczniaków!!!
Z pracy nadaje ::) Nie napracuje sie dzisiaj ale siedziec trzeba :mad:

Aletko- pocieszyłś mnie. Ja co prawda wolę zeby moja córka ważyła odrobinę poniżej normy niz gdybym miała się męczyć z nadwagą. A dziewczynka to nawet lepiej jak jest szczuplejsza. ;D

Hej,

Wszystkiego Najlepszego dla 7 - miesieczniakow Piotrusia i Julii oraz dla 6 - miesiecznej Igi!!!

Frotko - gratuluje!!
Mondzi - przytulam!!

Cholerka, noc do bani. Juz go do lozka nawet wzielam, nochal zawalony, oddychac nie mogl, no porazka ::) Z samego rana zarejestrowalam go do lekarza, wstal i ja niz juz nie slysze,zadnego charczenia, zatkanego nosa ::) I po co ja teraz tam pojde ::) Jak zwykle wyjdzie, ze panikuje :-[ A naprawde w nocy strasznie sie meczyl :( Ech...

Wszystkiego dobrego dla Igi i Piotrusia, samych uśmiechów i mnóstwa radości z odkrywania świata!

W ramach wychowywania Wojtka trzymam go na kolanach a on się bawi książeczką=-biedronką, którą dostał pod choinkę. Zabawa wygląda tak: mama, ja rzucam, Ty łapiesz i się cieszymy. Co za dziecko - dba o mnie, wie, że powinnam ćwiczyć ;) Ale wczoraj bawił się sam ! na macie, wprawdzie na raz nie dłużej niż 20 minut ale zawsze coś. Kwękania trochę było, ale nie wymagajmy od dziecka, żeby z miejsca było genialne, trzeba poczekać.

Lila, u nas też Wojtek wczoraj zakatarzony a dzisiaj już nie słyszę nic w nosku, ale do lekarza idę jutro, bo bierzemy lekarstwa już tyle czasu, ile mieliśmy brać a katarek wciąż bywa. I wcale się nie martwię, że wyjdę na panikarę. Na Teoim miejscu powiedziałabym, że wieczorem się nasila (bo to prawda) i co masz robić. I niech lekarka się martwi.

Aletko, no to nie wiem co z tą kaszką zrobić, bo nasza ma cukier a Sinlac Wojtkowi smakuje tylko jak jest z czymś wymieszany. Zapytam jutro lekarki.

Gorące zyczenia dla naszych małych solenizantów oraz spóxnione ale szczere dla Pauli i Czarnulki!
Czarnulko Ale nowina! Gratulacje!!!!

My po cudownych świętach, aż szkoda, ze juz za nami :(
No i WIki świąteczna :)
w_pe_nej_gali_wigilijnej.jpg

u_cioci_jest_the_best.jpg

Minko- Wiki cudowna!!! Jak bede miała zdjecia ze świąt to tez Wam pokażę, ale to za jakiś czas bo robilismy analogowym aparatem.

reklama
Agast Dziękujemy! :) Przypomniało mi się, że pytałas o zęby, mała tez jeszcze nie ma, bo jakiś czas temu zrobiłam fałszywy alarm ;D, ale u nas prawdopodobnie będa póxno, bo jesli będą wychodzic tak jak w rodzinie męża, to dopiero czeka ja to koło roku ;)
Aletko Zęborki cudne! :)

Do góry