reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Megan - a no mamy zabki, juz dlugo ;D Narazie dwie,dolne jedynki ;D
Rito - pokaz fotki!!
Beatusek - gratki zakupow!!
Annka - ale masz slicznego tego synka :D Sliczny avatarek i zdjecie w podpisie :D

Dobranoc

reklama
Rety, ale ze mnie gapa... :-[

Dla Agniesi i Natana najlepsze życzenia!!!!!!

Beatusku, cieszę sie, że miałaś tak udany zakupowo dzień :)

Rita, dawaj zdjęcia!!! I dziekuje za odpowiedź w sprawie zabaw :)

A ja dziś byłam na koncercie, o którym pisałam i muszę Wam przyznać, że to było niesamowite, piękne i bardzo wzruszające przeżycie. To niezwykłe jak te dzieci, wszystkie całkowicie niewidome pięknie grały i śpiewały. Dla wielu z nich był to pierwszy występ publiczny i strasznie to przeżywały. No i mam teraz ogromną radość w sercu, że udało się zrobić coś dobrego i na dodatek zebrać jeszcze sporo pieniązków na rzecz ośrodka. I tym radosnym akcentem kończę moją działalność na dziś i, mam nadzieję, do jutra :)

Rito- bardzo ładny avatarek :) A z tego co piszesz to nie wydaje mi sie zeby Wojtus za mało pił. Powiem więcej, wydaje mi sie ze pije duzo!! Właściwie wszystkie posiłki oprócz zupki ma płynne, więc czemu uwazasz ze to za mało?? Ja pytałam pediatrę, bo Hanka czasem od 8.00 do 16.30 je tylko stałe pokarmy( kaszka, owoce, zupka) i nie chce pic ( czasem wypije 60ml, a innym razem wcale) i pediatra powiedziala ze wcale nie musi dodatkowo pic. Ze woda ktora uzywa sie do przyzadzenia np kaszki ( w naszym wypadku to 2 razy po 90ml) w zupełnosci jej wystarcza. Czesto dopiero jak wracam z pracy to dostaje piers lub herbatke. A no i czytalam ostatnio ze wcale nie jest dobrze dawac dziecku soczki ::) Podobno podrazniaja przewód pokarmowy i zołądek bo maja duzo kwasu, no ale tego problemu u nas nie ma bo Hanka nie toleruje soków ::)

Agast - no to dałaś mi do myślenia. Z sokami u nas też jest jak u Twojej Hani. Nie za bardzo a właściwie wcale ich nie chciał. Podawałam je mocno rozcieńczone żeby tochę samku było. Kupiłam mu wczoraj 4 rózne soki i będziemy testować - również rozcieńczone z wodą - i mam nadzieję, ze to zredukuje te kwasy.  Mówisz , ze Wojtek nie pije za mało. Też mi się tak wydawało ale to jego ciemiączko - było wklęsłe i to zawsze jak byłam cały dzień w pracy. W dni w które chodzę na 4 -5 godziń wszystko jest OK. I bądź tu mądry

Lila jak to się stało nie wiem ale ja też przegapiłam dwie dolne jedynki u Mikołaja ::) Gapa jestem i tyle.

Zdjęcia musze trochę pozmniejszać i wrzucę na maila wieczorkiem

Dla wczorajszych i dziesiejszych półroczniaków:
Agniesi, Natana, Ingi, Igorka, Jasieńka i Tymonka życzenia wspaniałych zabaw, zawsze suchej pieluszki, bezpiecznej nauki siadania i śniegu na saneczki życzą Rita z Wojtkiem]

Rita WIki tez nie lubi soczków, ja juz chyba wszystkie wypróbowałam ::) te kupne, więc robie sama głównie z marchewki i dodaje np troche jabłuszka albo banana, albo sama marchewke i to o dziwo pije, moze spróbuj sama robic? Tych domowych nie rozcieńczam, tylko kupne pół na pół z wodą, ale nawet rozcieńczone kupne sa be.

Ależ mamy dziś Jubiatów dużo ;D Wszystkim dzieciakom z okazji ich święta - wszystkiego najlepszego!!!

Rita ava tak śliczny, ze już z niecierpliwością na zdjęcia czekam :laugh:

reklama
A my juz ubraliśmy wczoraj wieczorem choinke :D A dzisiaj rano Wiki jak zobaczyła to była zachwycona :D i niemogła przestać gaworzyć do światełek i bąbeczek :D

NO I oczywiście wszystkiego njalepszego dla waszystkich pólrocznaczków :D

Do góry