reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Już namierzyłam w necie. To Zenith. Gratuluję zakupu :D A my mamy Vector, bo chcemy Małego wozić jeszcze tyłem do kierunku jazdy. Wygląda tak (tylko nasz ma trochę inne kolory):

vector97.jpg

agast, szkrabik foteliki świetne. Z tego zenitha korzystają znajomi i są baaaardzo zadowoleni!!! Zresztą marka mówi sama za siebie ;)
szkrabikowski masz szczęście, że się powstrzymałaś ;)
Aletko u nas zmywanie to domena męza, ale po pierwsze on dziś lekko "wczorajszy" i dogorywa ;), a po drugie szkrabikowski mi wjechała na ambicję to zrobiłam co się w oczy najbardziej rzucało ;)

Maria już śpi :)

Easy, zaczynam mieć wyrzuty sumienia...  :-[  :p  ;D Co do marki to popieram. Ten pierwszy też mamy Chicco, więc zostaliśmy przy tej firmie ;) Sprawdza się, a w porównaniu z innymi dużo kaski nie chcieli, więc wzięliśmy, a co tam ;)

Lileczko ja mam bardzo-kapek Canpolu i picie z niego wygląda podobnie jak u Szkrabika z tą różnicą, że Szymek koniecznie chce pić z niego sam i tym sposobem wylewa więcej niż połowę.
Myślę o zakupie niekapka coraz poważniej bo jak kończy się picie w naszym kapku to słyszę takie siorbanie jak przy końcu picia napoju przez słomkę. ;D
Wnioskuję zatem, że Szymek da radę wyssać napój z niekapka.
A jeśli o porcje chodzi to myślę, że spokojnie możesz Mikiemu dawać tyle jedzenia ile chce.
Szymek jak ma dość to odpycha łyżeczkę, a ja go nie karmię na siłę.
Dzisiaj przykładowo zjadł 200 gram jabłka z jagodami, 200 gram zupki z indykiem i 1/2 żółtka, 100 gram jabłka z gruszką i 200 gram kaszki ryżowej z musem jabłkowo-morelowym.
Oczywiście każdy posiłek był oddzielony cycem. A o ile się nie mylę to Miki jest cięższy i to sporo od Szymka, więc może potrzebować i więcej zjeść.

Agast gratulacje dla szwagierki! Pewnie odetchneliście z ulgą.
Fotelik bardzo fajny.

Aletko gratulacje Robiłaś zdjęcia? Albo filmik? Jeśli tak to nie daj się prosić i się pochwal!

Szkrabiku-Kuchciku ;) ja miałam podobne zajęcia, ale aż tak nie szalałam- przygotowałam tylko obiad na dzisiaj(pilaw czyli ryż, mięso wołowe, marchewka, doprawione curry), no i zupka dla Szymka, deserki, a na jutro zamarynowałam mięsko na pieczeń.

Easy temat bardzo fajny! Ja pokoik będę urządzać dopiero drugiemu dziecku jak się w przyszłości wyprowadzimy do domku na wieś. A w bloku mamy wspólny do spania i większy do przebywania w dzień.
Także ja chętnie poczytam. :)

Z dzisiejszych zakupów nic nie wyszło bo mężyk musiał iść do pracy, ale spróbujemy w poniedziałek. Mogłabym sama jechać, ale on tak lubi wybierać rzeczy dla Szymka- najlepiej w samochodziki, albo pociągi ;D
To nie będę odbierać mu tej przyjemności. ;)

PaulaC, mam nadzieję, że zakupy poniedziałkowe okażą się udanymi 8) A w sprawie kubeczka to Tymek też chce pić sam. Trzyma za uszka i żłopie ;D Przezabawnie to wygląda :D

PaulaC tak sobie czytam o menu Szymka i kurde zastanawiam się czy ja nie powinnam dawać Marii więcej jeść...
Ona zjada wg mnie 1/3 tego co Szymek... Cyca 2 razy w nocy i 3 razy w dzień, do tego w sumie 235 ml Bebiko, deserek ok. 130g i obiadek ok. 150g...
No ja się pytam - czy to nie za mało???

Easy, sorki, że się wtrącę, ale mój Tymek też nie zjada po 200 g zupki... Dostaje rano 220 ml Bebiko, potem 130 ml kaszki (znaczy tyle wody daję plus kaszka Hipp, nie wiem ile to gram), na obiadek jeden mały słoiczek (tj. 125 g), zdarza się, że nie zje całego, i oczywiście soczek albo herbatka, potem po południu deserek (100 g) i soczek albo herbatka, i przed snem 220 ml Bebiko 2R. I śpi do rana. No i ja bym odpowiedziała, że nie dajesz za mało. Bo jeśli Ty dajesz za mało to ja też. A Tymo waży 9,5 kg i nie wiem ile by ważył, gdyby dostał więcej żarła...

reklama
Do góry