reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Aletko No tak, to chyba rzeczywiście jakaś alergie, ale może nie skaza jednak, byłas u lekarza?
Megan Piotruś przesłodki, fajowy półroczniak z niego! :D

Agast Mysle, ze Aletka może mieć rację, Hania pewnie chce sobie possać, o ile dobrze pamietam Hania nie używa smoczka?

Tak Minko- smoczka nie uzywamy i tez odnoszę wrażenie ze Hania chce po prostu mnie poczuc... tylko przyznam sie ze to troche męczące szczególnie jak wstaje do pracy o 6.30...

Witajcie po dlugim czasie :)))) Aletko kochana dzieki za maila :) Ciesze sie ze udalo mi sie Was znalezc :)
My dzis do lekarza, bo Hubert ma paskudny kaszel :( No ale coz... Oby tylko pan doktor zapisal cos senownego bo syrop na kaszel, ktory Hubert dostawal ostatnio, jakos nie dziala :( Buziaczki dla maluszkow :)))

Mam pomysł może stworzymy listę co kto kupuje w prezencie swiątecznym np mamie, tacie, mężowi, rodzeństwu... Przyznam sie ze ja w tym roku zupełnie nie mam pomysłu i liczę na jakieś podpowiedzi...

hejkum-kejkum Babeczki!
Mary wstała dziś o 6:40 a dopiero teraz padła, więc ja od razu do kompa na relaksik...
Jucia no dobrze, że już jesteś! Już Ci pisałam, że fajnie, że wszystko OK! A czy dzidziolek nie pokazał co ma między nóżkami??? Bo ciotka to ciekawa jest ;D
agast ale ja CIę proszę smoczka jej nie dawaj!!! W naszym przypadku (moim i Mary) uważam podanie smoka za największy dotąd bład wychowawczy :mad: Także dobrze radzę nie rób tego. Może uda się jakoś inaczej załatwić te pobudki...
Cześć, Semi!

Wiecie, że staram się zawsze, żeby Wam się nie nudziło i mam kolejne "niedziecięce" pytanie. Nawet z gatunku dziwnych. Potrzebuję kołdrę... Wiem, że mogę kupić je nawet w supermarketach, ale nigdy tego nie robiłam i może doradzicie mi jakąś firmę lub na co zwrócić uwagę przy zakupie? No wiecie, żebym za 2 miesiące nie miała jakiejś szmaty...

Aletko to wcale nie musi być skaza! My mieliśmy dokładnie to samo jakieś trzy tygodnie temu. Pediatra kazała kąpiel w oilatum i łyżeczkę wapna dziennie. Wcale nie pomogło ;) Pomogło za to trochę Balneum, ale tak naprawdę plamy po prostu same zeszły po dwóch tygodniach. Teraz jest zdecydowanie zbyt dużo fałszywych rozpoznań skazy właśnie ze względu an to, że lekarze są skłonni każdą zmianę skórną traktować jako skazę (zwłaszcza jak nie mają zielonego pojęcia co to może być  >:D), a tymczasem niemowlaki mają skórkę wrażliwą i zdarzają im się różne wysypki z różnych powodów. Radziłabym Ci owszem odstawić mięsko, ale na jakieś dwa tygodnie, kąpać Kornelkę w którymś z tych leczniczych płynów i zobaczyć co się stanie - a jak wysypka zejdzie, to wprowadzić mięsko od nowa. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko w porządku :)

A teraz lecę na zajęcia :)

Easy  ;D

Aletko podajemy Cebion ale starsza corka cos ostatnio choruje i pewnie od niej to chwycil :(

Co do prezentow to w ogole nie mam pomyslow, chociaz ostatnio mi zaswitala mysl co do prezentow dla moich wiekszych chlopakow (meza i starszego syna). Wymyslilam odtwarzacze mp3 :))) Teraz zaangazowalam znajomych by rozejrzeli sie co ewentualnie jest warte uwagi w tej dziedzinie :)

reklama
agast my dogadaliśmy się z naszymi rodzinkami, że dorosłym prezentów nie robimy. Tzn. ja mężowi zrobię i on mi też, ale dalej sobie odpuszczamy. Ja mężowi kupię nowy album dwupłytowy KULTu (napisał list do Gwiazdora) i jeszcze jakąś niespodziankę, ale co jeszcze nie wiem. A co on kupi mi to nie mam pojęcia, bo w tym roku musi się wykazać...

Do góry